Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: EOS 5 czy EOS 30/33

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mam Eos'a A2 i chwalę sobie. Szczególnie wygodę trzymania (mam duże łapska ) i solidność obudowy. Na siarczystym mrozie trzeba uważac zeby przypadkiem nie otworzyć sobie lampy - maly przycisk na lewo od lampy - u mnie aparat pada wykazujac pad baterii. Dopiero po wyłaczeniu odczekaniu chwili i ponownym włączeniu wraca do normy.

Początki nałogu Awatar moregun

Exclamation

tez kiedys stalem przed wyborem starsza 5 z wyzszej polki czy nowsza 30 z nowszyma technologia, dokupiłem bp300 i pilot na kablu do tego sigma 300 f4 i na pełnej dziurze nad biebrza ptaki sa moje.

przez kilka dni mialem w rekach 3 z boosterem - troche sie przerazilem bo jest cięższa a w lesie gdy wisisz nad tafla wody i aparat masz praktycznie w palcach jednej reki (bo druga sie trzymasz zeby nie zamoczyc wszystkiego) to ta lekkosc jest nieoceniona, kumpel ma 5 i bardzo długo szukal do niej booster ale znalazł na giełdzie. a wiec majac do wybory 30, 5, 3 wybralem 30 i bardzo z niej jestem zadowolony.

a jezeli vhodzi o temp. w sobote byłem (podlasie) w plenerze 20d zamazło (chyba karta) wiec dobra 30 ze slajdem uratowała wyprace. było ok -10 do -15C
    Ostatnio edytowane przez moregun ; 27-02-2007 o 13:31

Marek40
    Guest

Domyślnie Eos5 lub Eos 33v

Witam
    Oj panowie wiecie gidze coś piszczy ale nie wiecie co piszczy.
    Eosik 5 w filozofi canona odpowiadał pod względem elektroniki 1n tak jak Eos 3 odpowiadał 1v.
    Eos 5 powstał w zamysłach dla pewnej grupy odbiorców. Jest to jedyny aparat który wszystkie napędy ma realizowane na paskach przez co jest najcichszym w działaniu aparatem fotograficznym.
    Odbiorcami tego modelu byli wszyscy przyrodnicy i myśliwi.
    Dobrym modelem i wytrzymałym jest 30v wzmocniona wersja eosa 30 z jeszcze bardziej poprawionym AF. Chyba aktualnie 30/33v to najsprawniejszy i najszybszy AF.

Domyślnie

uzywalem 5 , wybieralem miedzy 30 nikonem f80 i wlasnie 5 , bardzo sobie ja chwalilem u mnie popsuty byl zoom w lampie wbudowanej ale jej nie uzywalem

Domyślnie

z tego co juz zauwarzylem jaką półką fotografowano w analogach po przezuceniu sie na cyfre półka pozostaje - wiec uwazaj z 5 czy 3 bo 5d to nie mały wydatek

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    z tego co juz zauwarzylem jaką półką fotografowano w analogach po przezuceniu sie na cyfre półka pozostaje - wiec uwazaj z 5 czy 3 bo 5d to nie mały wydatek
    No to mi się nie udało, bo ja z 5tki na 20tkę się przesiadłem.... a le 5d niewykluczone...:-)

Domyślnie

mimo wszystko ciągnie wilka do lasu

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów