Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
Niesiołowski vs. Kurski? Przy całym moim braku szacunku dla jednego i drugiego, to jednak zupełnie inne ligi ;-) Przy bezpośredniej konfrontacji "umiejętności" Kurski by go rozniósł na strzępy
Też mam w głębokim poszanowaniu obu tych panów :-) :-), ale IMO choć obaj mają naturę zajadłych burków, co to za nogawkę lubią łapać, to Niesiołowski jest bardziej do strawienia niż Kurski. Zachowanie Niesiołowskiego w dużej mierze wynika z jego rozmaitych urazów z przeszłości a u Kurskiego mamy raczej do czynienia z zachowaniem dokładnie przemyślanym na potrzeby danej chwili. Bulterier Kaczuchów po prostu ma w odpowiednich momentach wchodzić w "polityczne błoto" i tak się w nim rzucać, aż sam będzie czysty a wszyscy dookoła utaplani po pachy. Dla publiczki to wystarczy, bo w końcu nikt nie patrzy czy ktoś roztrząsa błoto po chamsku czy też w białych rękawiczkach - ważne, że to błoto spadnie na innych. Do tego Kurski jest notorycznym kłamczuchem, ale niestety to mu uchodzi na sucho, bo tutaj do głosu dochodzi zjawisko "sprostowań drobnym druczkiem". Jeśli jakaś gazeta np. napisze na pierwszej stronie wielkimi literami "Pan X to cham i prostak", to każdy to weźmie za wartościowy fakt. Ale jak za kilka dni ta sama gazeta się wycofa z kłamstwa i napisze sprostowanie na ostatniej stronie, drobnym maczkiem, to nikt tego nawet nie przeczyta i obowiązywał będzie stan rzeczy pierwotnie przedstawiony. Tak właśnie działa pan Kurski. A żeby nie było tak poważnie, to tak dla śmiechu
(na kanwie pewnej znanej reklamy-tekst nie mój ale śmieszny):

Renata Beger wchodzi do siedziby PiS i spotyka Lipińskiego
-O to Renata Beger. Co Pani tu robi?
-Przyszłam reklamować wasz nowy rząd.
-A powie Pani że załatwiamy stołki?
-A załatwiacie?
-No tak.
-Załatwiają!
-I miejsca na listach wyborczych dla rodziny.
-A załatwiacie?
-Załatwiamy.
-Załatwiają!
-I weksle spłacamy.
-I weksle spłacają!
Prawo i Sprawiedliwość. Jak mówią tak robią!