Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Świetlny łuk na zdjęciach z 30D.. CO TO JEST?!

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Sławek... czytaj jeszcze raz... tym razem p o w o l i, z e z r o z u m i e n i e m
    Wiem, że nic nie wiem :/

Dopiero zaczyna Awatar virtuozik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Nie rozumiem. Dlaczego w ramach gwarancji było by drożej ?
    Cały aparat jest juz po gwarancji, ale niezaleznie od tego migawka w 30D ma gwarantowane 100 tyś cykli (miala dopiero wycykane 27 tyś).
    Serwis wycenil naprawe jako pogwarancyjna (robocizna+nowa migawka), jednak dzieki gwarancji na sama migawke zaplacilem tylko za robocizne.
    Chodzi o to ze gdybym im nie przypomnial o takiej gwarancji, skasowaliby mnie te 550 zl lobuzy :>.
    Robert z Poznania nisko się kłania
    30D ; S10-20; C17-200 2.8-4.0 ; C 50 1.4 ; C 85 1.8
    Mój fotograficzny miszmasz (flickr):

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Z ciekawosci , w wypadku takie naprawy , nadal wymagany jest dowod zakupu/karta gw ?
    no comment...

Dopiero zaczyna Awatar virtuozik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Z ciekawosci , w wypadku takie naprawy , nadal wymagany jest dowod zakupu/karta gw ?
    Nie jest potrzebny. Najwidoczniej po prostu sprawdzaja przebieg migawki i jesli miesci sie w gwarantowanej ilosci cykli, to nie licza za czesci, a tylko za robociznę.
    Robert z Poznania nisko się kłania
    30D ; S10-20; C17-200 2.8-4.0 ; C 50 1.4 ; C 85 1.8
    Mój fotograficzny miszmasz (flickr):

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virtuozik Zobacz posta
    No i sprzet wrocil! po 6 dniach! Jestem naprawde mile zaskoczony.

Jednak gdybym sie nie domagal wymiany w ramach jej gwarancji, zaplacilbym 550 zl.. a tak tylko 230 (robocizna, matrycy i wymiana spustu) to ostatnie troche naciagane bo spust dzialal doskonale (sam czyscilem rok temu) no ale ok.. niech bedzie...

Mam nadzieje ze radosc nie jest przedwczesna i sprzet bedzie dzialal bez problemu.
    Raczej nie zapłaciłeś WCALE za wymianę migawki a robocizna tyczy się wymiany spustu, gdyż kwota za części przy wymianie migawki to kilkanaście PLN a robocizna kilakset Wiem bo widziałem kiedyś szczegółową fakturę, w każdym razie sam migawka jako część nie kosztuje 220zł - ponieważ tak naprawdę nie wymienia się całej kurtyny tylko jedną blaszkę w mechanizmie
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virtuozik Zobacz posta
    No i sprzet wrocil! po 6 dniach! Jestem naprawde mile zaskoczony.

Jednak gdybym sie nie domagal wymiany migawki w ramach jej gwarancji, zaplacilbym 550 zl.. a tak tylko 230 (robocizna, czyszczenie matrycy i wymiana spustu) to ostatnie troche naciagane bo spust dzialal doskonale (sam czyscilem rok temu) no ale ok.. niech bedzie...

Mam nadzieje ze radosc nie jest przedwczesna i sprzet bedzie dzialal bez problemu.
    Prawdę mówiąc ja bym nie płacił. Odstawiałeś aparat z konkretną usterką do naprawy. O reszte nie prosiłeś. To tak jakbyś wymienial tłumik w samochodzi a a mechanik wymienil dodatkowo szyby, klocki hamulcowe i zrobił remont silnika i kazał płacić.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

virtuozik, dzieki za posta.. do tej pory myslalem ze z wymiana migawki jest tak, ze jesli gwarancja sie koncy to kazda naprawa jest platna a te wartosci sa tylko "orientacyjne".. ew. jesli przez niecaly rok sie napstryka wiecej niz 100tys. to wtedy tez kaza sosbie palcic ;-)

dzieki za wiadomosc ze tak nie jest :-)

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów