Witam
Czy stosował ktos z forum nakładke powiekszajaca do wizjera o symbolu DK-21M z C20?? jesli tak to jakie to daje efekty i czy warto sie w cos takiego pakowac (cena około 100zł), no i czy istnieje Canonowski odpowiednik tego okulara??
Pzdr.
Witam
Czy stosował ktos z forum nakładke powiekszajaca do wizjera o symbolu DK-21M z C20?? jesli tak to jakie to daje efekty i czy warto sie w cos takiego pakowac (cena około 100zł), no i czy istnieje Canonowski odpowiednik tego okulara??
Pzdr.
Hmmmm w takim razie pozostaje mi zakup i przekonanie sie na własnym garbie jak to sie ma..... :smile: :wink:
No i kupiłem, z 20D działa extra, nie ma zadnych czarnych rogow itp obraz staje sie przyjemnie duzy przez co kadrowanie w macro czy z tele staje sie znacznie łatwiejsze, z szerokimi oczywiscie tez jest oki no i w moim odczuciu znika efekt tunelu, jak dla mnie swietna sprawa naprawde warto to nabyc.
Pzdr.
To pasuje do wizjera C 20D (mam na myśli sanki)?
slawi_3000 - tak pasuje, na 5D tez pasuje i ma sie dobrze :smile:
Zapodaj może jakieś foto, jak toto wygląda na aparacie![]()
Zielony - to ma byc zart?? :smile: wyglada jak kazda inna osłona wizjera tyle ze ma dodatkowa szybke :smile: :wink:
wow. a czy jest jakis spadek jasnosci, kontrastu obrazu w wizjerze???????
edit:tu jest niezla cena... http://sklep.henwar.pl/23384/dk-21m_...ekszajacy.html
Ostatnio edytowane przez trampek ; 13-10-2006 o 00:09
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
trampek - moje słabe oczko nie stwierdziło zadnych spadko.
Pzdr.
krotkie pytanko:
jak jest ze zdejmowaniem tego okularu?
tutaj
jest napisane, ze jest jakos zabezpieczony, ale martwi mnie czy nie jest to zbyt mocne zabezpieczenie. czesto przy zdjeciach nocnych (przy czasach w granicach kilku sekund) zdejmuje okular i wsuwam na szynke zaslepke, wiec wolalbym nie mocowac sie z tym okularem za dlugo przy kazdej zmianie