Strona 50 z 51 PierwszyPierwszy ... 4048495051 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz posta
    Co do JKM jego poglady nigdy nie osiagna wiekszego poparcia, czyli w granicach 1% Popelnia on zasadniczy blad, kieruje swoje nie rzadko logiczne wywody do ludzi ktorzy nigdy nie mysla w 100% logicznie. Ludzie kieruja sie w zyciu czesciej emocjami niz logika. Oczywiscie dosyc duzo wyborcow ma w ogole problemy z logicznym mysleniem.
    Czyli co robić? Kłamać im w żywe oczy obiecując 100mln mieszkań na wiosnę? Cóż, po prostu trzeba obalić demokrację, bo jej naturalną konsekwencją jest równanie w dół. Widać to nawet w "podręcznikowych demokracjach" - USA czy Szwajcarii. Tam deformacje są najmniejsze, ale też widoczne. I powiększające się.

Tak samo jak JKM miesza czesto logiczne myslenie z teoria spiskowa dziejow z udzialem sluzb.
    A jeśli udział służb jest logiczną konsekwencją?

Mam do Ciebie pytanie czy masz dzieci chodzace do szkoly?
    Ja mam i Giertych na poczatku mnie smieszyl, teraz zaczyna niepokoic. Dzialania w celu zdobycia procentow poparcia w wyborach, jak gadanie o mundurkach, lekcjach wychowania patriotycznego i inne wazkie tematy, to tak naprawde nic waznego. Ale kiedy jego ojciec, czy wiceminister Orzechowski, zaczynaja mowic o koniecznosci nauczania "kreacjonizmu" to zaczyna byc przerazajace
    Nie mam, ale jak będe miał, to nie mam najmniejszego zamiaru wysyłać ich do tzw. "publicznych" szkół. A Giertych akurat na tym polu jest nieszkodliwy. Co do kreacjonizmu - niezależnie która teoryjka jest prawdziwa, uważam, że powinno być dopuszczone nauczanie obu. Do wyboru przez rodziców. W przeciwnym wypadku, mamy do czynienia z totalitaryzmem.

Cytat Zamieszczone przez RafalK Zobacz posta
    Widzisz Tomku, tylko, że żyjemy w określonej rzeczywistości. I określona rzeczywistość jest taka, że JKM może spokojnie darować sobie przedwyborcze kwilenie o tym, jakim to wrogiem ideowym PiS jest, gdy jego pismo PiS wspiera.
    A niby jak wspiera?? Cały czas pisząc o nich źle? Zresztą, jak sobie to wyobrażasz? Wspierają opozycyjną wobec JKM partię? Żarty chyba.

O tym, że PiS będzie rozwalał gospodarkę było wiadomo od pierwszego dnia istnienia PiS - gdyż obaj liderzy PiS /bracia Kaczyńscy/ są patriotycznymi socjalistami z Żoliborza. Przed wojną w sam raz pasowaliby do PPSu.
    Nawet odwołują się do Piłsudskiego. Zgadzam się jak najbardziej.

Jak funkcjonuje JKM i jego pismo najlepiej widać na przykładzie NBP. Co z tego, że postulują nierealną prywatyzację NBP, skoro dziś nikt nie dyskutuje takiego projektu.
    Dlaczego nierealna? 15 lat temu też byś powiedział, że dużo rzeczy, które dziś piszą jest nierealna. A 50 lat temu to zupełnie. Wystarczy porządny zamach stanu, i stanie się realna Odpowiedz poważnie na pytanie: czy lepiej proponować rozwiązanie, o którym się wie, że jest złe, ale realne, czy dobre, ale trudne do realizacji? Jak w tym przykładzie z ludożercami.

Dziś PiS wali w Balcerowicza szykując grunt, by na jego następcę wybrać jakąś schorowaną koleżankę Kaczyńskich, która na makroekonomii ma pojęcie podobne, jak pani Kruk na mediach i pani Fotyga o polityce zagranicznej. I jak w takiej sytuacji zachowuje się "liberalne" pismo? Publikuje wynurzenia pana Kosa, którego stać jedynie na przyłączenie się do grona plujących na Balcerowicza.[/quote]Nie rozumiem argumentu. Nie można krytykować Balcerowicza i Kaczyńskich jednocześnie?

A jak "liberalne" pismo dba o właściwe rozumienie pojęcia "liberalizm" - publikuje z pozycji półklęczącej wywiad z Kurskim, który ze słowa "liberalizm" uczynił obelgę. Polityka Realna?
    Publikują wywiady z różnymi ludzmi, z Kurskim czy Giertychem nawet wyborcza robi wywiady. Czy z tego wynika, że ich popiera? NCz to pismo dla myślących czytelników. Jak pojawi się Kurski i nagada głupot, to nic mu nie pomoże. Najwyżej się ośmieszy. Nie wiem skąd wniosek, że jak się z kimś rozmawia, czy o nim pisze (nie używając obelg), to się go popiera. JKM już dawno zaklasyfikował Kaczyńskich do "faszyzującego centrum".

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Piwo pewnie tez zamawia w stylu mlodziezowki LPR
    Czytałeś jego artykuły, czy podążasz za stadem?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Czytałeś jego artykuły, czy podążasz za stadem?
    Niestety jesteś tak wygadany, że w bezpośrednim starciu nie mam szans. Zatem tak tylko podgryzam

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Niestety jesteś tak wygadany, że w bezpośrednim starciu nie mam szans. Zatem tak tylko podgryzam
    Ok, jak się spotkamy, to pokopiemy się jeszcze po kostkach troche
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

von Klamke
    Guest

Domyślnie

Z "Nie" - zgoda, to raczej brukowiec (choć i lubię sobie podczytać, fajni są czasem ;-)).
    No Kiedyś zwłaszcza mieli taki fajny cykl artykułów o charakterze przewodnikowym - "Witaj przyjacielu w burdelu". Przyznaję mu punkt rewelacji.

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Też będę bronić snowboardera. Dlaczego? Bo myślę, że z dalszej perspektywy lepiej widać całę nędzę projektu IV RP, tę pseudoodnowę moralną z Giertychem i Lepperem na czele, jakikolwiek brak wiarygodności polityków("z ludźmi o takiej reputacji nie będziemy rozmawiać" - JK), żenującą niekompetencję, brak jakichkolwiek sensownych pomysłów dla tego biednego kraju i ...długo by jeszcze można wymieniać. Nasz problem polega na tym, że zobojętnieliśmy na "wyczyny" naszych elit, przyzwyczailiśmy się, że tak widocznie musi być. Co dzień przekraczane są kolejne granice głupoty (stacja we Włoszczowej im. P.E. Gosiewskiego), nieuctwa i zwykłego populizmu. A snowboarder nazywa tylko rzeczy po imieniu.
    Ja też popieram - rękami i nogami. I trochę mu zazdroszczę odwagi w nazywaniu rzeczy po imieniu.

Kuroń jako socjalista zawsze był krytykowany. Nie wolno go krytykować? Jest nadczłowiekiem?

(...)
    Antyfeministyczny? Hehe, głosuje na niego więcej kobiet niż mężczyzn. A reszta zarzutów jest operetkowa.
    (...)
    Komu znany? Jeszcze nie widziałem, żeby napisał coś antysemickiego. A nawet jeśli to co? Cierpisz na brak tolerancji?
    Jako ekstremiści zawsze byli krytykowani. Nie wolno ich krytykować? Są nadludźmi?

Tu już się robisz śmieszny. Facet był skazany kuriozalnym wyrokiem, z którego tylko śmiać by się mozna, gdyby nie to, że nie było to śmieszne.
    Czytałeś akta? Nie.
    Znasz szczegóły sprawy? Nie.
    Brałeś udział w rozprawach? Nie.
    Znasz się na prawie? Nie.

Nie dokonuj ocen rzeczy o których nie masz najbledszego pojęcia.

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Ja też, odpuszczam dalszą dyskusję, przynajmniej z T.G.
    Ech Panowie, nie poddawajcie się tak. Jeszcze trochę pociągniemy. Tak długo wytrwaliście...

Co do kreacjonizmu - niezależnie która teoryjka jest prawdziwa, uważam, że powinno być dopuszczone nauczanie obu. Do wyboru przez rodziców. W przeciwnym wypadku, mamy do czynienia z totalitaryzmem.
    W tej chwili najbardziej mi żal pewnej grupy biedaków z USA, którzy uważają, że to Słońce krąży wokół Ziemi (ostatnio gdzieś o nich czytałem). Ci to dopiero są uciskani. Na siłę kłaść ich dzieciom do głowy jakieś kopernikańskie bzdury. Skandal. Totalitaryzm. Precz z komuną... Precz z komuną...

Przyszedł mi przed chwilą na myśl Siergiej Bubka. W każdych zawodach bił rekord świata. Wydawałoby się, że już wyżej skoczyć nie można. A on na następnej imprezie podwyższał własny rekord o kolejny centymetr.
    I kiedy potem czytam na forum Twoją pochwałę maccarthyzmu, myślę sobie, że już bardziej nie można. Ale potem stajesz w obronie kłamcy oświęcimskiego...

Nie gniewaj się na mnie. Po prostu nie jestem w stanie przejść nad takimi rzeczami do porządku dziennego. Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale jako wredny czerwony lewoskrętny żydokomuch, lumpeninteligent (a co gorsza cyklista), czytający szmatławce pokroju "Polityki" będę bronił Twojego prawa do ich głoszenia.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Tvp1 na zakończenie dzisiejszych wiadomości podrzuciło od niechcenia dane obop-u: 60% ludu ogląda wiadomości zamiast konkurencyjnych programów informacyjnych stacji konkurencyjnych... mało tego ponoć uważa je za bardziej wiarygodne...
    Co ciekawe na końcu sporej liczy oglądających widniała liczba 8 - cóż za dokładność! Kurcze czemu mnie nie pytali! A może któregoś z Was?
    Swoją drogą od jakiegoś juz czasu widać wyraźnie, iż to już nie tylko wojna pis vs media ale pis+media publiczne vs media pozostałe.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 20-10-2006 o 22:01
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Bywalec

Domyślnie

A niby jak wspiera?? Cały czas pisząc o nich źle? Zresztą, jak sobie to wyobrażasz? Wspierają opozycyjną wobec JKM partię? Żarty chyba.

Urban też o SLD cały czas pisze źle. Poza krótkimi okresami, kiedy uznaje, że SLD to jednak, z jego punktu widzenia, mniejsze zło jest. A czytelnicy jego gazety i tak wiedzą, kogo popierać. I tak to jest z tymi Górskimi, Wielomskimi Kosami etc. Niby krytyczni, ale jakby PiS zaoferował miejsce na liście, to wnet okazałoby się, że jest całkiem do przyjęcia i w ogóle nie lewicowy.

A co do celów możliwych i niemożliwych. Myślę, że prawidłowym jest maksymalizm celów i zarazem realizm środków. Niezależny od rządu bank centralny jest wartością, którą można osiagać w sposób realistyczny (nadając mu konstytucyjne gwarancje i następnie broniąc tych gwarancji) i nierealistyczny (marząc o konserwatywnej rewolucji, która doprowadziłaby do prywatyzacji tegoż, zarazem kładąc lachę, na planowanym przejęciu banku przez etatystów). A wspólny z PiS atak na Balcerowicza przypomina atak na kapitalizm dokonywany w I połowie XX wieku przez lewicowych intelektualistów. Lenin nazywał ich pożytecznymi idiotami. Niestety, większość liberalnych krytyków Balcerowicza usilnie dziś pracuje na to godne miano...
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalK Zobacz posta
    Urban też o SLD cały czas pisze źle. Poza krótkimi okresami, kiedy uznaje, że SLD to jednak, z jego punktu widzenia, mniejsze zło jest. A czytelnicy jego gazety i tak wiedzą, kogo popierać. I tak to jest z tymi Górskimi, Wielomskimi Kosami etc. Niby krytyczni, ale jakby PiS zaoferował miejsce na liście, to wnet okazałoby się, że jest całkiem do przyjęcia i w ogóle nie lewicowy.
    A wcześniej byli na liście PO. Tzw. realna polityka. Przynajmniej nie grupują się z SLD jak tzw. demokraci. Na prawde, śmieszne to, że wg Ciebie gazeta, która w poprzednich wyborach reklamowała jak mogła listę konkurencyjną, popiera PiS

