Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Liczenie zdjęć w 20D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Licznik się nie cofa tylko uśrednia po kolejnym zrobionym zdjęciu ilość wolnego miejsca na kolejne zdjęcia szacując ją tylko. Zrób jeszcze za 3 zdjęcia dobrze naświetlone (będą miały wierszą objętość) i zobaczysz, że licznik będzie się zmniejszał pokazując przypuszczalną liczbę zdjęć jaką wciśnie na kartę w tej samej jakości.
    Procesor aparatu nie jest jasnowidzem i nie wie jakiej wielkości będą kolejna zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez r65 ; 10-01-2007 o 23:21
    FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Talking

uff, kamien spadl mi z serca a przy okazji poznalem dodatkowy ficzer aparatu.. moze jednak warto przejrzec ta instrukcje, choc sam wole jednak pstrykac.. dzieki wielkie, pozdrawiam:grin:
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Smile

Witam was, niewiem czy jest sens zakladac nowy watek. Zauwazylem ostatnio ze na moim 40d, caly czas mam liczbe 999, trzn ze niewazne ile fotek trzasne zawsze tylko pokazuje.Dobre by to bylo, ale niemoge przeciez zrobic wiecej niz sie da.hehee. formatowalem karte w pc, i w aparacie.Mam sandisk III,4Gb.
    Spotkaliscie sie z takimi cudami? Musze go oddac do service czy jest na to jakis sposob.
    Pozdrawiam i dzieki
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Dopiero zaczyna Awatar kchmielu

Domyślnie

A w jakiej jakości robisz zdjęcia??

RAW, L, M, S ??

To dość ważne.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    Witam was, niewiem czy jest sens zakladac nowy watek. Zauwazylem ostatnio ze na moim 40d, caly czas mam liczbe 999, trzn ze niewazne ile fotek trzasne zawsze tylko pokazuje.Dobre by to bylo, ale niemoge przeciez zrobic wiecej niz sie da.hehee. formatowalem karte w pc, i w aparacie.Mam sandisk III,4Gb.
    Spotkaliscie sie z takimi cudami? Musze go oddac do service czy jest na to jakis sposob.
    Pozdrawiam i dzieki
    jeżeli nie robisz rawów, a robisz jpgi M lub S (L w mniejszym stopniu), to zawsze ci będzie wyświetlać 999, do czasu aż będzie mniej niż te 999 fotek do wykonania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kchmielu Zobacz posta
    A w jakiej jakości robisz zdjęcia??

RAW, L, M, S ??

To dość ważne.
    Robie na maxie tzn L, raw rzadziej ale w sumie niewiedzialem ze na raw liczy a na jpeg nie.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Witam was, niewiem czy jest sens zakladac nowy watek.
    nie było sensu.
    jednak wątek o liczniku w jedynkach też nie był najszczęsliwszym rozwiązaniem, dlatego przeniosłem to tutaj.

Zauwazylem ostatnio ze na moim 40d, caly czas mam liczbe 999, trzn ze niewazne ile fotek trzasne zawsze tylko pokazuje [...]
    Jak widzisz, kolega przed Toba też miał ten dylemat, a sposobem okazało się zapoznanie z instrukcją
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Licznik pokazuje po prostu: "potencjalnie możliwą do wykonania ilość zdjęć". Przy małym rozmiarze plików i dużej karcie tak właśnie będzie - cały czas cyfra 999 na wyświetlaczu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar pafek
    Miasto
    Gródek

Domyślnie

Co oznaczają pierwsze 3 cyfry w numeracji ? 125-7004 ? Ile zdjęć zostało wykonanych gdy jest taki stan licznika - zakładając że nic nie było resetowane i zmieniane ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pafek Zobacz posta
    Co oznaczają pierwsze 3 cyfry w numeracji ? 125-7004 ? Ile zdjęć zostało wykonanych gdy jest taki stan licznika - zakładając że nic nie było resetowane i zmieniane ?
    100 - pierwszy tysiąc
    101 - drugi tysiąc
    ...
    125 - dwudziesty szósty tysiąc

Powinno być w instrukcji .

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów