Też to mam. Zły jestem na siebie za dwa niewykonane ujęcia w czasie ostatniego urlopu w Egipcie. Mogły być świetne. Tyle tylko że głupio mi było tak „frontalnie zaatakować”nie umiem przekroczyć tej granicy. Granicy prywatności drugiego człowieka.
Też to mam. Zły jestem na siebie za dwa niewykonane ujęcia w czasie ostatniego urlopu w Egipcie. Mogły być świetne. Tyle tylko że głupio mi było tak „frontalnie zaatakować”nie umiem przekroczyć tej granicy. Granicy prywatności drugiego człowieka.
Oprocz centralnego AF i centralnego kadru masz do wyboru rowniez przekadrowywanie - aparatem po zablokowaniu AF/ekspozycji albo na kompie za pomoca ciachania :PZamieszczone przez Arkan
Vitez, przy obiektach ruszających się nie przekadrujesz, przynajmniej nie łatwo. A Arkanowi właśnie chodzi o to, że czasem trzeba kadrować w kompie. O to chodziło w jego poście.
Sorry, nie widze nic o kompie w jego poscieZamieszczone przez Tomasz Golinski
.
A to dlatego, że Tomasz tłumaczył Ci o co chodziło w moim poście, a nie co jest w nim napisaneTomasz Golinski napisał:
A Arkanowi właśnie chodzi o to, że czasem trzeba kadrować w kompie. O to chodziło w jego poście.
Sorry, nie widze nic o kompie w jego poscie .![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
dialog na poziomie serialu brazylisjkiego
- wrocilem!
- o.. wrociles!?
- tak, wrocilem, dawno mnie nie bylo!
- dawno cie nie bylo, wrociles... a gdzie byles?
- tak, nie bylo mnie dawno, wiec wrocilem.. bylem daleko
- to musiales byc naprawde daleko skoro cie dawno nie bylo... ale dobrze ze wrociles!
- tez sie ciesze ze wrocilem, poniewaz dawno mnie nie bylo
etc![]()
Tak to właśnie jakoś wyszło.
Jakieś sugestie? Czy tylko manifestacja niezadowolenia?dialog na poziomie serialu brazylisjkiego
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
Zle to ujalem...Zamieszczone przez Arkan
Wroc!
Nie widze w poscie Arkana zadnej wskazowki ze mu chodzi o kadrowanie w kompie :P
A wy z Tomkiem pewnie na PW sobie to wyjasniliscie to cfaniak niby taki sprytny tlumaczy o co chodzilo![]()