OK, do kostki kabel do JH6800 i lampę w moim przypadku 430EX która to swoim błyskiem wyzwoli błysk w drugiej JH6800. Dobrze myśle??
Czy może na kostke sie lampy już nie zakłada?
OK, do kostki kabel do JH6800 i lampę w moim przypadku 430EX która to swoim błyskiem wyzwoli błysk w drugiej JH6800. Dobrze myśle??
Czy może na kostke sie lampy już nie zakłada?
Nie zaklada.
Jedna jh6800 wyzwalana przewodem swoim blyskiem wyzwoli druga.
Jak chcesz odpalac 430EX (taniej bo nie trzeba kostki i bezprzewodowo) to obie jh6800 wyzwolisz przez fotocele. Nie ma potrzeby mieszac tu dodatkowo przewodu.
...
Aha, to już chyba wiem wszystko.. No ale kupując w funsport.pl mam kabel w zestawie. Czyli mam wiecej możliwości wyzwolenia błysku.
Jeszcze jedno pytanie..
Czy automatyka aparatu z podłaczoną JH6800 dobiera krótsze czasy naświetlania? Tak jak to jest z podłączoną lampą błyskową?
I pytanie dodatkowe..
Dlaczego kabel: aparat <-> 430EX kosztuje ~250zł
a kabel: aparat/kostka <-> JH6800 ~30zł
Nie. Aparat nie widzi takiej lampy i zachowuje sie jak by jej nie bylo.
Jeden to prosta wtyczka do aparatu i jack z drugiej strony. Do tego tylko dwie zyly.
Drugi to 6 zyl, troche bardziej skomplikowane mocowanie do puszki i lampy, "sprezynka" oraz znacznie lepsza jakosc wykonaniaNo i nie mozna zapominac o logu Canona
![]()
...
ahh jaka szkodaZamieszczone przez KuchateK
No i wszystko jasne..Zamieszczone przez KuchateK
Dzięki KuchatKu
nie znalazłem na CB więc pytam:
Co robię źle, że po podłączeniu kabelkiem synchro lampa JH-6800 z 30D działa poprawnie, a przy próbach wyzwolenia przez fotocelę mam brak synchronizacji z JH6800 (obie lampy błyskają bez synchronizacji) ale tylko wbudowana oświetla (czyli nie doświetla)?
Wyłączyłem błyski pomiarowe i sprawdzałem na wyzwoleniach lampy na 1 i 2 kurtynę i nic.
Proszę o pomoc może czegoś nie ustawiłem.