Cytat Zamieszczone przez uldum Zobacz posta
Jeśli snobizmem jest naturalna zmiana obiektywu Sigma 100-300/f4 EX APO HSM na Canona 100-400 ..., podyktowana niską jakością jaką ta sigma oferuje, to to nic na to nie poradzę. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z IS, teraz bez niego nie wyobrażam sobie obiektywu tej klasy i ogniskowej. Tak się akurat składa, że moja żona też ma lekkiego bzika na punkcie fotografii. Stąd dwa korpusy 10D, bo wcześniej o jeden wciąż była kłótnia Dlaczego nie 20D czy 30D, bo postanowiłem nie popełnić błędu z czasów EOSa 33. Korpus EOS 33 i obiektywy kitowe, bez USM. A powinno być odwrotnie - dobre szkła i i niekoniecznie najlepszy (czytaj najdroższy) korpus. Jak seria 20D czy 30D będzie sprawdzona to będzie wymiana. W 10D brakuje mi tylko niższych szumów na wyższych ISO. No cóż, albo rybki, albo akwarium.
nie posiadanie C 100-400...ale jaranie sie jego posiadaniem co dostrzegłem w początkowych postach tego wątku ;-) bo szkło nie dla szpanu kupujesz lecz by życie fotografa ułatwic lub umożliwić wykonywanie lepszych fotek w pewnych warunkach8) a co do 10D to sam dałeś sobie odpowiedz i dla mnie nie tylko niższe szumy, ale cała litania zalet przemawia za 20D czy 30D. A po co ci akwarium bez rybek