Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Karty CF PQI

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Karty CF PQI

Hej!

Czy ktoś używa kart CF formy PQI? Mam zamiar kupić 1 GB lub 2 GB 100x tej właśnie firmy. Teoretycznie nie powinno być problemów z działaniem tych kart, ale może ma ktoś jakiekolwiek doświadczenie z tą firmą?

M.

pimak
    Guest

Domyślnie

Witam. Mam PQI 0.5GB 24x (taka z zieloną nalepką) od grudnia 2005 .chodziła najpierw z minolta a200, a od marca 2006 z 350tka. bez problemów, śmiga jak złoto.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A w jakiej cenie te CF'ki? Co prawda PenDrive z PQI śmiga aż miło, ale jeśli cena porównywalna to może jednak Pretec?

Początki nałogu

Domyślnie

hej
    mam 2gigową PQI i nie ma żadnych problemów z nią, płaciłem 180 zł

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

1 GB 100x na allegro 89 zł.... tanszych chyba nie ma z taka przepustowoscia

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No to u naszego forumowego kolegi macie bodajże 2GB 133x w metalowej obudowie za 181zł plus 0! za przesyłkę w przypadku przelewu na konto!
    Ale Wasz wybór. PQI nikt Wam przeca nie zabroni

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

można się zastanowić, roznice pewnie zadne

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    można się zastanowić, roznice pewnie zadne
    Pod warunkiem, ze ten pretec bedzie chodzil jak nalezy.Smie twierdzic , ze wersje 80X Preteca wyrobily mu dobra marke a teraz te 133x tluka gdzies chyba u ruskich bo mam dwie i zadna nie chodzi jak nalezy.Poza tym tez tak wczesniej myslalem, ze kupie preteca i bedzie spokoj - jednak nie wszystko "zlote co sie swieci" .Dla porownania - mam kingstona 50x ponad rok i jako jedyna karte katuje non stop i nigdy nie bylo problemow.
    5D + L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Smie twierdzic , ze wersje 80X Preteca wyrobily mu dobra marke a teraz te 133x tluka gdzies chyba u ruskich
    To jest nawet rozsadne zalozenie. Ale nie u ruskich bo 'ruskie gniotsa nie łamiotsa" ... predzej Tajwan czy Chiny ...

Dla porownania - mam kingstona 50x ponad rok i jako jedyna karte katuje non stop i nigdy nie bylo problemow.
    Dla porownania - o padnietych Kingsotnach mozna znalezc kilka(nascie/dziesiat) razy wiecej opinii niz o padnietych Pretecach. Swiadczyc to moze albo o pechu, albo o wadliwej serii, albo o zwyklej, statystycznej roznicy ilosc sprzedanych sztuk vs ilosc zgloszonych problemow...

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dla porownania - o padnietych Kingsotnach mozna znalezc kilka(nascie/dziesiat) razy wiecej opinii niz o padnietych Pretecach. Swiadczyc to moze albo o pechu, albo o wadliwej serii, albo o zwyklej, statystycznej roznicy ilosc sprzedanych sztuk vs ilosc zgloszonych problemow...
    Vitez - prosze Cie nie irytuj mnie - druga karte dostalem bez opakowania kartonowego wogole i rzekomo sprzedawca ja sprawdzal - co jest nieprawda - gdyz sypala sie w taki sam sposob jak pierwsza.
    Dla mnie EOT.
    Karty odeslalem i czekam na pieniadze - takie mam prawo a co
    5D + L

Uprawnienia umieszczania postów