Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: ps element 4 a EOS utility

Mieszany widok

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie ps element 4 a EOS utility

zainstalowałem na moim pc oprogramowanie dołączone do EOSa 30D w tym EOS utility - działało tak jak ma działać czyli (m. in.) automatycznie pobierało pliki z aparatu do PC, do momentu aż nie zainstalowałem PS element'A który otwiera się jako pierwszy by pobrać pliki po włączeniu aparatu przez usb.., problem w tym ,że nie potrafię ustawić kompa tak by ps nie otwierał się automatycznie ...może ktoś to przechodził., i potrafi mi pomóc...???!!!:-P

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Podstawowy problem to chyba to, ze tzw adobe downloader jest caly czas wlaczony (uruchamia sie przy starcie systemu). Musisz pogrzebac w ustawieniach Photoshopa zeby wyloczyc automatyczne uruchamianie. Wtedy, teoretycznie, po podlaczeniu aparatu lub czytnika powinien pojawiac sie systemowy monit o to, ktory program chcesz uruchomic. Anulujesz go i wlaczysz to co chcesz recznie, lub wybierzesz za kazdym razem z zaproponowaje listy. Mozesz tez tam ustawic zeby dana akca byla wykonywana automatycznie po podlaczeniu aparatu (ale bez gwarancji ze zadziala).

Pozdrawiam!

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

no..wielkie dzięki ale muszę jakiegoś życzliwego informatyka poprosić o przysługę dobrosąsiedzką.....bo widzę że bez grzebania w systemie się nie obejdzie
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    zainstalowałem na moim pc oprogramowanie dołączone do EOSa 30D w tym EOS utility - działało tak jak ma działać czyli (m. in.) automatycznie pobierało pliki z aparatu do PC, do momentu aż nie zainstalowałem PS element'A który otwiera się jako pierwszy by pobrać pliki po włączeniu aparatu przez usb.., problem w tym ,że nie potrafię ustawić kompa tak by ps nie otwierał się automatycznie ...może ktoś to przechodził., i potrafi mi pomóc...???!!!:-P
    Też tak miałem. W preferencjach Elements masz wybór opcji otwierania przy podłączeniu aparatu! Musisz to wyłączyć.

Podłączasz aparat, włączasz go i wyskakuje Elements downloader. Czekaj aż się otworzy i potem w MENU PREFERENCES wyłczasz automtic cośtam... jestem w pracy i nie pamiętam.

Tylko tyle i będzie ok. Mnie też to wkurzało. Elements ma za dużo bajerów dla zielonych... jak powyłączasz kilka debilizmów to będziesz miał prawie photoshopa...

PS
    Od jesieni będzie nowa wersja 5.0

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

o widzę że można prościej !!!! wielkie dzięki...
    tylko nie mogę znaleść "menu preferences " gdybyś miał chwilkę to spróbuj mi pomóc
    wirtualna skrzynka browarku już czeka:wink: bezalkoholowego oczywiście
    dzięki i pozdrawiam serdecznie

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

ZNALAZŁEM ZNALAZŁEM I ZNÓW ŻYCIE WYDAJE SIĘ PIĘKNE ( moja droga do celu wygląda tak EDIT - z paska np. w EDITOR , na dole po rozwinięciu ORGANIZE & SHARE a tam CAMERA OR CART REARDER odhaczyłem obydwa znaczniki i ...narazie działa
    dzięki

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    ZNALAZŁEM ZNALAZŁEM I ZNÓW ŻYCIE WYDAJE SIĘ PIĘKNE ( moja droga do celu wygląda tak EDIT - z paska np. w EDITOR , na dole po rozwinięciu ORGANIZE & SHARE a tam CAMERA OR CART REARDER odhaczyłem obydwa znaczniki i ...narazie działa
    dzięki
    Uff wiele nie pomogłem, ale chociaż zmobilizowałem cię do szukania rozwiązania

Uprawnienia umieszczania postów