No dobra Tomaszu - to do tablicy proszę. Tegoroczna nagroda Nobla z medycyny została przyznana za odkrycie zjawiska interferencji RNA, czyli wyciszania genów za pomocą specjalnych, krótkich odcinków RNA. Proszę mi bez używania gugli i innych wikipedii krótko, w dwóch zdaniach opisać o co w tym chodzi i jaki ma wpływ na moje życie...
...no dobra, nie trudź się. Z całym szacunkiem wiem, że nie wiesz.
A postulat prostego i ogólnego prawa? Jego ogólność da szerokie pole do interpretacji. I wtedy dopiero zapewniam Cię, że nic nie zrozumiesz, ani żadnej - i podkreślam to z całym przekonaniem i doświadczeniem - żadnej normy prawnej nie będziesz sam bez fachowej pomocy w stanie zastosować. Walczyć i nie zgadzać się na jego specjalizacje to tak jak walczyć z tym, że gdzie się nie obrócę - potrzebna mi znajomość komputera. I to w coraz szerszym zakresie. Ale nic to - znam swoje ograniczenia, tego czego muszę się nauczyć - tego się uczę. A resztę zostawiam specjalistom (Tobie tą myśl dedykując)...
Miejmy nadzieję, że ten problem (i generalnie problem ENA) zostanie szybko rozwiązany. Ewidentny błąd ustawodawcy, no ale nowelizacja "ekstradycyjna" w drodze...
Skoro każdy kraj miał, a teraz już żaden nie ma wyłącznie prywatnych szkół to znaczy, że coś było nie tak, prawda? Zresztą twierdzenie to jest nie do końca zgodne z prawdą. Za przykład - Akademia Krakowska daleko(?) nie sięgając.
"Zdziczenie... ", "większość ludzi nie potrzebuje...", "likwidując demokrację..."
![]()
![]()
![]()
Przeskoczyłeś ich wszystkich. Co ich ostatnio w telewizji widzę. Wszystkich.
Nie będę udowadniał wpływu wykształcenia na ogólny poziom rozwoju i dobrobytu społeczeństw bo to wyłamywanie otwartych drzwi.