Nie napisałem, ze znam na pamięć. Ale jak przeczytam, to zrozumiem. Zresztą to co napisałeś, jest przecież jasne. Wyciszanie genów, więc o co pytasz?
Ty to poważnie?? Ogólność da pole do interpretacji?A postulat prostego i ogólnego prawa? Jego ogólność da szerokie pole do interpretacji.
Czyli naruszono prawo czy nie?Miejmy nadzieję, że ten problem (i generalnie problem ENA) zostanie szybko rozwiązany. Ewidentny błąd ustawodawcy, no ale nowelizacja "ekstradycyjna" w drodze...
I kiedy szkoły były lepsze? Kiedyś czy teraz? Kiedy był rozwój gospodarczy paręnaście procent rocznie? Akademia Krakowska była finansowana z prywatnej szkatuły władców.Skoro każdy kraj miał, a teraz już żaden nie ma wyłącznie prywatnych szkół to znaczy, że coś było nie tak, prawda? Zresztą twierdzenie to jest nie do końca zgodne z prawdą. Za przykład - Akademia Krakowska daleko(?) nie sięgając.
Nie oglądam telewizji więc nie wiem kogo przeskoczyłem. Ogólny poziom rozwoju? To narkotyki i edukacja seksualna w szkole? Wypadek w Columbine też pokazuje dobrobyt? Na dobrobyt społeczeństw ma wpływ wykształcenie najlepszych jednostek, a nie przeciętnych. To oczywiste."Zdziczenie... ", "większość ludzi nie potrzebuje...", "likwidując demokrację..."
![]()
![]()
![]()
Przeskoczyłeś ich wszystkich. Co ich ostatnio w telewizji widzę. Wszystkich.
Nie będę udowadniał wpływu wykształcenia na ogólny poziom rozwoju i dobrobytu społeczeństw bo to wyłamywanie otwartych drzwi.