Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 129 z 129

Wątek: Do Graczy ....

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Oj Baldurs to było to.. Pierwsza w życiu sesja w drobny mak, i kilka poprawek

Ale przyznam ci rację - wszechmaści online'y zasysają. Jak dla mnie nawet aż za bardzo. Chyba jestem zbyt podatny, i potem świat rzeczywisty ma za duże pretensje o moją nieobecność
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Ewo, bo kobiety z zaskakującą regularnością nie podzielają hobbystycznego ślęczenia facetów przy komputerach
    Hmm... Mój facet nie podziela mojego, choć informatyk

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja pamietam Silent Hill 2, gdzie potem jako dorosly facet balem sie wyjsc po ciemku do kibla , potem wyszly chyba ze dwie/trzy czesci, ktore nie mialy tego klimatu,a teraz jest nowa... i znow poczulem dreszczyk przy niej, gdy nawet wlosy na posladkach staja deba... ale uprzedzam, to jest glownie klimat, dzwieki, a nie plytka jak siki na posadzce rozwalka, ze idziesz jak Rambo i walisz w co sie da

A co do RPG-owcow:
    Fallout najnowszy jest ciekawy, natomaist Ci co lubili Herosow... Kings of Bounty, choc i tu mamy elementy RPG-a
    A i jeszcze dla taktykow i lubiacych Jageda... Hired Guns
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 11-12-2008 o 13:18
    Aparat mam i ja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A ja pamietam Silent Hill 2, gdzie potem jako dorosly facet balem sie wyjsc po ciemku do kibla , potem wyszly chyba ze dwie/trzy czesci, ktore nie mialy tego klimatu,a teraz jest nowa... i znow poczulem dreszczyk przy niej, gdy nawet wlosy na posladkach staja deba...
    O tak, Homecoming jest moim zdaniem o niebo lepszy od dwóch poprzednich części

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Arturs - ale mam nadzieję że się nie gniewasz ???
    Nie, no bez przesady , mam nadzieję że jeszcze umiem ropoznać ironię / sarkazm..

I z tym "malutkim monitorem" to już do końca przegiąłeś
    no bo wiadomo że im więcej tym lepiej, mam 22" w robocie to wiem że to malizną śmierdzi - no i od razu wszystkim pececiarzom gul smiga na myśl o graniu na kilka razy większym sprzecie i muszą pisać potem o wielkim ego czy czymś takim no bo jakoś pocieszyć się trzeba

Ale na poważniej - traktuję to jako przyczynek do obrzydliwie stereotypowej dyskusji, konsola vs PC
    no dokładnie, chociaż ja jest em nietypowy chyba bo to ja jako stary "pecetowiec" (od około 20 lat posiadacz PC - od 286) i posiadacz Playstation3 od 2 miesięcy przyznaję że przeszedłem na drugą stronę mocy - i nawet napis "sony" mi nie przeszkadza.. do tego oprócz grania robi toto za odtwarzacz DVD, BluRay, mp3, divx (z napsiami nawet), zdjęć (na plazmie wyglądają super) i co tam jeszcze się wymyśli.. no dobra, każdy ma swoje racje - ale moja i tak jest "najmojsza"

I zdradź mi jak się nazywa taka kontuzja? "Łokieć tenisisty", "skok siatkarza" (staw skokowy) już znam. Twoje to pewnie "nadgarstek grafika/programisty"??
    a serio - to moje po polsku nazywa się "Zespół cieśni nadgarstka" - z angielska RSI (Repetitive Strain Injury)
    zobacz sobie np. tu czy tu
    poczytaj sobie linki - serio to naprawdę nieprzyjemne i bolesne - jeszcze parę lat temu bym nie uwierzył że takie coś od myszy może się zrobić i każdego kto by mówił żeby robić przerwy czy ćwiczyć rękę np. piłeczką to bym wyśmiał.. a teraz wcale nie jest mi do śmiechu, niestety..
    Teraz w domu specjalnie myszki nawet nie mam tylko na laptopie używam tego tableciku a w pracy mam trackbala

Ewo, bo kobiety z zaskakującą regularnością nie podzielają hobbystycznego ślęczenia facetów przy komputerach
    Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Hmm... Mój facet nie podziela mojego, choć informatyk
    Podejrzewam że po całym dniu "przymusowej" pracy przy kompie ma dosyć..

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Omatko! Poczytałam sobie i stwierdzam, że Fotoszop z Lajtrumem razem wzięte - to jest małe miki przy tym, o czym Wy tu piszecie
    I żeby nie było - też grywam, ale tylko w szachy i w kulki...
    No.. bo to trzeba lubić - a w szachy to się gra na szachownicy a nie ma monitorze .. Ja wychowałem się na pierwszych grach typu Wolfenstein 3d czy doom to i teraz lubię postrzelać , albo w strategię tylu civilization czy history line pograć..

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    O Wiekszosc nowych gier niestety porazka :/ Dlatego emulator C64 oraz Amigi to u mnie podstawa - stare, piekne gry z czasow mojej wczesnej i pozniejszej mlodosci
    no emulatory to fajna sprawa.. jeszcze gry z Atari są fajne.. ale emulator to nie to - w orginale się 10 minut gra wgrywała i trzeba było na palcach chodzić żeby coś się nie porąbało..to były czasy..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 12-12-2008 o 00:24 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Nie, no bez przesady ,... jeszcze umiem ropoznać ironię / sarkazm..
    No to szacunek Zauważyłem że ta cenna umiejętność ostatnio zanika w narodzie

mam 22" w robocie to wiem że to malizną śmierdzi
    Grabisz sobie, oj grabisz.. Ja kilka tygodni temu przesiadłem sie z Iiyamy CRT na budgetowego lcd. I przez te 19" codziennie dostaję rozbieżnego

ja jestem nietypowy chyba bo to ja jako stary "pecetowiec" (od około 20 lat posiadacz PC - od 286) i posiadacz Playstation3 od 2 miesięcy przyznaję że przeszedłem na drugą stronę mocy
    Myślę że wcale nie jesteś wyjątkiem. A przynajmniej lada chwila przestaniesz, Sądzę, że w ciągu najbliższego roku skrócimy pod tym względem dystans do reprezentacji reszty świata

A tak na poważniej - sam rozważałem przejście na konsolę, ale piekielnie irytuje mnie upraszczanie i schematyczność konsolowych produkcji. Dopóki "manipulatory" będą wymuszały przycinanie konsolowych tytułów do poziomu 12_latka - dopóty ja się w to nie bawię Słowem czekam na pierwszą, konsolową myszkę

to moje po polsku nazywa się "Zespół cieśni nadgarstka" - z angielska RSI (Repetitive Strain Injury)
    Uwierz mi, nie podważam powagi twojej kontuzji. Pytam o nią tylko dlatego, że jeśli się nie mylę, nabawił się tego mój znajomy - były reprezentant Polski w pistolecie pneumatycznym :neutral:

emulatory to fajna sprawa.. ..ale emulator to nie to - w oryginale się 10 minut gra wgrywała i trzeba było na palcach chodzić żeby coś się nie porąbało..to były czasy..
    Widzę że nie tylko ja wspominam te czasy z sentymentem.. Magnetofon Atari z Turbo (a wczesniej ZXa bez) i modlitwa o to, żeby sąsiad za ścianą nie trzasnął drzwiami w trakcie wgrywania
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A tak na poważniej - sam rozważałem przejście na konsolę, ale piekielnie irytuje mnie upraszczanie i schematyczność konsolowych produkcji. Dopóki "manipulatory" będą wymuszały przycinanie konsolowych tytułów do poziomu 12_latka - dopóty ja się w to nie bawię Słowem czekam na pierwszą, konsolową myszkę
    A w jakim sensie przycinały do poziomu 12 latka?? bo nie wiem w sumie o czym piszesz? Gry takie same, grywalność taka sama, szanse równe dla wszystkich a nie dla tych z lepszym sprzętem..

w ogóle to na PS3 jest już "myszka do grania" - poszukaj pod hasłem FragFX
    a klawiaturę i mysz na BT można sobie bez problemu odpalić i działa ale po to konsola jest konsolą żeby PCta z niej nie robić..

Uwierz mi, nie podważam powagi twojej kontuzji. Pytam o nią tylko dlatego, że jeśli się nie mylę, nabawił się tego mój znajomy - były reprezentant Polski w pistolecie pneumatycznym :neutral:
    Nie piszę o tym żeby wszyscy mi współczuli - pytałeś to piszę, może ktoś wcześnie objawy rozpozna i dzięki temu się może tego ustrzeże..
    a swoją drogą to jak blisko od myszki do pistoletu pneumatycznego
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a swoją drogą to jak blisko od myszki do pistoletu pneumatycznego
    Możesz się chwalić, że kontuzję odniosłeś jak prawdziwy wyczynowiec

------------------------

A "uproszczenie konsolowych tytułów" do poziomu nastolatka.. No dobra, skrót myślowy Generalnie chodzi mi tylko o jedno. Od czasu kiedy główną platformą stały się dla deweloperów konsole, duża część tytułów jest projektowana w kontekście używalności pada i tv. Są celowo upraszczane jeśli chodzi o mechanikę i zasady. Możesz się z tym nie zgodzić, ale jednak są też znacznie mniej ambitne niż tytuły wychodzące niegdyś na PC. Nie twierdzę, że na konsole nie ma dobrych gier. Wręcz przeciwnie - znam parę genialnych przypadków. Rzecz w tym, że ilość nowatorskich i wymagających tytułów z roku na rok maleje proporcjonalnie do wzrostu ilości sprzedawanych konsol. Niestety najsensowniejsze premiery są już wyłącznie odcinaniem kuponów. Kolejny prequel/sequel/X_quel na nowym silniku. Może nie zauważyłeś, ale wydawcy którzy tworzyli wyłącznie pod PC już dawno znikli z rynku. Albo upadli, albo zostali wchłonięci przez potentatów. Efekt? Żeby funkcjonować, trzeba tworzyć dla największej części giercowego "ciastka". I to tworzyć w ciągu kilkunastu miesięcy (a nie kilku lat jak onegdaj), żeby załapać się na konkretną architekturę konsoli. Więc powstają kolejne potworki, "spajdermeny" na gałkę i kółko z krzyżykiem Niestety dominujące nieliczne i chlubne wyjątki..

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

ja tez sie przyznam
    pogrywam czasami w CS
    zdarzalo mi sie nocki zarywac ale sie uleczylem
    mania zaczela sie w ogolniaku kiedy o internecie moglo sie marzyc
    znaczy byl ale przez modem i magiczne 0202122 ;D

wiec grywalismy w diablo 1 starcraft duke nukem i quake1 oczywiscie po lanie
    na koncentryku ;]
    rekord to przejscie diablo w 24h we czworke
    potem przyszla pora na warcrafta3 CS
    ostatnio zagrywam sie w pracy w CC Generals Zero Hour ale w rozsadnych ramach czasowych;]
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213

Uprawnienia umieszczania postów