A co do celów możliwych i niemożliwych. Myślę, że prawidłowym jest maksymalizm celów i zarazem realizm środków. Niezależny od rządu bank centralny jest wartością, którą można osiagać w sposób realistyczny (nadając mu konstytucyjne gwarancje i następnie broniąc tych gwarancji) i nierealistyczny (marząc o konserwatywnej rewolucji, która doprowadziłaby do prywatyzacji tegoż, zarazem kładąc lachę, na planowanym przejęciu banku przez etatystów).
    Rząd/Sejm ma zapewnić niezależność NBP od Rządu/Sejmu. Kpina w żywe oczy.

Jako ekstremiści zawsze byli krytykowani. Nie wolno ich krytykować? Są nadludźmi?
    Wolno, przecież nie napisałem, że posty krytykujące to skandal i hańba.

Czytałeś akta? Nie.
    Znasz szczegóły sprawy? Nie.
    Brałeś udział w rozprawach? Nie.
    Znasz się na prawie? Nie.
    Czytałem inkryminowany fragment ksiązki. Znam się na prawie. Znam się na moralności.

Nie dokonuj ocen rzeczy o których nie masz najbledszego pojęcia.
    Vice versa.

W tej chwili najbardziej mi żal pewnej grupy biedaków z USA, którzy uważają, że to Słońce krąży wokół Ziemi (ostatnio gdzieś o nich czytałem).
    Cytując: Nie dokonuj ocen rzeczy o których nie masz najbledszego pojęcia. Słońce krąży wokół Ziemi, tak samo jak Ziemia wokół Słońca. Różnica jest w czymś zupełnie innym.

I kiedy potem czytam na forum Twoją pochwałę maccarthyzmu, myślę sobie, że już bardziej nie można. Ale potem stajesz w obronie kłamcy oświęcimskiego...
    Człowiek żyjący w świecie zakłamanym cały czas dziwi się, gdy usłyszy prawdę. Norma.

będę bronił Twojego prawa do ich głoszenia.
    Zgoda, byle to prawo ograniczało się do głoszenia tych tez za własne pieniądze, a nie za cudze środki. Np. jak chcieliby niektórzy zboczeńcy lub zdegenerowani pseudoartyści

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Odnosnie glownego tematu.
    Widac teraz ze TVN ma profesjonaliste w tego typu zagrywkach. A Lis czywiscie nic nie wiedzial ;-)
    Tyle krzyku bylo po artykule w "Gazecie Polskiej" kilka tygodni temu.

"Gazeta Wyborcza" (widac teraz jaka glupote popelnila piszac, że chodzi o konsultanta polskiej komórki WSI działającej przy polskiej misji wojskowej w Chorwacji.

IPN odtajnił właśnie teczkę TW "Milan" zawierającą dokumenty jednoznacznie stwierdzające, że Subotić "mija się z prawdą", twierdząc, że nie miał nic wspólnego ze służbami. W 1984 r. został wyznaczony m.in. "do typowania i rozpracowywania cudzoziemców, którzy utrzymują stałe kontakty z pracownikami TVP"

Temat Subotic.
    Ciekawa lektura
    http://www.naszdziennik.pl/photo.php...21&id=po01.txt

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A skad wiesz ze to prawdziwe? Bo takich nastukac na maszynie to mozna za dzien paredziesiat. Potem kilka razy xero i juz pieknie mozna komus d*** obrabiac. Na kaczynskiego znalezli i ponoc nie byly przez niego podpisane, wiec czemu te maja byc cos warte?
    ...

Strona 50 z 51 PierwszyPierwszy ... 4048495051 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów