Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Proponuje uczyć się taktu i rozwagi od Giertycha:
    Cytat:
    Roman Giertych: - O to, czy teoria ewolucji jest prawdziwa, czy nie spierać się nie będę, bo się na tym nie znam.

Sluchaj, ja ci radze uwazaj, bo jak dojdziesz do krawedzi ziemi
    (znaczy tam gdzie sie ona konczy) i wychylisz sie za bardzo, to ci
    muszka spadnie...
    Pozwolisz, ze od giertychow, rydzykow i innych kaczych dupkow
    niczego nie bede sie uczyl. Dobrze mi jest w mojej niewiedzy...
    Jak dla mnie Polska tym samym przestala byc tematem
    wartem jakiegokolwiek zainteresowania. Znudzilo mi sie...
    I pomyslec, ze kiedys sie dziwilem, ze tak latwo bylo
    przeprowadzic trzy rozbiory tak duzego kraju w Europie

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Zaprzeczać teorii ewolucji to zaprzeczać całej biologii !!!

rozumiem że poplecznicy giertycha nie wierzą że życie powstało w wodzie weszło na ląd i że były dinozaury które wyginęły i ssaki wtedy były na poziomie myszy !!! wierzą że świat od milionów/ miliardów lat wygląda tak samo mieszka na nim niezmienny taki sam gatunek ludzki a inne gatunki nie zmieniają się nie wymierają ani nie powstają nowe ?

Teoria ewolucji mówi o przystosowywaniu i zmianie cech gatunkowych zależnie od środowiska w którym ten gatunek żyje i jest nie do OBALENIA !!!! (naweyt Watykan to rozunie a Giertychy NIE !!!) Człowiek także się przystosowuje i zmienia np w kosmosie w wyniku skrajnie odmiennych warunków niż te które ukształtowały naszą biologię następuje gwałtowna i dramatyczna zmiana naszej biologii, i zapewne w ciągu kilku pokoleń powstałbyzupełnie nowy gatunek człowieka !

a te nieuckie wręcz ciemnogrodzkie twierdzenia że giertycholudki pochodzą od małpy to POTOCZNA wiedza i to sprzed 30 lat, jasne jest to że jesteśmy gatunkami blisko spokrewnionymi i tu przykład: człowiek i szympans ma 95% wspólnego materiału genetycznego i tak są genetycznie bliżsi sobie niż 2 najbardziej odmiennych genetycznie ludzi !!! . człowiek ma 50% wspólnych genów uwaga z BANANEM!!! . Wszyscy na ziemi jesteśmy jedną rodziną włącznie z roślinami, wywodzącą się ze wspólnego "dawcy genów " jeżeli chcesz możesz go nazywać BOGIEM . EWOLUCJA jest FAKTEM NAUKOWYM OBSERWOWALNYM I POTWIERDZONYM W BADANIACH BIOLOGICZNYCH odnosi się zarówno do większych organizmów jak i do mikroświata w którym jest obserwowalna nawet w krotkim czasie to co twierdzi giertych jesyt NIEPRAWDĄ i KŁAMSTWEM jak wiele innych wypowiedzianych przez niego !!

Smutne jest to że tacy ludzie nawet nie przeczytają nic o tej strasznej i nieprawdziwej ewolucji a już zaprzeczają że pochodzą od małpy (WIDAĆ COŚ W TYM JEST :LOL: ) … bo gdyby przeczytali to wiedzieli by że nic takiego tam nie jest napisane !!! Teoria ewolucji gatunków wiele mówi o : zmianach, przystosowaniu, zanikani i powstawaniu nowych gatunków , uczeniu się, nawet nie mówi czy to są lepsze czy gorsze zmiany !!!

Ja uważam Cię Tomku jednak za inteligentnego człowieka i myślę że nie musisz się podpisywać pod głupotami takich radykałów i NIEUKÓW jak Giertycholudki i uważam ze jest miejsce na inne punkty widzenia i od tego jest lekcja religii (jeśli już musi być).

Uff …. Ciekawe kiedy zaczną mówić że to właśnie słońce krąży wokół ziemi a właściwie wokół Polski ….
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 17-10-2006 o 09:15

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    Uff …. Ciekawe kiedy zaczną mówić że to właśnie słońce krąży wokół ziemi a właściwie wokół Polski ….
    ... kiedy ojciec dyrektor poda tę oczywistą prawdę w swojej rozgłośni i potwierdzi trwając na stanowisku... od ręki uwierzy 20% społeczeństwa.
    Kolejne 20% stwierdzi, iż tak duża grupa mylić się nie może i też uwierzy.

A ja się tylko zastanawiam jak to wszystko będzie wyglądać za lat powiedzmy 20. Biorąc pod uwagę obecne tendencje to "czarno" to widzę. Takie cofanie się społeczeństwa w rozwoju.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 17-10-2006 o 09:13
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Proponuje uczyć się taktu i rozwagi od Giertycha:
    Moim zdaniem od Giertycha nie można sie nauczyć niczego dobrego ani pożytecznego. Takie słowa jak "takt" czy "rozwaga" w odniesieniu do tego człowieka zakrawają na jakąś kpinę. To jest ostatni człowiek, który wie, co te pojęcia znaczą i który się nimi na co dzień w jakimkolwiek stopniu kieruje.

A w tej konkretnej sprawie, jeśli mówi, że "trzeba rozpocząć dyskusję", to z góry można przewidzieć wynik takiej "dyskusji". Przecież LPR programowo z nikim niczego nie dyskutuje. ONI zawsze wiedzą LEPIEJ. To dla nich czcze dyskusje i strata czasu. Zresztą ta wypowiedź to też ściema, skoro wiceminister edukacji już stwierdził: Teoria ewolucji to kłamstwo. Pomyłka, która zalegalizowano jako obowiązującą prawdę.[…] To smutne, a tego uczy się w polskiej szkole.

To rzeczywiście smutne, że rządzą nami takie nieuki i bęcwały.

Robert
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 17-10-2006 o 09:26

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    ...I pomyslec, ze kiedys sie dziwilem, ze tak latwo bylo przeprowadzic trzy rozbiory tak duzego kraju w Europie
    Widać nie było tak łatwo, bo nie dało sie za jednym razem i trzeba było aż trzy
    Ja się natomiast dziwię po co to z powrotem powstało? Żeby się teraz tak meczyć...? Żeby z kraju pośmiewisko robić...?:-( Udało się rozebrac - trzeba tak było zostawić.
    Może dzis rządziłby tu ktoś inny i zamiast nieustannego grzebania w przeszłości wreszcie ktoś popatrzyłby do przodu, zaczął drogi budować, itd...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Pozwolisz, ze od giertychow, rydzykow i innych kaczych dupkow
    niczego nie bede sie uczyl.
    Widzę, że istotnie odbiegasz poziomem dyskusji i kulturą (zwłaszcza słownictwem. Ale może w Ameryce takie wulgarne wyrażenia są modne. Co kraj, to obyczaj.

Jak dla mnie Polska tym samym przestala byc tematem
    wartem jakiegokolwiek zainteresowania. Znudzilo mi sie...
    Znaczy, że już więcej w tym wątku nie będziesz pisał? Jaka szkoda Zwrócę tylko uwagę, że to, co teraz tak krytykujesz, jest właśnie specyfiką AMERYKAŃSKĄ.

Zaprzeczać teorii ewolucji to zaprzeczać całej biologii !!!
    A zaprzeczając fizyce Newtona Einstein zaprzeczył całej fizyce. A potem skończył się świat. Pewnie nie wiesz, ale nauka polega na zaprzeczaniu istniejących teorii.

Teoria ewolucji mówi o przystosowywaniu i zmianie cech gatunkowych zależnie od środowiska w którym ten gatunek żyje i jest nie do OBALENIA !!!!
    Niewątpliwe, gdyż nie została udowodniona. Z drugiej strony, istnieje wiele faktów ją podważających.

Człowiek także się przystosowuje i zmienia np w kosmosie w wyniku skrajnie odmiennych warunków niż te które ukształtowały naszą biologię następuje gwałtowna i dramatyczna zmiana naszej biologii, i zapewne w ciągu kilku pokoleń powstałbyzupełnie nowy gatunek człowieka !
    Ja chyba wyewoluuje sobie trzecie płuco. Drastyczna zmiana biologii, jak patrze na niektórych, to mogę uwierzyć

tu przykład: człowiek i szympans ma 95% wspólnego materiału genetycznego i tak są genetycznie bliżsi sobie niż 2 najbardziej odmiennych genetycznie ludzi !!! . człowiek ma 50% wspólnych genów uwaga z BANANEM!!! .
    Hehehe, niniejszum całkiem skutecznie ośmieszasz genetykę. Wyobraź sobie, że dwa programy komputerowe mogą być sobie ideologicznie i algorytmicznie bliskie nie mając wspólnej ani jednej procedury, czy kawałka kodu. Z kolei programy mające 95% wspólnego kodu mogą mieć diametralnie inne zadania.

EWOLUCJA jest FAKTEM NAUKOWYM OBSERWOWALNYM I POTWIERDZONYM W BADANIACH BIOLOGICZNYCH odnosi się zarówno do większych organizmów jak i do mikroświata w którym jest obserwowalna nawet w krotkim czasie
    Właśnie nie. Jest tylko próbą dopasowania teorii do świata. I nie jest obserwowalna w krótkim czasie. Zmiany wewnątrz gatunku to nie jest ewolucja, więc nowe odmiany mlecznych krów nie liczą się.

Ja uważam Cię Tomku jednak za inteligentnego człowieka i myślę że nie musisz się podpisywać pod głupotami takich radykałów i NIEUKÓW jak Giertycholudki i uważam ze jest miejsce na inne punkty widzenia i od tego jest lekcja religii (jeśli już musi być).
    Dziwne, że znałeś moje zdanie o ewolucji, nim je napisałem w tym poście. Jasnowidz widzę. Podoba mi się też zwrot "nieuk" w odniesieniu do każdego, z kim się nie zgadzasz.

Ciekawe kiedy w końcu będą mówić w szkołach, że teoria Ptolemeusza była dokładniesza niż Kopernika. I że obie są równie poprawne/niepoprawne z fizycznego punktu widzenia.

Proszę szanownych dyskutantów, że nigdzie nie pisze o teoriach kreacjonistycznych, gdyż:
    1. nie są sprzeczne z teorią ewolucji.
    2. nie są naukowo weryfikowalne.
    Nie oznacza to jednak, że są nieprawdziwe.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Teoria ewolucji jest obserwowalna w mikroskali np wirusy które podczas każdej infekcji zmieniają się i uodparniają na antygeny !!

Człowiek w kosmosie zmienia się tak szybko że można w kilka miesięcy zaobserwiować te zmiany (szkielet kostny, proporcje wagi ciała : to są małe zmiany w/g ciebie?) i gdyby teoria ewolucji była nieprawdą nic by się nie zmieniało w zalezmności od warunków zewnętrznych ?

Poza tym każda nawet najmiejsza zmiana zależna/spowodowana srodowiskiem jest dowodem na jej słuszność.

Wspólne z bananem mamy wszystkie procesy wewnątrzkomórkowe (przemiana białek, cukrów itp) to jest ok 50 % wspólnego materiału genetycznego !

Rozumiem że myślisz że obecny stan zycia na ziemii jest niezmienny od jej powstania ?

NIE ZNASZ TEORII EWOLUCJI NIE MASZ POJĘCIA O CZYM ONA MÓWI I NIE SIL SIĘ NA ARGUMEENTACJE !!! Sorry ale naprawdę masz o niej liche pojęcie nic osobistego ....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 17-10-2006 o 10:13

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Rozumiem że myślisz że obecny stan zycia na ziemii jest niezmienny od jej powstania ?
    Wystarczy, ze wierzy w Boga - religia zabrania myslec inaczej

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Wystarczy, ze wierzy w Boga - religia zabrania myslec inaczej
    Bo Adam i Ewa na rysunkach w katechizmie są podobni do każdego z nas.
    Niczym się nie różnią od współczesnego człowieka.
    No może dzisiaj nie każdy na codzień gania na golasa

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

tu przykład: człowiek i szympans ma 95% wspólnego materiału genetycznego i tak są genetycznie bliżsi sobie niż 2 najbardziej odmiennych genetycznie ludzi !!! . człowiek ma 50% wspólnych genów uwaga z BANANEM!!!
    Pozwole sobie sprostować - różnice międzyosobnicze w naszym gatunku nie przekraczają 0,1% - nawet jeśli brać pod uwagę najbardziej odizolowane od siebie populacje. Tak więc z tym szympansem to mała przesada.
    A ewolucja - owszem, została dowiedziona. Nie tylko na poziomie mikrobiologicznym, aczkolwiek tam można obserwować ją na bieżąco, jak słusznie zauważył Popmart. Wykładu z genetyki molekularnej wam oszczędze
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Strona 39 z 51 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów