Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    A uważasz, że nasz kraj jest normalny...?
    Nie.
    Nie zmienia to jednak faktu, ze pomysl taki jest taka sama skrajnoscia, jak niszczenie sprzetu

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja bym się wstrzymał z obwinianiem poczty, bo z mojej praktyki zakupów na allegro sprawa najczęściej wygląda tak, że jeśli już priorytet przychodzi po tygodniu, to w 99% przypadków dzieje się tak z powodu opóźnienia wysyłki, a nie z winy poczty.
    dlatego najlepiej prosić o podanie numeru listu przewozowego, gdy tylko przesyłka zostanie nadana - wtedy mozna trzymać rękę na pulsie i w razie czego monitowac opieszałego nadawcę
    w tym przypadku wiem, ze przesylka zostala nadana 22.05 - dostałam od nadawcy numer listu przewozowego i sprawdzilam
    bardzo potrzebowałam tego obiektywu na weekend, grrr

w kwestii 'kamuflowania' sprzetu - oczywiscie bez niszczenia go -
    to gdyby ktos zaczal produkowac cos w rodzaju nalepek/kalkomanii imitujacych rysy, obtarcia koloru i inne uszkodzenia mniej lub bardziej powazne, to myślę, że mógłby mieć zbyt na takie sztuczne blizny dla sprzętu foto

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    Pikczer/ czemu niszczenie sprzętu? Zdjęcia będzie robił nadal takie same, no ale wtedy już nie zabłyśniesz w towarzystwie...
    nie chodzi o blyszczenie, ale np. o mozliwosc sprzedazy, gdy bedzie sie chcialo wymienic sprzet

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Ja bym się wstrzymał z obwinianiem poczty, bo...
    Zawsze sprawdzajcie datę nadania!!! Moja mama pracuje na poczcie i właśnie zaleca to robić bo większość ludzi tego nie sprawdza i później jak dostaje przesyłkę po 7 dniach to obwinia za to pocztę. A bardzo często po sprawdzeniu daty nadania okazuje się, że 1-2-3 dni temu dopiero wysłane.

A uważasz, że nasz kraj jest normalny...? Że jeden na drugiego patrzy, jakby mu ojca śledziem zabił...

Zacytuję troszkę:

"Jeżeli drażnią cię fruwające po polskich miejscowościach wypoczynkowych opakowania po chipsach, walające się puszki po piwie i coli, to na Bornholmie odpoczniesz od takich "atrakcji"[...]
    O tym czy to prawda prawdopodobnie będę mógł się przekonać już niebawem - w najbliższe wakacje chcę się tam wybrać na rowerowo-fotograficzne 7-10dni :smile:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    O tym czy to prawda prawdopodobnie będę mógł się przekonać już niebawem - w najbliższe wakacje chcę się tam wybrać na rowerowo-fotograficzne 7-10dni :smile:
    tyle to chyba z pobytem na Christianso. Gudhjem, Svaneke, Osterlars ... koniecznie do muzeum. Warto pojechać ale czy aż na tyle, chyba, że w jakimś cichym zakątku znikniesz z dala od ludzi.
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    I uwazasz to za normalne, tak?
    Ja wręcz bym powiedział że to nie normalne :P

Ciekawe czy ktoś z nich kupując sobie nowego mesia też by go papierem ściernym porysował żeby mu nie ukradli hhehe.

Domyślnie

Pikczer/ czemu niszczenie sprzętu? Zdjęcia będzie robił nadal takie same, no ale wtedy już nie zabłyśniesz w towarzystwie...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    ...zdjęcia będzie robił nadal takie same, no ale wtedy już nie zabłyśniesz w towarzystwie...
    Wiesz - nie czuje potrzeby aby sprzetem "blyszczec w towarzystwie" jak to pieknie nazwales, gdyz nie spotykam sie z "takim" towarzystwem gdzie to jest istotne. Jednak niszczenie sprzetu w w/w sposob tez mi sie troszke z "blyszczeniem" kojarzy, tylko takim "trandy".
    Nie wiem czy wiesz ale w USA mozna kupic gitarki, ktore wygladaja jakby graly juz z lat dwadziescia. Teraz wogole jest taka moda na "zniszczone" nowe rzeczy i cos mi tak "pachnie", ze wlasnie do takich nalezysz. Bo jak chcesz mi powiedziec, ze jak staniesz przed lysym bolkiem z lufa na pol metra tylko obklejona, to on sobie odpusci zaby Ci ja skubnac, to chyba sam siebie oszukujesz zyjac w tym kraju 8) U nas sie dekle samochodowe nadal kradnie a Ty mi, ze jak se obkleisz, to Cie nie rusza... prosze stary
    Chcesz byc taki cool z profi zniszczonym w domu sprzetem, to nie wysmiewaj sie z ludzi, ktorzy sprzet szanuja tylko dlatego, ze lubia korzystac z czegos czystego i nie zniszczonego i nie ma to zadnego zwiazku z "blyszczeniem"

Amen
    Pozdrawiam
    pikczer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Chcesz byc taki cool z profi zniszczonym w domu sprzetem, to nie wysmiewaj sie z ludzi, ktorzy sprzet szanuja tylko dlatego, ze lubia korzystac z czegos czystego i nie zniszczonego i nie ma to zadnego zwiazku z "blyszczeniem"
    Wiesz, jeśli od laików słysze "ty nieźle ci się musiał spier#olić" to myslę, że taki pół inteligentny dres też zakuma, że obdrapanego nie spyli..
    No, ale każdy ma swoje,

"to nie wysmiewaj sie z ludzi, ktorzy sprzet szanuja tylko dlatego, ze lubia korzystac z czegos czystego i nie zniszczonego i nie ma to zadnego zwiazku z "blyszczeniem""

Nie wyśmiewam się.. Raczej Ty to robisz..

Domyślnie

energia_ki/ja mówię o zjawisku wśród reporterów, którzy tak zajeżdżają sprzęt, że i tak później tego nikt nie kupi...W dzisiejszych czasach ceny Body tak spadają, że jak sobie poużytkujesz body 3-5 lat to sprzedaż jest mniej niż opłacalna..

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uldum Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem obiektywów serii L Canon 70-200/f4 L USM oraz 100-400 f4,5-5,6 L IS USM. Moje poprzednie doświadczenia z Sigmą 100-300/f4 EX APO HSM wykazały gigantyczną przepaść pomiędzy serią L Canona a wspomnianym obiektywem Sigmy.

uldum

Miałem w pracy rzeczoną Sigmę i moim skromnym zdaniem to znakomity obiektyw pod względem ostrosi i kolorystyki. Słowo "gigantyczna przepaść" świadczy raczej że trafiłes naprawde na jakis słaby egzemp. Jedynym problemem mojej Sigmy były prawie 30% pomyłki trafiania w ostrość.

Pozdr.

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów