Wygrali wybory przewaga procenta, a zachowuja sie jakby glosowalo na nich co najmniej 50% spoleczenstawa i to calego. Ilu z glosujacych na PiS liczylo na to, ze dopuszcza do wladzy takie kreatury jak Lepper albo Giertych? Na tym ma polegac moralna odnowa i nowe standardy? Teraz upadlaja sie juz do tego stopnia, ze kaperuja odpady(!) z LPR i Samoobrony. Jak porownasz hasla PiSu z werbowaniem takich wybitnych osobistosci jak Misztal albo Wrzodak, zeby wziasc pierwszych z brzegu.
Ale to przeciez PiS lansuje uparacie idee "panstwa solidarnego", to oni podobno martwia sie o los biednych. nawaisem mowiac chyba nigdzie na swiecie chrzescijanska prawica nie ma hasel lewicowych, a lewica liberalnyc, no ale zyjemy w takim kraju, gdzie wszystko jest mozliwe.Paradoksalnie mozna przyjac ze polityk nigdy tak naprawde nie marwti sie o los kraju czy zwyklego czlowieka (tzw. kielbasa wyborcza) - jak to teraz martwi sie PO o nasz los. Z tego wniosek taki ze im bardziej PO goraczkuje sie aby obalic rzad tym pewniejsze jest to ze ten rzad raczej nie szkodzi zwyklym ludziom, a raczej moze zaszkodzic jakims grupom biznesowym, spolecznym powiazanymi z PO.
Co do szkodzenia zwyklym ludziom przez PiS. Wystarczy CBA, zeby zniszczyc dowolna instytucje, lub firme. Nieograniczone prawo do praktycznego zablokowania dzialalnosci na 6 miesiecy polozy kazdego. Jesli wierzysz w niepolityczna dzialanosc CBA, to gratuluje naiwnosci.
No dobrze, ale co mowi Kaczynski? Powtarza w kolko "uklad", "siec", "agentura", "WSI", "UB". Na tym konczy sie jego obszar zainteresowan. Kaczynscy juz dawno wyalozyli swoj program, ktory polega na zdobywaniu wladzy dla samej wladzy. Nie ma w tym zadnego drugiego dna, nie ma programu rozwoju, jest program wskazywania wrogow ludu i tyle. Ciekaw jestem jak skonczylby sie eksperyment oddania calej wladzy PiSowi - przewagi w Sejmie i Senacie, Prezydenta, samorzadach, obsadzeniu TK, NBP, CBA, IPN itd. Co wtedy by zrobili, bo moim zdaniem nie maja zadnej koncepci rozwoju, maja tylko koncepcje konfrontacji. Jesli zabraknie im wroga to pekna jak banka.Kazdy ma swoje zdanie, ale dla mnie bardziej przekonujace jest to co mowi J.Kaczynski niz kawaly czy zarty nie wnoszace zadnej merytoryki wykrzykiwane przez Tuska czy Rokite. Fakt ze lepiej sie tego slucha, bo jest to cos na zasadzie talkshow.
A czytales ten projekt ustawy? Przeciez to co tam jest wymyslone, to jest masakra. Rozpalanie stosow i uzanie kazdego kto jest wpisany do akt jako TW albo OZI. Kompletne odwrocenie zasad prawa - jest domniemanie winy, a nie niewinnosci, dopiero pozniej mozesz udowadniac przed sadem, ze nie byles wspolpracowanikiem. Taki proces moze ciagnac sie latami, a Twoja kariera i zycie osobiste mozesz zaczynac od nowa pod innym nazwiskiem. Np. wg tej ustawy Gilowska nie zostalaby uniewinniona tylko uznana za TW i kropka. Zeby nie bylo watpliwosci nie mam zadnych powodow by obawiac sie ujawnia teczek, moj ojciec dzialal w opozycji.Inna ciekawa rzecz i media mowia o tym malo, ze PO razem SLD i Samoobrona jak tylko moga przeciagaja prace nad glosowaniami zwiazanymi ustawa lustracyjna.
Wystarczy wejsc na strone sejmu i zasiegnac u zrodla
http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glos...enAgent&5&25&4
a nie czytac tego co maja nam do przetlumaczenie nieNASZE Media.
Oj widze, ze to raczej na Ciebie maja wplyw media, tyle ze te ktore nie dopuszczaja do flosu drugiej strony. Mam watliwosci, czy zdajesz sobie sprawe czym grozily dzialania Macierewicza i Olszewskiego w '92 roku.Jakos za bardzo mi to przypomina sytuacje z roku 1992...