Witam,
Jak w tytule. Jedyny pasek Canona jaki widziałem umożliwiał montaż, ale tylko przy zamontowanym Grip'ie. Czy istnieje możliwość zapięcia paska bez Grip'a?
Jeżeli tak, to jaki to może być pasek?
Z góry dzięki za odpowiedź. :-D
Witam,
Jak w tytule. Jedyny pasek Canona jaki widziałem umożliwiał montaż, ale tylko przy zamontowanym Grip'ie. Czy istnieje możliwość zapięcia paska bez Grip'a?
Jeżeli tak, to jaki to może być pasek?
Z góry dzięki za odpowiedź. :-D
Moim zdaniem uzywanie takiego paska razem z BG to jakas czysta pomylka, poniewaz utrudnia to uzywanie gripa w pionowych kadrach. Trzeba wyplatywac sie z tego ...ble, ogolnieIstnieje wersja HAND STRAP, ktora przykreca sie od spodu w miejsce zlaczki statywowej. Poszukaj na alegro.
Ale ptanie czy HAND STRAP będzie podchodził bez Gripa?
Czy jest jakaś alternatywa?
Na allegro bywały paski Matina (w trzech wersjach) umożliwiające używanie bez gripa. Mam taki i podoba mi się. Tylko, że ta śruba od spodu musi być odkręcana do statywu (bo inaczej się kolibie).
właśnie szukałem, ale poza standardowymi (na szyję) nie widzę niczego konkretnego
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
za Przedmowca, pasek na nadgarstek to super sprawa, zdecydowanie poprawia wygode i nie zauwazylem jakiegokolwiek problemu ze zmiana chwytu, nawet przy szybkim przekadrowaniu
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl
Swego czasu też szukałem i kupiłem hand strap Matina.Są 3 rodzaje mam ten najprostszy ponieważ jest najwygodniejszy-umożliwia swobodną obsługę przycisków na górze i z tyłu korpusu.Aktualnie nie ma na alledrogo ale poczekaj powinny się pojawić.Mam 20D ale pasuje oczywiście do 350-ki.Podpinasz bez BG.IMHO spisuje się znakomicie.POLECAM:-)
Czy ktoś użytkowal takie cosik:
http://www.allegro.pl/item127408235_...k_grip_ii.html
Co myślicie o zalożeniu tego paska ?
Pozdrawiam