Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez an_zak Zobacz posta
    Ano szkoda, jest jeszcze czarne 80-200/2,8L, ale nieprodukowane a na allegro raz na pół roku
    Do tego podobno kicha z serwisem - brak części . Ale szkło zacne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Jak byłem w USA (Grand Canyon) to pierwsze co mocno rzuciło mi się w oczy to właśnie mnogość białych obiektywów i inego dorgiego sprzętu. I tam jakoś nikt nie zwracał na to uwagi i nikt nie wydawał się szczególnie zainteresowany tym co kto ma. Co kraj to obyczaj ....
    No no o tym wlasnie mowie... kraj obiektywnie o duzo wyzszej stopie zyciowej to i takiego problem nie ma - L-ki, wielkie domy, kilka samochodow - to normalka nie tak jak np. u nas ... (aha - prosze nie rozpoczynajmy dyskusji na temat tego czy US to bogaty czy biedy kraj bo zalezy gdzie sie spojrzy... mieszkam tu rok i mam na ten temat zdanie ale to nie temat foto)
    pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    A ja wyprostuję tą wypowiedź. Kolego a chodziłeś po takich dzielnicach gdzie wyłącznie prawdziwi amerykańscy murzuni mieszkają? (tzn niger :P) Myślę że w takiej dzielnicy dłużej niż 10 minut byś swojej białej L-ki nie ponosił, a jeśli do tego nie dostał byś kulki w głowę to mógłbyś mówić o szczęściu Miałem nieprzyjemność kilka razy zobaczyć tę prawdziwą biedną amerykę więc wiem co mówię, tam policja chodzi grupami i każdy z nich na plecach shotgana niesie

Więc w Polsce podobnie.. Dopóki nie chodzisz po dziwnych rejonach, blokowiskach gdzie kręcą się nasi "polscy murzyni" to nie jest aż tak źle.
    A jeszcze różnica taka że u nas jedynie baseballem dostaniesz a u nich kulka to podstawa ..
    No wlasnie... nie wiem co tu prostowac... po prstu tak jak w Polsce tak i w NY czy Trenton czy Jersey - nawet bez aparatu i L-ki moga cie zastrzelic bez powodu... nie w tym rzecz. Moja uwaga byla raczej o tym ze jak jest wyzszy ogolnie poziom zycia to ludzie tak nie zazdroszcza i nie jest to wielki halo ze ktos ma 4 samochody czy L-ke w aparacie bo na to ludzi bez probemu stac. Chwile tu mieszkam... pozdro
    Ostatnio edytowane przez petryczk ; 07-06-2007 o 15:41 Powód: Automerged Doublepost
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Tirti
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Wracając do tematu...
    http://www.naturescapes.net/store/pr...?productid=186
    Twoja Elunia może być czarna, udawać drzewo lub iść do woja
    Witam, moro czemu nie, mamy już coś takiego w kraju nad Wisłą.

http://www.pstryk.com.pl/opis.php/6647

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tylko wykonanie jakieś nie bardzo, szczególnie widać to na białym.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

ja mam taką obudową wojskową, w sumie ziania sprawa ale jak robisz wsrod ludzi w niej to bardziej przyciąga zwrok niz biała elka
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tirti Zobacz posta
    Witam, moro czemu nie, mamy już coś takiego w kraju nad Wisłą.

http://www.pstryk.com.pl/opis.php/6647

zwrociles uwage na ceny?

Generalnie odczułem wzrost zainteresowania otoczenia po zakupie elki.
    Też nie bardzo mi się to podoba.
    Ale wydaje mi się, że należy sie po prostu przyzwyczaić i tyle.
    Ja dodatkowo kupiłem gaz
    Ostatnio edytowane przez thinredline ; 11-07-2007 o 18:38 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Ja tez chyba kupie gaz, bo mi kolejna lampa i kolejna biała L-ka przybyla (70-200 f2.8 IS)

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Dopiero zaczyna Awatar Falco
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie tylko jasny kolor przyciąga wzrok, ale chyba głównie wielkość obiektywu.
    Poza tym to chyba dobrze że jest biały, bo ktoś z ABW mógby się pomylić i wziąść fotografa z długą czarną elką za terorystę z bazuką, a wtedy kto wie...
    Canon EOS

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Tylko wykonanie jakieś nie bardzo, szczególnie widać to na białym.
    Sadzac po cenach to po prostu POJAWILY SIE do kupienia w Polsce te same ktore dotychczas byly dostepne w US. To ze biala wyglada jak wyglada podejrzewam ze to jest problem stozkowatego ksztaltu oslony stad trudnosc w wycieciu idealnie naklejki. MOge sie zalozyc ze ten sam problem ma rowniez i moro i z drzewkiem (a z paniami nie ma? albo z gwiezdzistym niebem coby sie bardziej w nocy wtapiac w tlo.) ale z racjitego ze na bialym wszystko zawsze widac dlatego od razu sie rzuca w oczy.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

W tym roku widziałem fotografa z takim wdziankiem dla eLeczki
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów