Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • comatus
    Uzależniony
    • 2006
    • 725

Zamieszczone przez petryczk Zobacz wpis
    No to jeszcze sie ze Stanami doloze...
    Jak byłem w USA (Grand Canyon) to pierwsze co mocno rzuciło mi się w oczy to właśnie mnogość białych obiektywów i inego dorgiego sprzętu. I tam jakoś nikt nie zwracał na to uwagi i nikt nie wydawał się szczególnie zainteresowany tym co kto ma. Co kraj to obyczaj ....

Komentarz

• bonk
      Uzależniony
      • 2005
      • 636

Zamieszczone przez kjoanna Zobacz wpis
      Nakersa?

U mnie w Galway mnostwo polakow, niestety malo tych takich normalnych

Ponad 3 lata temu, zanim Polska weszla do UE, czulam sie tu naprawde bezpiecznie. Teraz polacy wzbudzaja we mnie strach nawet w dzien...
      No nie mow mi ze widzialas jeszcze nakersa? Chyba ze Galway to inna irlandia.
      A tzw. 'normalnych polakow' to w calej irlandi pewnie mniej niz Irlandczykow w polsce. A geleralnie to staram sie nie przyznawac skad pochodze - zreszta co tam ze mnie za polak.

Komentarz

• kjoanna
        Początki nałogu
        • 2006
        • 494

Zamieszczone przez bonk Zobacz wpis
        No nie mow mi ze widzialas jeszcze nakersa? Chyba ze Galway to inna irlandia.
        A tzw. 'normalnych polakow' to w calej irlandi pewnie mniej niz Irlandczykow w polsce. A geleralnie to staram sie nie przyznawac skad pochodze - zreszta co tam ze mnie za polak.
        U mnie nie ma nakersow, sa za to wankersi

Ja raczej tez nie obwieszczam na prawo i lewo ze jestem z Pl. Kilka lat temu mielismy tu swietna opinie ale po wejsciu do UE, gdy zjechalo sie bydlo wszystko sie zmienilo.

Bonk a gdzie Ty mieszkasz?

CB

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Niesmialo proponuje czas dojazdu do Rybnika i miejsce zamieszkania w Irlandii przeniesc na priva .

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpis
            Niesmialo proponuje czas dojazdu do Rybnika i miejsce zamieszkania w Irlandii przeniesc na priva .
            Vitez... nie bądź nieludzki (wiem że to trudne..), najpierw przy okazji postów Bonka forum zastanawiało się gdzie leżą Skyboty a teraz jak gdzie leży Photoshop (i to nie ten co lezy na półce) a ty każesz im na priva :-)

Pozdr
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Skads mam ten podpis pod nickiem 8) .

Komentarz

• Bonku5
                Początki nałogu
                • 2006
                • 280

Zamieszczone przez petryczk Zobacz wpis
                No to jeszcze sie ze Stanami doloze... tutaj to zadne wielkie joj i powiem ze po NY chodze ze sprzetem na wierzchu (choc najdluzszy mam 70-300mm) i nigdy sie nie poczulem zagrozony. Inny swiat bo takich jak ja spotkasz mnostwo i nie robi to jakiegos wielkiego wrazenia. A w sklepikach na 5tej L-ki se mozna kupic spokojnie a i ceny bardzo dobre. Szkoda ze musze wracac do naszego dziwnego kraju a zastanawiam sie wlasnie nad kupnem jakiejs wiekszej L-ki...
                A ja wyprostuję tą wypowiedź. Kolego a chodziłeś po takich dzielnicach gdzie wyłącznie prawdziwi amerykańscy murzuni mieszkają? (tzn niger :P) Myślę że w takiej dzielnicy dłużej niż 10 minut byś swojej białej L-ki nie ponosił, a jeśli do tego nie dostał byś kulki w głowę to mógłbyś mówić o szczęściu Miałem nieprzyjemność kilka razy zobaczyć tę prawdziwą biedną amerykę więc wiem co mówię, tam policja chodzi grupami i każdy z nich na plecach shotgana niesie

Więc w Polsce podobnie.. Dopóki nie chodzisz po dziwnych rejonach, blokowiskach gdzie kręcą się nasi "polscy murzyni" to nie jest aż tak źle.
                A jeszcze różnica taka że u nas jedynie baseballem dostaniesz a u nich kulka to podstawa ..

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz wpis
                  ...gdzie wyłącznie prawdziwi amerykańscy murzuni mieszkają? (tzn niger :P)...
                  Tja, a krzyknij tam jeszcze to owo 'niger' to myślę, że wyprzedziłbyś własne nogi - jeśli oczywiście byś zdążył
                  sigpic

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Zielony Zobacz wpis
                    Tja, a krzyknij tam jeszcze to owo 'niger' to myślę, że wyprzedziłbyś własne nogi - jeśli oczywiście byś zdążył
                    Nie zdazylby. Przeciez tam nigerscy snajperzy z mikrofonami kierunkowymi na dachu siedza i kazdego bialasa nasluchuja .

Komentarz

• bonk
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 636

Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpis
                      No ja tylko czekalem az sie garda pojawi

Kiedys to mozna bylo sobie oftopić do woli a teraz przychodzi poważny PAN z w bardzo poważnych czarnych okularach z jeszcze poważniejszą misją i niezrównaną sobie powaga rozstawia oftopowiczów po kątach

Komentarz

• PROF
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 121

Zamieszczone przez bonk
                        No ja tylko czekalem az sie garda pojawi

Kiedys to mozna bylo sobie oftopić do woli a teraz przychodzi poważny PAN z w bardzo poważnych czarnych okularach z jeszcze poważniejszą misją i niezrównaną sobie powaga rozstawia oftopowiczów po kątach
                        Niewiem jakie to sa dzielnice z "bialymi murzynami" gdzie mozna zarobic bejzbolem w tyl glowy, ale sam mieszkam w dzienicy swojego miasta gdzie swego czasu (nie wiem jak teraz) statytyki policyjne byly pierwszorzedne. Ale jakos takos czuje sie tu bezpiecznie. Nawet podczas imprez clubbingowych nie spotkalem sie z zadna zaczepka, baa predzej przeprosiny jak ktos potrącil co w dosc ciasnym klubie nie jest niczym nienormalnym.

No a dodam ze Rybnik to nie jest mala miescina to miasto ktore ma okolo 150 tys mieszkancow

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
                        Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Komentarz

• bebesky
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1231

Zamieszczone przez comatus Zobacz wpis
                          Jak byłem w USA (Grand Canyon) to pierwsze co mocno rzuciło mi się w oczy to właśnie mnogość białych obiektywów i inego dorgiego sprzętu. I tam jakoś nikt nie zwracał na to uwagi i nikt nie wydawał się szczególnie zainteresowany tym co kto ma. Co kraj to obyczaj ....
                          jakiego drogiego???
                          przelicz
                          jaka jest normalna pensja zwykłego szarego amerykoczłowieka?
                          jaka jest cena zwykłego białego amerykoobiektywu w amerykolandii?

i porównaj z:

jaka jest pensja zwykłego polskoczłowieka?
                          jaka jest cena zajebiściebiałegoobiektywikuL w polskiejkrainie?

Komentarz

• comatus
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 725

Zamieszczone przez bebesky Zobacz wpis
                            jaka jest pensja zwykłego polskoczłowieka?
                            jaka jest cena zajebiściebiałegoobiektywikuL w polskiejkrainie?
                            No i znowu sie na tym złapałem, że mój punkt widzenia jest typowo polski, czyli na polskie warunki finansowe

Komentarz

• mattnick
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1735

Zamieszczone przez PROF Zobacz wpis
                              Niewiem jakie to sa dzielnice z "bialymi murzynami" gdzie mozna zarobic bejzbolem w tyl glowy...
                              "Palestyna" w Wałbrzychu
                              30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• an_zak
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 427

Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis
                                Wielka szkoda że Canon nie posiada w swojej ofercie jakiegoś sensownego czarnego zooma w tym lub zbliżonym zakresie. Pozostaje albo stałka 200/2.8 v 135/2 v 85/1.8 albo naklejki .
                                Ano szkoda, jest jeszcze czarne 80-200/2,8L, ale nieprodukowane a na allegro raz na pół roku

Komentarz

Pracuję...
                                X