Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: DYSK zewnetrzny ok 300 GB - jaki?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    On ma nóżki do pozycji poziomej lub te sanki do pionowej.
    Mówimy teraz o obudowie. Ale mi chodzi o sam dysk. To, o czym pisałem miało związek z pozycją pracy talerzy/głowicy.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Chyba wybiore sie na gielde komputerowa i poszukam osobno obudowy i dysku...

Czy ktos z Katowic i okolic pamieta gdzie w tej chcwili jest gielda komputerowa.............
    Giełda jest na parterze dworca PKP w Katowicach, kiedyś był tam salon samochodowy Skody czy Seata.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Giełda jest na parterze dworca PKP w Katowicach, kiedyś był tam salon samochodowy Skody czy Seata.

Super dzieki.... to w sobote podjade aby cosik przymierzyc..... :razz:
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Mówimy teraz o obudowie. Ale mi chodzi o sam dysk. To, o czym pisałem miało związek z pozycją pracy talerzy/głowicy.
    heh to moze sonde dla posiadaczy zew. dyskow - czy trzymaja je w pozycji pionowej czy poziomej i czy komus zdarzyl sie jakis pad hdd ? moj stoi sobie kolo laptopa w pionie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

Wiesz, Miszaqq, mimo wszystko wolałbym opinię osoby kompetentnej miast ankiety. Trochę zimno by mi się zrobiło w stopy, gdyby padł mi dysk archiwizujący.
    Z drugiej strony, skoro nawet LaCie zaczeło wypuszczać dyski ustawione pionowo...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Wiesz, Miszaqq, mimo wszystko wolałbym opinię osoby kompetentnej miast ankiety. Trochę zimno by mi się zrobiło w stopy, gdyby padł mi dysk archiwizujący...
    To kup dwa. Jeden trzymaj w domu (jako kopię tego, co masz na dysku w kompie, podłączany tylko w celu zrzucenia danych), drugi podobny, w szafie u cioci na drugim końcu miasta, podłączany tylko raz na miesiąc na większe zrzucanie.

Wersja extreme: przed zabraniem dysku od cioci, dysk z domu wynieść do babci (w końcu zawsze mogą Ruskie bombę spuścić i wtedy wszystkie trzy kopie są out ;-) )

Poważniej mówiąc: dobra strategia archiwizacji (choćby taka jak powyżej) da Ci znacznie większą pewność niż taki czy inny dysk ustawiony w takiej czy innej pozycji.

Domyślnie

Widzę Muflon, że nie dopadło Cię szczęście klapniętego dysku. Mi padły dwa (IBM), jeden po drugim i teraz po prostu dmucham na zimne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja zapłaciłem 299 zł za Dysk 250 GB z obudową (allegro - MIX-RTV).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    To kup dwa. Jeden trzymaj w domu (jako kopię tego, co masz na dysku w kompie, podłączany tylko w celu zrzucenia danych), drugi podobny, w szafie u cioci na drugim końcu miasta, podłączany tylko raz na miesiąc na większe zrzucanie.
    Jak kiedyś pracowałem w pionie informatyki w tepsie to przepisy jasno mówiły, że backup'owe DATA CENTRE musi znajdować się w minimalnej odłegłości 500km od podstawowego

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no i prawidlowo a najlepiej jak by bylo na innym kontynencie albo nawet w innej galaktyce... ba!!, po jednym w kazdje galaktyce

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów