Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 141

Wątek: Obiektywy serii L przyciągają uwagę - co na to zaradzić ?

Dopiero zaczyna Awatar Kokoon
    Miasto
    Wrocław

Red face

Witam Was - moj pierwszy post na CB!
    Przypne sie pod ten temat; zostalem (niebywale szesliwym) posiadaczem 30tki za ciezko wytyrane $ i zastanawiam sie nad ubezpieczeniem jakoby nie skoczyc z dachu w przypadku oberwania w dziob i utraty ukochanej puszki (jestem nie duzy i z kolegami w sportowych mundurkach nie mam szans ).
    Czy interesowaliscie sie czyms takim?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Owszem.. jak mieszkasz w cywilizowanym kraju to podobno spoko, a jak w Polsce to zapomnij. poszukaj w archiwum - było już o tym

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabel03 Zobacz posta
    W tym roku widziałem fotografa z takim wdziankiem dla eLeczki
    To ja - na tydzień przed majowym weekendem.
    A LencCoat to fajna sprawa - chroni obiektyw, trochę zmniejsza wibracje jak fotografujesz z podpórki z np. gałęzi i mniej sie obiektyw rzuca w oczy jak siedzisz w krzakach.
    Próbowałem kiedyś sam coś takiego zrobić ale dałem sobie spokój.
    Wykonanie całkiem solidne.
    Pozdrawiam

m-o
    Guest

Domyślnie

no niestety - taki kraj, że można sprzęt na ulicy stracić, ale spokojnie - w Hiszpanii tez się zdarza... kto ubezpiecza sprzęt od kradzieży i czy ktoś ma praktyczne doświadczenia w egzekwowaniu wypłaty ubezpieczenia po takim zdarzeniu?

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m-o Zobacz posta
    no niestety - taki kraj, że można sprzęt na ulicy stracić, ale spokojnie - w Hiszpanii tez się zdarza... kto ubezpiecza sprzęt od kradzieży i czy ktoś ma praktyczne doświadczenia w egzekwowaniu wypłaty ubezpieczenia po takim zdarzeniu?
    Było o tym, a nawet kilka postów wyżej masz info, że było. Owszem, da się, ale nie ma to najmniejszego sensu. Dowiadywałem się w PZU lub Warcie (nie pamiętam); możesz ubezpieczyć w ramach ubezpieczenia mieszkania, w przypadku kradzieży z mieszkania zwracają 70% wartości sprzętu, w przypadku rabunku na ulicy... 10%.
    PK

Coś już napisał

Domyślnie

Jest wynalazek zwany LensCoat:

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...for_Canon.html

Sa "ubranka" na wiele modeli obiektywow.

Sprawdz, moze Cie to zainteresuje. Przy dzisiejszym kursie dolara to w sumie nie jest tak wiele (w porownaniu do kosztu sprzetu).
    400d + BG-E3 + EF17-40/4L + EF50/1.8II + EF70-200/4L + 430EX + RS-60E3 + RC-1 + kilka Sandisk'ow Extreme IV 2GB + filtry Hoya S-HMC
    Minolta Dynax 5 + 24-105/3,5-4,5 D + 50/1,7 + Sunpak AF4000 + Fuji Superia 100

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkalamajski Zobacz posta
    Było o tym, a nawet kilka postów wyżej masz info, że było. Owszem, da się, ale nie ma to najmniejszego sensu. Dowiadywałem się w PZU lub Warcie (nie pamiętam); możesz ubezpieczyć w ramach ubezpieczenia mieszkania, w przypadku kradzieży z mieszkania zwracają 70% wartości sprzętu, w przypadku rabunku na ulicy... 10%.
    To źle się dowiadywałeś. 10% to limit odpowiedzialności za rabunek poza mieszkaniem od sumy ubezpieczenia mieszkania, a nie wartości sprzętu. Jeżeli więc ubezpieczysz mieszkanie na 50.000, to przy rabunku na ulicy dostaniesz max. 5000 zł.

Zresztą czytanie nie boli:
    Ogólne warunki ub. mieszkania PZU

Polecam szczególnie paragraf 8, punkt 10.6 :P

ps. Warto też spisać sprzęt przy ubezpieczaniu na osobnym załączniku i zachować sobie kopię. Szczególnie ten na który nie macie żadnych papierów albo jest drogi.
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 14-12-2007 o 15:59

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    To źle się dowiadywałeś. 10% to limit odpowiedzialności za rabunek poza mieszkaniem od sumy ubezpieczenia mieszkania, a nie wartości sprzętu. Jeżeli więc ubezpieczysz mieszkanie na 50.000, to przy rabunku na ulicy dostaniesz max. 5000 zł.

Zresztą czytanie nie boli:
    Ogólne warunki ub. mieszkania PZU

Polecam szczególnie paragraf 8, punkt 10.6 :P
    Dzięki za info, nie tyle źle się dowiadywałem, co źle mnie infolinia poinformowała :P

Wygląda to więc nieco lepiej, niż myślałem.
    PK

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabel03 Zobacz posta
    W tym roku widziałem fotografa z takim wdziankiem dla eLeczki
    Pokaż palcem bo nikogo nie widzę na zdjęciu

Było już w osobnym temacie, ale warto przypomnieć, że zainteresowanie cudzym sprzętem jest odwrotnie proporcjonalne do masy jego właściciela.
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghost00 Zobacz posta
    ..jezeli komus juz tak bardzo zalezy to mam troche papieru sciernego w domu..i jak ktos naprawde chce, to mam troche olejnej..i prawie za darmo..moge Wam te eLki przystosowac do codziennego, ulicznego uzytkowania... ;
    Jak juz ktoś chce na siłę drapać obiektyw papierem ściernym, to może się zamieni na mój już porysowany?

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów