Pokaż wyniki od 1 do 10 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Tak... jak patrzyłem na Kaczora, który walił pięściami w mównicę i krzyczał, że władzy nie oddamy, że ci co myślą, że wygrają, to się mylą i tylko się skompromitują, to faktycznie strach mnie obleciał :-)
    No ale jaka masz alternatywe, myslisz ze PO z Rokita czy Niesilowskim na czele to inni ludzie. PiS i PO mialy byc alternatywa dla SLD. Niedogadali sie - taki jest obraz Polakow. I teraz to bagno przez rok. Chcesz znowu miec rok targow, koalicji, przeprowadzek z biur, bo inni sie beda wprowadzac. Przeciez wtedy generuje sie duze koszty, nie mysli sie o ustawach poprawiajacych zycie zwyklych ludzi i państwo na tym traci. To ja wole zeby zebrali te wiekszosc na te 3 lata. I potem ewentualnie wymienic rzad.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Przeciez wtedy generuje sie duze koszty, nie mysli sie o ustawach poprawiajacych zycie zwyklych ludzi i państwo na tym traci.
    Moim zdaniem pan K z przystawkami nawet gdyby mieli błogi spokój od PO SLD itd itp, nie mysleliby o ustawach poprawiających życie tylko nadal szukaliby wroga i układów.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

państwo na tym traci. To ja wole zeby zebrali te wiekszosc na te 3 lata. I potem ewentualnie wymienic rzad.
    Dobrze wiesz, że ta większość będzie zebrana, jeśli będzie, na siłę i tak naprawdę tylko w jednym celu - przyciskania przycisków i podnoszenia rączki. W ramiona braci wpadają partie słabe i zagrożone politycznym niebytem po kolejnych wyborach. Zobacz jak Giertych się kurczowo trzyma, jak pięknie się o rządzie wypowiada i jak wychwala koalicję (czasami robi to w takim tonie, jakby miał w niej co najmnie 50% udziału). Z czego to wynika? Z programowego pokrewieństwa LPR i PiS? Raczej nie. Roman musiał wybrać - albo szarpiemy się o nasze postulaty i za chwilę nas tu nie będzie, albo zdradzamy swoich wyborców i wskakujemy na plecy silniejszego. Lepper już taki nie był, bo widzi, że jego Samobrona zawsze jakoś ten próg wyborczy przeskakuje. Pawlak jest w tej samej sytuacji co Giertych, ale jest bardziej wytrawnym graczem - bada i sąduje na ile może braci zmiękczyć swoim niiby-niezdecydowaniem. IMO Pawlak już chyba dawna się zdecydował na mariaż z braćmi, ale póki co podkopuje ich morale swoimi gierkami.
    A co do wyborów, to w takiej sytuacji jaka jest, nie trzeba patrzeć na ich koszty a raczej na koszty społeczne wywołane trwaniem obecnej ekipy. A wbrew zapewnieniom pana Kaczyńskiego, nastroje wśród ludzi wcale się nie poprawiają. Ostatnio zdałem sobie sprawę, że chyba połowa moich znajomych nie mieszka już w tym absurdalnym kraju...
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

Witam,

No ale jaka masz alternatywe, myslisz ze PO z Rokita czy Niesilowskim na czele to inni ludzie. PiS i PO mialy byc alternatywa dla SLD. Niedogadali sie - taki jest obraz Polakow. I teraz to bagno przez rok. Chcesz znowu miec rok targow, koalicji, przeprowadzek z biur, bo inni sie beda wprowadzac. Przeciez wtedy generuje sie duze koszty, nie mysli sie o ustawach poprawiajacych zycie zwyklych ludzi i państwo na tym traci. To ja wole zeby zebrali te wiekszosc na te 3 lata. I potem ewentualnie wymienic rzad.
    Wybacz, ale Twoje argumenty są bałamutne. Twoja teza jest następująca: skoro zmiana rządu tyle kosztuje, to lepiej utrzymywać ten stan rzeczy przez pełną kadencję. Pozwolę sobie postawić dokładnie przeciwną tezę: rządy tych pseudofachowców kosztują nas zbyt drogo (gdzie to tanie państwo??? - póki co, tylko wzrost wydatków na administrację i pseudosolidarną politykę socjalną jak becikowe), żeby pozwolić im na dłuższe rządzenie.

Te "ustawy poprawiające życie ludzi" to chyba żart, prawda? W każdym razie, dawno mnie tak nic nie rozśmieszyło ;-)

Oto przykład - jeden z wielu - "taniego" państwa (tutaj samorządu) w wydaniu PiS:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3661731.html

Pozdrawiam

Robert
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 04-10-2006 o 15:47

Uprawnienia umieszczania postów