Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: O Viscie slow kilka - wyciete z MacOS na pecetach - wyciete z Nakladka na WinXP

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Nie rozumiem po co przejmujecie sie tym ile system zajmuje na dysku po instalacji? Czy w dobie gdy dysk/i 300GB w komputerze to normalka - nawet 40gb na system to dużo?
    Jak Ci ten 300 gigowy dysk pierdyknie razem z ukochanymi zdjęciami z dwóch ostatnich lat to się chwilę zastanowisz, czy WIĘKSZE jest naprawdę LEPSZE.
    Mam laptopa z 20 gigowym dyskiem, połowa to system i programy - i backupuję resztę z regularnością zegarka, bo miejsca mało.
    Na stacjonarnym mam 10x więcej miejsca - i pliki z 2001 roku.
    Zgadnij, którego dysku byłoby mi bardziej żal...

J

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Po co vista vio ma zajmowac 40GB skoro inne systemy (tak samo funkcjonalne) moga zajmowac 20 razy mniej? A moze taki 40GB system bedzie bardziej wydajny? ;-)
    Bo może Microsoft ma fajniejsze GUI i to wlasnie jest różnica w wielkości ?

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Jak Ci ten 300 gigowy dysk pierdyknie razem z ukochanymi zdjęciami z dwóch ostatnich lat to się chwilę zastanowisz, czy WIĘKSZE jest naprawdę LEPSZE.
    J
    Ja mam 3x 300GB na raidzie Jakoś sie nie boje
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

"A teraz wszystkie dzieci powtarzajcie za mną: RAID-nie-zas-tę-pu-je-back-u-pu-tyl-ko-chro-ni-przed-a-wa-rią-sprzę-tu ;-)"

Ja mam w domu 4x320GB na raidzie ale tak naprawdę mój backup to cztery tasiemki LTO2 leżące sobie bezpiecznie w kąciku sejfu w robocie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

40gb na system to dużo?
    Tak. To 20 razy za duzo. Tam naprawde nie ma nic co ma prawo zajac tyle miejsca.

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    A moze taki 40GB system bedzie bardziej wydajny? ;-)
    Tiaa... Napewno. Te 20 razy wiecej danych samo sie przerobi przy kazdym starcie/restarcie i uzytkowaniu.

Czemu linux z fura bajerow graficznych (xgl), z gnome, kde, calym pakietem biurowym, gimpem i fura innego uzytecznego softu, do tego fura sterownikow do sprzetu zmiescil sie na jednej plytce DVD (na ktorej zostaje poand 1/4 wolnego), gdzie oprocz w pelni dzialajacej wersji systemu z tona softu jakiej prozno szukac w windowsach czy osx jest jeszcze miejsce na instalator?

Odpowiedz jest prosta. Ktos tam w M$ ma klientow za kompletnych idiotow.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Fajniejsze GUI? Te oczoj***e landrynki ? Fajne GUI to ma OS X a i tak zajmuje 1/3 tego co Vista Vio

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    "A teraz wszystkie dzieci powtarzajcie za mną: RAID-nie-zas-tę-pu-je-back-u-pu-tyl-ko-chro-ni-przed-a-wa-rią-sprzę-tu "
    Jak to mawiaja: "Ludzie dziela sie na tych co robia kopie bezpieczenstwa i na tych co zaczna je robic"
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 15-02-2007 o 15:50

Domyślnie

Co do pytania ile zajmuje Vista - zależy która wersja i które jej opcje są zainstalowane.
    Przy normalnej konfiguracji (bez zwykle niepotrzebnych gadgetów) Vista Ultimate pracuje delikatnie płynniej niż XP na tej samej konfiguracji z tym samym zestawem programów.
    Z mojego punktu widzenia, całe zaintalowane (potrzebne mi) oprogramowanie działa bez problemów.
    Nowe wersje oprogramowania do 20D - OK
    Photoshop CS2 (oraz CS3 beta) - OK
    Capture One Pro - OK
    soft do kalibracji monitora (Spyder 2 Pro) - OK
    driver do drukarki HP 7960 - OK
    Do nagrywania płytek nie używam obecnie dodatkowego softu - zwyczajnie zaznaczam pliki i wybieram "Burn".
    System nie zawiesił się ani razu od 5 listopada.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To i ja sie dorzuce. Na Centrino 1.6 i 1GB ramu z 80GB hdd (laptop asusa) dziala bezproblemowo. Wszystkie programy dzialaja bezproblemowo, prawie.............. Dostarczony z laptopem NERO musial zostac odinstalowany (robilem nakladke). z tego co wiem to naewt jakas wczesniejsza wersja nero 7 tez nie dziala. Dalej Mialemzainstalowany Acronis trueImage (do obrazow systemu) Dziala super. Przy odinstalowaniu systemu szopki sie dzieja a mianowicei BOSD. (niestety wina stopi po stronie ACRONISa poniewaz mialem dodany do boot sectora) po odinstalowaniu wista zglupiala. I tutaj wieki +. Zbootowalem z plytki instalacyjnej i jest opcja recovery. po paru min. system wstal i wszystko dziala bez problemu (Acronis dalej jest po system restore) nie przeszkadza poniewazlubie i uzywam. Ogolnie jestem pozytywnie nastawiony. Poczekamy na SP1 i bedzie OK. (ogolnie grzebanie w MBR "denerwuje" Viste). Ale juz BOSD zaliczylem.

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Uwazaj :-) Podobno prawie niemozlwie a jednak, doswiadczylem tego - padly mi dwa dyski jednoczesnie na RAID 5 - przestalem sie czuc bezpiecznie, tez myslem ze mnie to nie spotka.

--
    Marnow

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Nie będę zakładał nowego i odświeżę ten wątek. Pytanie mam krótkie - czy poza PawłemWoo może jeszcze ktoś potwierdzić, że Capture One Pro w wersji 3.7.x i PS CS2 będą śmigać pod Vistą... Noszę się zamiarem zakupu tego softu i chcę mieć pewność. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    Nie będę zakładał nowego i odświeżę ten wątek. Pytanie mam krótkie - czy poza PawłemWoo może jeszcze ktoś potwierdzić, że Capture One Pro w wersji 3.7.x i PS CS2 będą śmigać pod Vistą... Noszę się zamiarem zakupu tego softu i chcę mieć pewność. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
    Nie wierzę, że na tym forum nie ma znającego odpowiedź na tak zadane pytanie.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów