Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: wizjer w 400D

Dopiero zaczyna

Domyślnie wizjer w 400D

Chciałbym się zwrócić do użytkowników tego aparatu. Czy wizjer w tym sprzęcie jest tak samo mały i ciemny w 350d? Z tego co pamiętam 20D ma większy, zależy mi na ergonomii użytkowania a to dla mnie dosyć znacząca cecha. Czekam na Wasze odpowiedzi

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

wizjer jest tej samej wielkości, niektórzy twierdzą, że ciut jaśniejszy, ale i tak jest gorszy od tego w 20D
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest inna matówka i rzeczywiście w wielu testach piszą, że jest jaśniejszy ale z 20D bym go nie porównywał - tam jest pryzmat, który daje zupełnie inny obraz.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-09-2006 o 17:34
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Asus
    Guest

Domyślnie

Przecież miał być podobno pryzmat w tym aparacie.
    Czy naprawdę widzieleiście ten aparat Panowie?

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asus Zobacz posta
    Przecież miał być podobno pryzmat w tym aparacie.
    Czy naprawdę widzieleiście ten aparat Panowie?
    "Moze i podobno mialo byc", ale nie jest" :-(
    http://www.dpreview.com/articles/Can...pecsview01.jpg

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Asus
    Guest

Domyślnie

Rzeczywiście. Wygląda to identycznie jak w EOS 350D i nazywają go "Pentamirror".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Rzeczywiście. Wygląda to identycznie jak w EOS 350D i nazywają go "Pentamirror".
    No niestety. To by im wagę i rozmiary podniosło, a to u nich priorytet.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Asus
    Guest

Domyślnie

Planowałem zakup tego cyfraka, ale po tej informacji to już jest na straconej pozycji.
    Powiedzcie Panowie... jak to właściwie jest z tymi aparatami z wyższej półki (20D i 30D). Czy tez tam są takie problemy z ostrzeniem i FF/BF?
    Jak widzę, że ludzie mają w aparatach róznych marek BF luB AF na centymetry, to mnie to przeraża. Jak pomysle, że też mnie moze coś takiego spotkać to.....
    Pojedyncze milimetry to podobno normalka.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Powiedzcie Panowie... jak to właściwie jest z tymi aparatami z wyższej półki (20D i 30D). Czy tez tam są takie problemy z ostrzeniem i FF/BF?
    Jak widzę, że ludzie mają w aparatach róznych marek BF luB AF na centymetry, to mnie to przeraża. Jak pomysle, że też mnie moze coś takiego spotkać to.....
    Pojedyncze milimetry to podobno normalka.
    zalezy jak trafisz, ale AF w lini dwucyfrowej uchodzi ogolnie za kapke bardziej "reliable".

mojemu antycznemu 10D w zasadzie tylko z 50/1.8 zdarzalo sie niedosiegnac (FF).
    poza tym:
    Sigma 18-125 - w punkt (jak juz trafila)
    Sigma 70-300 - w punkt (j.w.)
    Tamron 28-75 - w punkt i to mimo notorycznego i z premedytacja naduzywania pelnej dziury, rowniez w szerokim kacie,
    Tokina 12-24 - tu chyba trudno zeby sie nie dalo w punkt...

i Sonnar 3.5/135 tez w punkt, jakby kto pytal :grin:

w sklepie obracajacym duze ilosci DSLR w Singapurze spotkalem sie z opinia, ze 20D to juz nie to co 10D... sadzac po moim wlasnym body nie mam podstaw, by probowac odwracac znak nierownosci, ale nie sadze zeby z 20D bylo tak zle, jesli skresli sie jeki maniakow kalek milimetrowych i osob, ktore bezmyslnie wala na pelnej dziurze "bo kupili 85/1.8 i teraz nie ma ... zeby przymykali ten sloiczek"
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Kolego nie wymagaj aby w budżetowej lustrzance był pryzmat, za 800 $ nie ma takiej opcji. Bierz 30D albo odrazu 5D.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów