Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
Pozwolisz, ze od giertychow, rydzykow i innych kaczych dupkow
niczego nie bede sie uczyl.
Widzę, że istotnie odbiegasz poziomem dyskusji i kulturą (zwłaszcza słownictwem. Ale może w Ameryce takie wulgarne wyrażenia są modne. Co kraj, to obyczaj.

Jak dla mnie Polska tym samym przestala byc tematem
wartem jakiegokolwiek zainteresowania. Znudzilo mi sie...
Znaczy, że już więcej w tym wątku nie będziesz pisał? Jaka szkoda Zwrócę tylko uwagę, że to, co teraz tak krytykujesz, jest właśnie specyfiką AMERYKAŃSKĄ.

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
Zaprzeczać teorii ewolucji to zaprzeczać całej biologii !!!
A zaprzeczając fizyce Newtona Einstein zaprzeczył całej fizyce. A potem skończył się świat. Pewnie nie wiesz, ale nauka polega na zaprzeczaniu istniejących teorii.

Teoria ewolucji mówi o przystosowywaniu i zmianie cech gatunkowych zależnie od środowiska w którym ten gatunek żyje i jest nie do OBALENIA !!!!
Niewątpliwe, gdyż nie została udowodniona. Z drugiej strony, istnieje wiele faktów ją podważających.

Człowiek także się przystosowuje i zmienia np w kosmosie w wyniku skrajnie odmiennych warunków niż te które ukształtowały naszą biologię następuje gwałtowna i dramatyczna zmiana naszej biologii, i zapewne w ciągu kilku pokoleń powstałbyzupełnie nowy gatunek człowieka !
Ja chyba wyewoluuje sobie trzecie płuco. Drastyczna zmiana biologii, jak patrze na niektórych, to mogę uwierzyć

tu przykład: człowiek i szympans ma 95% wspólnego materiału genetycznego i tak są genetycznie bliżsi sobie niż 2 najbardziej odmiennych genetycznie ludzi !!! . człowiek ma 50% wspólnych genów uwaga z BANANEM!!! .
Hehehe, niniejszum całkiem skutecznie ośmieszasz genetykę. Wyobraź sobie, że dwa programy komputerowe mogą być sobie ideologicznie i algorytmicznie bliskie nie mając wspólnej ani jednej procedury, czy kawałka kodu. Z kolei programy mające 95% wspólnego kodu mogą mieć diametralnie inne zadania.

EWOLUCJA jest FAKTEM NAUKOWYM OBSERWOWALNYM I POTWIERDZONYM W BADANIACH BIOLOGICZNYCH odnosi się zarówno do większych organizmów jak i do mikroświata w którym jest obserwowalna nawet w krotkim czasie
Właśnie nie. Jest tylko próbą dopasowania teorii do świata. I nie jest obserwowalna w krótkim czasie. Zmiany wewnątrz gatunku to nie jest ewolucja, więc nowe odmiany mlecznych krów nie liczą się.

Ja uważam Cię Tomku jednak za inteligentnego człowieka i myślę że nie musisz się podpisywać pod głupotami takich radykałów i NIEUKÓW jak Giertycholudki i uważam ze jest miejsce na inne punkty widzenia i od tego jest lekcja religii (jeśli już musi być).
Dziwne, że znałeś moje zdanie o ewolucji, nim je napisałem w tym poście. Jasnowidz widzę. Podoba mi się też zwrot "nieuk" w odniesieniu do każdego, z kim się nie zgadzasz.

Uff …. Ciekawe kiedy zaczną mówić że to właśnie słońce krąży wokół ziemi a właściwie wokół Polski ….
Ciekawe kiedy w końcu będą mówić w szkołach, że teoria Ptolemeusza była dokładniesza niż Kopernika. I że obie są równie poprawne/niepoprawne z fizycznego punktu widzenia.

Proszę szanownych dyskutantów, że nigdzie nie pisze o teoriach kreacjonistycznych, gdyż:
1. nie są sprzeczne z teorią ewolucji.
2. nie są naukowo weryfikowalne.
Nie oznacza to jednak, że są nieprawdziwe.