Czy ktoś wie, gdzie można kupić takie "cudo" do maskowania, najlepiej woodland ?
Czy ktoś wie, gdzie można kupić takie "cudo" do maskowania, najlepiej woodland ?
Hehehe, nie no farby do kamuflazu to lekka przesada
Nemeo, ja sobie kupilem zwykla kwadratowa chuste, owijam nia obiektyw, zakladam jedna albo dwie gumki recepturki i wystarczy.
To co prawda zaledwie 400/5.6 ale zawsze mozna kupic wieksza chuste. Jak widac na zalaczonym obrazku, aparat tez jest schowany.![]()
Można też kupić spodnie w dowolnych brwach maskujących w sklepie z odzieżą na wagę.. i wtedy z nogawek masz pokrowce nawet na 2 obiektywy ;-)
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
a ja myslę moją 400/5.6L obkleić zieloną albo brązową taśmą izolacyjną, mam nadzieje, że nie zaszkodzi to zewnętrznym powłokom...
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Tzn jakim powlokom? Jedyne z czym mozesz miec problem to zsuwanie oslony przeciwslonecznej.
chodzi mi o farbę, białą farbę![]()
Jak kupisz kiczowatą taśmę, to Ci później klej po niej zostanie.
Tzn tak myślę :wink:
Kiedys trafilem na jakas strone www, na ktorej oferowano rozne wzory maskujace do obiektywow canona L. Cos w rodzaju nalepek/kalkomanii powycinane w ksztalty w zaleznosci od modelu obiektywu. Dosc interesujace, ale kompeltnie nie pamietam co to byl za adres.
Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX