Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 10-22mm + oslona przeciwsloneczna

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie 10-22mm + oslona przeciwsloneczna

Czesc,

zalety oslony to ja znam. Za to zastanawiam sie nad wadami oslony przy uzyciu z tym szkielkiem. Bedzie winietowac? W jakich sytuacjach? Mowa o EW-83E.

Druga sprawa czy 10-22mm zakupione z BHphotovideo w wersji USA bedzie obslugiwane za darmo przez serwisy w Niemczech (no, a moze w Polsce? ). Na bhphotovideo pisze, ze wersje USA sa Worldwide (w przeciwienstwie do GREY). Jak to jest w rzeczywistosci?

I czy duza jest rozrzutnosc jakosciowa tego szkielka? Warto zamawiac z USA czy jednak propocje sa tak nieszczesne, ze trzeba isc do i testowac conajmniej z 5 szkiel, zeby trafic? Malo w archiwum na ten temat. I nie - nie jestem eLkowcem itp. Ale mydla tez nie lubie.

Dzieki za odpowiedzi

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Za to zastanawiam sie nad wadami oslony przy uzyciu z tym szkielkiem. Bedzie winietowac? W jakich sytuacjach? Mowa o EW-83E.
    Oslona jest dedykowana do tego szkla, wiec nie powinna winietowac.

Druga sprawa czy 10-22mm zakupione z BHphotovideo w wersji USA bedzie obslugiwane za darmo przez serwisy w Niemczech (no, a moze w Polsce? ). Na bhphotovideo pisze, ze wersje USA sa Worldwide (w przeciwienstwie do GREY). Jak to jest w rzeczywistosci?
    Worldwide warranty to polega na tym ze mozesz z calego swiata odeslac (na swoj koszt, potem odsylka naprawionego tez chyba na twoj koszt)uszkodzony obiektyw z powrotem do BH a oni za ciebie zalatwia sprawe z serwisem.
    Koszta przesylek policz sobie sam i zastanow sie czy nie taniej jednak naprawiac ew. w Europie...

I czy duza jest rozrzutnosc jakosciowa tego szkielka? Warto zamawiac z USA czy jednak propocje sa tak nieszczesne, ze trzeba isc do i testowac conajmniej z 5 szkiel, zeby trafic?
    Wg mnie nie warto zamawiac z USA.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    I czy duza jest rozrzutnosc jakosciowa tego szkielka?
    Pytałem o to tu

Też bym nie ryzykował ze sprowadzaniem z USA.
    Szkło podoba mi się coraz bardziej - na photosig jest dużo ładnych sampli.

Pozdrawiam
    czarny Trabant, kit, ef-s 10-22, ef 70-200 f4 L, ef 100 f2.8 Macro.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Mam 10-22 i EW-83E, nic nie winietuje Do tego mam filt Marumi slim polar.
    Szklo to jest naprawde rewelacyjnej jakosci! Moglo by byc ciupke jasniejsze, ale wtedy byloby o niebo drozsze, wiec na ef-s tak sredno nadajace sie wtedy by sie stalo...
    Polecam do szerokich katow, jezeli ktos je lubi i potrafi robic tego typu zdjecia (bo to wbrew opinii powszechcnej jedna z najtrudniejszych technik, hehe). U nas mozna kupic w podobnych cenach jak i w USA, wiec nie wiem po co sie meczyc... Cena kolo 2000 to jest naprawde bardzo dobra cena!

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Worldwide warranty to polega na tym ze mozesz z calego swiata odeslac (na swoj koszt, potem odsylka naprawionego tez chyba na twoj koszt)uszkodzony obiektyw z powrotem do BH a oni za ciebie zalatwia sprawe z serwisem.
    Tak jest w wersji Grey, w wersji USA jest normalny Canon Worldwide Warranty uznawanej w cywilizowanych krajach - czy w Niemczech tez - nie wiem....

Wg mnie nie warto zamawiac z USA.
    Ile Twoich obiektywów wymagało naprawy (kwalifikujacej sie do naprawy gwarancyjnej) w serwisie w okresie gwarancji ? Pewnie tyle samo co i moich...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tak jest w wersji Grey, w wersji USA jest normalny Canon Worldwide Warranty uznawanej w cywilizowanych krajach - czy w Niemczech tez - nie wiem....
    A to w wersji USA wyglada tak ze masz prawo wyslac do serwisu w USA z calego swiata, nie musisz slac do sklepu jak to w wersji Grey .
    Zreszta mozna by pewnie Kuchatka pomeczyc czy kogos innego z USA.

Ile Twoich obiektywów wymagało naprawy (kwalifikujacej sie do naprawy gwarancyjnej) w serwisie w okresie gwarancji ? Pewnie tyle samo co i moich...
    Gdybym sie uparl to dwa. Ale wolalem wymienic je u zaufanego TIPa na inne niz wozic sie z serwisem 8) .
    Teraz mam jedno do naprawy ale niegwarancyjnej i u tipa nic nie wskoram .
    I zapytaj np muflona jak tam IS w jego 70-200 sie swego czasu sprawowal .
    Takie postawienie sprawy zreszta nie ma sensu - przypadki chodza po ludziach a prawa Murphiego sa brutalne - kupisz z USA to ci sie sypnie, kupisz z eurogwarancja to nic sie nie stanie i nie ma na to zadnych niepodwazalnych dowodow czy statystyk bo to raczej sfera zjawisk nadprzyrodzonych .

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Takie postawienie sprawy zreszta nie ma sensu - przypadki chodza po ludziach a prawa Murphiego sa brutalne - kupisz z USA to ci sie sypnie
    No właśnie jak wszystkie prawa Murphy'ego mi się zawsze sprawdzają to te nie - mam kupione w US i żaden mi się nie sypnął Teraz już są po teoretycznym okresie gwarancji, więc nie muszę odpukiwać ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Moj 10-22 idzie do mnie z usa z bhphoto (przywozi kolega) jak sie nim pobawie napisze krótką osobistą relację
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

Mam 10-22 i EW-83E, nic nie winietuje Do tego mam filt Marumi slim polar...
    Jak się zachowuje polar przy takim kącie? Słyszałem że ponoć polaryzacja może być nierówna w całym kadrze. Jak masz jakieś fotki z tego szkla + polar to dawaj :-)
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    No właśnie jak wszystkie prawa Murphy'ego mi się zawsze sprawdzają to te nie - mam kupione w US i żaden mi się nie sypnął Teraz już są po teoretycznym okresie gwarancji, więc nie muszę odpukiwać ;-)

Tez mam szkla i nawet body kupione w USA i nie mam zadnych problemow...
    wiec wszystko jest dzielem statystyki, padnie albo nie padnie....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów