Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
Bez wątpienia jest profesorem. Poza stanowiskiem, jest to również tytuł zwyczajowy.
....
Nie nie jest. Zwyczajowo (wynika z tradycji) dr.hab jest docentem

Masz racje mgr nie jest stopniem naukowym ale tytułów profesora jest chyba dalej dwa. Nie jestem na bieżąco w tym względzie.

Apropo's Kwacha - to, że TERAZ jest inaczej nie zmienia faktu, że jak Kwach kończył studia to BYŁO tak jak było. On konczył studia w 1976 bodajże i wtedy to się nazywało wykształcenie wyższe. Podobno prawo nie działa wstecz

Piszesz o porządnych ludziach? Jaka jest Twoja definicja "porządnego człowieka"?

Dla mnie, jak siadam do gry w szachy to przestrzegam reguł szachowych i nie lubię jesli w trakcie gry okazuje się, że gramy w warcaby i mój oponent mówi, że wygrał bo ma karetę asów.

Premier przeprasza za Lipinskiego jezykiem Gierka. Towarzysze zawsze chciałem dobrze.... Używa określen Gierkowskich w stylu "warchoły" i Gomułkowskich rok temu staliśmy nad przepaścią. od tego czasu wykonaliśmy ogromy krok naprzód... Ja to wszystko już gdzieś słyszałem i niedobrze mi się kojarzy.

To polityka i tu nie ma co przepraszać - Lipinski i Mojzesowicz powinni zostać zdymisjonowani natychmiast. Pare lat temu Brandt (kanclerz Niemiec) podał się do dymisji kiedy okazało się, że jego sekretaka była szpionem. Jaką miał za to odpowiedzialność? Tajemnica to chyba jest w naturze szpiegostwa.