Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Liczenie zdjęć w 20D

anak
    Guest

Domyślnie

używam 20 kupionej w Polsce i nigdy sie z takimi objawami nie spotkalam

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron Zobacz posta
    Ile w koncu wytrzymuje migawka w 20d? I czy w jakis sposob da sie wczesniej przewidziec<zaobserwowac,uslyszec> umierajaca migawke?

U mnie wytrzymała 105 tys. klapńięć i poszła do wymiany na Żytnią.
    Ciekawy był objaw jej padnięcia. Nie padła tak nagle, od razu. Jak aparat leżał kilka godzin przez noc to rano nie dało się zrobić zdjęcia. Tylko takie głuche kliknięcie i "err99". Co ciekawe po obróceniu aparatu "do góry nogami" (czyli o 180 stopni) pracował bez problemu. No ale przecież nie bedę się wygłupiał robiąc w taki sposób zdjęcia . Po przestrzeleniu na pusto około 30-40 klatek dochodził do normy i już potem pracował ok. Oczywiście, do nastepnej nocy. Potem rano już było tak samo. Z tym że z dnia na dzień potrzebował coraz więcej zdjęć "rozbiegu" do normalnej pracy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    U mnie wytrzymała 105 tys. klapńięć i poszła do wymiany na Żytnią.
    Ciekawy był objaw jej padnięcia. Nie padła tak nagle, od razu. Jak aparat leżał kilka godzin przez noc to rano nie dało się zrobić zdjęcia. Tylko takie głuche kliknięcie i "err99". Co ciekawe po obróceniu aparatu "do góry nogami" (czyli o 180 stopni) pracował bez problemu. No ale przecież nie bedę się wygłupiał robiąc w taki sposób zdjęcia . Po przestrzeleniu na pusto około 30-40 klatek dochodził do normy i już potem pracował ok. Oczywiście, do nastepnej nocy. Potem rano już było tak samo. Z tym że z dnia na dzień potrzebował coraz więcej zdjęć "rozbiegu" do normalnej pracy.
    Dobre. To może być istotna informacja co zrobić jak padnie z nagła i nie ma czasu biec do serwisu, a trzeba jeszcze zrobić jakieś fotki. Pytanie czy to zawsze tak jest?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-09-2006 o 21:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

no to jak mi migawka ma wytrzymac ok 100 tys to sei przestaje martwic

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Exclamation

mam rowniez problem z numeracja wiec podepne sie pod ten watek, zeby nie powielac.. od razu zaznaczam, iz wyjechalem na studia, a instrukcje mam w domu, wiec moze dlatego mam problem..

po pierwsze gdzie wy znajdujecie jakies dziwne numery zdjec typu 889-9909 itp... ja zdjecia na karcie mam w katalogu 100CANON, a nastepnie nr 0001

Kiedy robie zdjecia w trybie M, licznik zmiejsza sie za kazdym klapnieciem migawki.. moze ktos wie dlaczego? Non stop idzie w dol a dokladnie, kiedy mam 110, naciskam spust i pojawia sie 108 ktore miga i po chwili wyswietla sie liczba 109...

Z kolei w trybie zielonym mam non stop 999 na liczniku, i bez wzgledu na wszystko liczba ta ani drgnie.. czy moze ktos mi pomoc, czy mam sie na zytnia pofatygowac?? (nie usmiecha mi sie to,i mimo ze licznika jeszcze w zyciu nie uzywalem, wszytskie pliki i tak nazywam zawsze od nowa, to jednak poki mam gwarancje, wole wszystko miec "cacy"

Pozdrawiam i czekam zniecierpliwiony...
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A czy czasem nie masz dużej karty (1 lib więcej Gb) i na M ustawione RAW lub RAW+L a na zielonym jpg w jakiejś małej rozdzielczości?
    Licznik pokazuje max. 999 i jak jest nawet miejsca na karcie na 1500 zdjęć to będzie się wyświetlać 999..
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tak wlasnie mam, ale karta jest pusta - jedno zdjecie testowe.. poza tym dlaczego licznik w trybie M sie cofa.. i dochodzi kolejne pytanie - nie moge zresetowac licznika.. naciskam OK i nic sie nie dzieje - moge tylko wybrac continous lub auto reset.. a manual reset nie chce sie ustawic.. hm
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ad manual reset i pozostalych sprawa sie wyjsanila - sciagnalem instrukcje, i wszystko stalo sie jasne.. potrzeba mi tylko pomocy w sprawie stojacego licznika i jego zmniejszania sie...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic Zobacz posta
    ad manual reset i pozostalych sprawa sie wyjsanila - sciagnalem instrukcje, i wszystko stalo sie jasne.. potrzeba mi tylko pomocy w sprawie stojacego licznika i jego zmniejszania sie...
    A co ma robić ?
    To licznik podający na jaką szacunkową ilość zdjęć pozostało miejsca na karcie a nie liczbę wykonanych przez aparat... Patrz mój poprzeni post..
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic Zobacz posta
    tak wlasnie mam, ale karta jest pusta
    a na liczniku pokazuje Ci ile zdjec jeszcze mozesz zrobic wiec czy karta jest pusta czy jest na niej np 10 zdjec licznik nadal bedzie pokazywal 999 (zakladajac ze karta jest tak duza ze jest duzo ponad 1000 zdjec do zrobienia przy wybranej rozdzielczosci)

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów