Cytat Zamieszczone przez RafalK Zobacz posta
Tomku, zapytam wprost. Ile lat miałeś w 1992r.? 14?, 15? To co ty możesz wiedzieć o rządzie Olszewskiego i jego upadku? To co w NCz przeczytasz? Ja powiem tak - na poczatku 1992r. rozpocząłem pracę w jednym z ministerstw gopodarczych. I, tak się składa, z racji swojej pracy chodziłem na różne urzędowe konwentykle, do Sejmu itp. I nie mam wątpliwości, że był to jeden z najgorszych rządów po 1989r., z kiepskim premierem, na którego pluł nawet J.Kaczyński, dziś odwołujący się do mitu założycielskiego Rządu Tysiąclecia. I, uprzedzając bieg wypadków, sam sobie daję bana na dalsze dyskusje na ten temat :8)
Przecież ani słowem nie wypowiedziałem się o rządzie mec. Olszewskiego. Z mojego punktu widzenia, był równie zły jak wszystkie poprzednie i następne. Ale Twoje zdanie, jako pracownika ministerstwa, akurat jest dla mnie najmniej istotne. Np. jakby ktoś chciał zlikwidować ministerstwo gospodarcze, to pewnie byłbyś niezadowolony. Starożytni Rzymianie mieli na to ładną maksymę.

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
Wykręcanie kota ogonem

§ 3. Kto udziela lub obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub osobistej osobie pełniącej funkcję publiczną, aby skłonić ją do naruszenia obowiązku służbowego, albo udziela korzyści takiej osobie za naruszenie obowiązku służbowego, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 4. Karze określonej w § 3 podlega, kto osobie pełniącej funkcję publiczną udziela lub obiecuje udzielić korzyści majątkowej znacznej wartości.

http://www.abc.com.pl/serwis/du/1997/0553.htm

To Renatka nie jest osobą pełniąca funkcję publiczną??? Poseł przecież.
Ale nie udowodnisz, że ktoś ją chciał skłonić do naruszenia obowiązku służbowego, np. do nieobecności na posiedzeniach. Obowiązkiem RB nie jest popieranie Leppera. Oczywiście można znaleść paragrafy na obie strony, łącznie z panami M i S (za współudział i pomocnictwo).