od 3 tyogdni korzystam z My Book WD 320GB - nie mam jakichkolwiek zastrzezen, smiga cichutko, chociaz widac odczuwalna roznice w przegladaniu fotek z dysku wbudowanego (laptop) i zewnetrznego - kupilem za 85Ł na amazon.co.uk - polecam
od 3 tyogdni korzystam z My Book WD 320GB - nie mam jakichkolwiek zastrzezen, smiga cichutko, chociaz widac odczuwalna roznice w przegladaniu fotek z dysku wbudowanego (laptop) i zewnetrznego - kupilem za 85Ł na amazon.co.uk - polecam
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Kurde, a może samemu bym sobie zapodał taki dysk.
Kombinowałem nad wymianą dysku w lapie (i wrzucenie starego do databanku), ale nie wiem czy nie lepiej coś takiego na USB.
Czas o tym pomyśleć![]()
napowno bedzie taniej bo dyski 3.5" sa tansze a do tego bardziej pojemne...dzis kupowowal byl 500GBjak kupowalem swoj to wiekszych nie bylo... no i sie szybko zapchal ;-)
Ponoć w Katosach jest zajebioza sklep komputerowy PROLINE.
Sprawdź ofertę: http://www.proline.pl/index.php?id=kontakt
Sam nie kupowałem, ale słyszałem, że solidny.
Trochę wypadłem z obiegu komputerowego, ale z tego co pamiętam, to kiedyś twierdzono, że HDD nie powinien pracowaćw pozycji pionowej. Wynikało to z o wiele szybszego padania dysku (jakieś 50% z tego, co pamiętam). Więc mój zewnętrzny HDD po prostu leży w takowej obudowie, choć praktyczniejsza byłaby jednak pozycja, jak na zdjęciu CzłowiekZ.
Wiecie więc może, czy owe specyfikacje uległy jakiejś zmianie na przestrzeni rozwoju technologicznego?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=