Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: sandisk ultra II czy extreme III

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    sorry nie zauwazylem zeby tak bylo UII i EIII "pracuja" tak samo przy rawach - nie ma znaczacych roznic w predkosci oprozniania bufora... ostro to ostatnio przetestowalem .... z muflonem ..... te dwie karty sa rowne w 20D... ale tez bral bym EIII bo cena ta sama (w USA) a ciut lepsza w czytniku ;-)
    Też to testowałem i dla mnie jest szybciej i to zauważalnie (w RAW-ach, w JPG-ach nie wiem). Nie wiem czemu to wzbudza u Ciebie takie emocje ale jeśli Cię to ma tak drażnic to napiszę, że nie jest to jakś duża różnica i być może dla większości w ogóle pomijalna.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-09-2006 o 00:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Ostatnio kupiłem EIII zawsze to nowsza karta, UII pewnie niedługo zniknie z rynku. Z tą szybkością bym tak nie przesadzał ale jeśli macie takie doświadczenie i potraficie mierzyć szybkość zwalniania buforu to jestem pod wrażeniem.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Też to testowałem i dla mnie jest szybciej i to zauważalnie (w RAW-ach, w JPG-ach nie wiem). Nie wiem czemu to wzbudza u Ciebie takie emocje ale jeśli Cię to ma tak drażnic to napiszę, że nie jest to jakś duża różnica i być może dla większości w ogóle pomijalna.
    jakie emocje? co ma mnie draznic? ze dla ciebie jest roznica a dla mnie nie ma? - spoko nie drazni mnie to, pisz co chcesz ;-) tylko zeby bylo zgodnie z regulaminem
    zrobilem jakies 12,5K rawow w ciagu 5 dni... co chwila bufor byl zapychany... no i z obu kart schodzilo tak samo moze sa jakies sekundowe roznice - natomiast ja tego nie wyczyulem, moze jestem nieczuly? ;-)... podobnie z przegladaniem zdjec na karcie - rowniez jest dla mnie tak samo... a co do konkretnej kart to wiadomo ze lepiej kupic EIII

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jac - kręciłeś film? ;-] A mówią, że lustrzankę się nie da <lol>

Co do wyboru karty - z tego co widzę, to dylemat co wybrać jest już nieaktualny :-) Ciężko znaleźć EII - wszedzie mają EIII. Znalezione EII są w cenie EIII - pewnie jakieś niedobitki

kaen

Domyślnie

wlasnie sie przymierzam do zakupu SanDisk EIII i czy mogoby mi ktos powiedziec, jak jest teraz z tymi SanDiskam jezeli chodzi o 'oryginalnosc'??
    Bo swego czasu bylo mocno slychac o podrobach masowo wystepujacych na allegro.
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Bo swego czasu bylo mocno slychac o podrobach masowo wystepujacych na allegro.
    To nie kupuj na allegro. Na www.cyfrowe.pl mają nawet w dobrej cenie. 2gb kosztuje u nich 160zł.
    Ślubna
    No i niestety N.

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Brałem od nich 2Gb za 145zł Nic podejrzanego nie zauważyłem szczególnie jeśli chodzi o transfer.
    O i ceny nieźle poleciały. :-)
    Ostatnio edytowane przez LemonR ; 07-05-2007 o 20:29

Uzależniony

Domyślnie

Podpinając się do wątku; zauważyłem wczoraj(Ultra II), że jak potrząsnę kartą, to coś w środku lata. Zauważył ktoś coś takiego na swojej karcie?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Podpinając się do wątku; zauważyłem wczoraj(Ultra II), że jak potrząsnę kartą, to coś w środku lata. Zauważył ktoś coś takiego na swojej karcie?
    a) karta Ultra II - 2 letnia - rzeczywiscie cos lata, no ale stara jest to ma prawo
    b) karta Ultra II - 1 roczna - nic nie lata
    c) karta Extreme III - miesieczna - nie czuje potrzeby potrzasania
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Krótka piłka:

Posiadam kartę SanDiska 2gb extreme III

w kieszeni max 120zł i chę dokupic drugą kartę i teraz:

SANDISK EXTREME III 4GB

czy

SANDISK ULTRA II 8GB

co byście radzili ?