Jak się obraca aparat w prawo, to się ma cały LCD 'upalcowany' tłustym nosem![]()
Jak się obraca aparat w prawo, to się ma cały LCD 'upalcowany' tłustym nosem![]()
Też mi brakuje leworęcznego gripa, mańkuci w miejszości? ;-)
A ja z kolei mimo ze nie jestem kobieta obracam aparat wlasnie w prawo i robiac zdjecia pionowe reke trzymam na dole.
Wyjasnienie jest bardzo proste - nie uzywam gripa a przy obroceniu aparatu w lewo musialbym reke "zawijac" na okolo aparatu na gorze zeby siegnac migawki co jest dla mnie jeszcze bardziej niewygodne niz pozycja dlonia na dole.
Gdybym mial grip sprawa oczywiscie wygladalaby inaczej - obracalbym aparat w lewo zeby korzystac z drugiego spustu.
Ja widziałem dziewczynę, co przekręcała aparat w prawo, spust był na dole, ale tzymała go w dłoni w taki sposób, że spust wciskała kciukiem.
hehe dobra opcjaale taka jest prawda : kobiety maja rekę na dole :P aż dziwne jak dla mnie
ja bym sie tak nie nauczył...
W planach : 350D + Kit +grip + 50mm
Zadamy rownouprawnienia! I kobiecych gripow!
Ostatnio edytowane przez Kalina ; 24-09-2006 o 15:18
Pkt 8 regulaminu forum
No choćby u osób które mają tylko lewą rękę. To jest lekkie nie dopatrzenie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner