dzięki za zainteresowanie ( dziwię się - jak wam się chciało na tak 'głupi' postschizofrenika który nie wie na co sie zdecydować odpowiadać ;-))
- więc podwójnie dziękuję
dorwałem już kilka opinii o 17-35 i już wiem o co chodzi (tak myślę)
- otóż powtarza sie opinia- centrum jest wyśmienite - ale rogi rozczarowywują
- i to tak bardzo rozczarowywują że nie mieszczą się w akceptywalnej skali
- co obniża wartość i oceny całego obiektywu
tak by to mozna było podsumować
jednak chyba sie zdecyduję na 'wiertarkę' ( czy nie można tam czegoś 'nalać' by było ciszej ?? :-) - oczywiście wygłupiam się , ale jak to możliwe by taki obiektyw dostał nagrodę EISA za najlepszy obiektyw roku jeśli odgłosy AF są naprawdę wołające o pomstę do nieba- czyli Tamron zapłacił za nagrodę ? czy jak ? - bo przecież chyna nie moze nagrodzony obiektyw w jakieś kategorii ocen być 'pod kreską'..??- a może jury było...GŁUCHE ???
kupię ten 17-50 i będę czekał na Tokinę jak pokonają trudności i urodzą 16-50
-zawsze będzie mi łatwiej chyba sprzedać 17-50 niz 17-35
a więc zdecydowałem że 17-50
a tak przy okazji
czy ktoś wie co to za Sigma 18-50mm F2.8 EX DC Macro ???
- następca 18-50 ?? - ale z filtrem 72 ??! :-(((
- czy są gdzieś jego testy ??
jeszcze raz dziękuję ze ktoś czyta ten mój topik
jesteście bardzo mili ;-)) ( i wyrozumiali ;-)
no to w nagrodę wysyłam zdjęcie Miss Słowacji jakie zrobiłem w Gdyni kilkanaście dni temu - zrobiłem go obiektywem canon USM 70-210 - niestety, ten obiektyw już nie występuje nawet w żadnych rankingach produktów canona tak jest stary - a robi z cyfrówką takie zdjęcia że szok - po prostu uważam że po nim to już tylko L-ki - a przecież kosztuje grosze ( na tym Forum o nim się dowiedziałem kilka lat temu) dzisiaj niestety bardzo trudno już dostępny - ale polecam
( nie zajmuje się wogóle fotografią zawodowo - choć zdjęcie ukazało się w prasie słowackiej - to moje pierwsze zdjęcie w życiu zawodowej modelki , (więc sorki za błędy)- (chciałem wam tylko zaprezentować możliwości tego obiektywu 70-210 , to wszystko)
- ma tytuł :
" Slavic Sharone Stone " ;-)
pozdrawiam