no jak miałem 17-50 podczepione to moze faktycznie, podepnij 100tke macro albo 400F/5.6 wtedy warto :smile:
no jak miałem 17-50 podczepione to moze faktycznie, podepnij 100tke macro albo 400F/5.6 wtedy warto :smile:
Mam pytanie, czy ktoś próbował używać DK-21M w okularach?
Szukam rozwiązania na problem "obejmij wizjer 350D" w okularach... z tego: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=16951370 wynika, że nie bardzo jest sens kupować DK-21M okularnikowi, ale może ktoś ma inne doświadczenia?
Rozpatruję jeszcze Canon EP-EX15 Eyepiece Extender.
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Extender Canona zmniejsza powiększenie wizjera i został zaprojektowany właśnie dla osób noszących okulary żeby zwiększyć dystans od aparatu, ale to chyba zanim była korekcja dioptryczna w wizjerach która umożliwiała pracę bez okularów.
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW
Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ również należę do grona "okularników" chciałbym zakupić coś co odsunie mój nos od body a zarazem nie będzie pomniejszało kadru, czy ten (Nikon'owski) okular mi to załatwi ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zastanawia mnie jeszcze jeden 'patent' - jakby się sprawował EP-EX15 w połączeniu z DK-21M ?
Wtedy to pewno Pinokio nie pobrudziłby LCD noskiem![]()
Ostatnio edytowane przez YaneC ; 06-06-2010 o 12:24 Powód: Automerged Doublepost
..dla odświeżenia...czy ten wziernik powiekszajacy DK-21M będzie nadawał się do pracy z canonem 500d?ewentualnie jakieś insze odpowiedniki do tegoz canona - chodzi, żebym nie dotykał nosem wyświetlacza w body...czy może zamiast powiększenia lepsze będzie pomniejszenie obrazu wizjera poprzez zastosowanie Canon EP-EX15? nie mam jak na razie problemu ze wzrokiem ale nie mam możliwości sprawdzić organoleptycznie...![]()
Ja używałem DK-21M do 450D, więc jestem pewien, że do 500D też bedzie pasował. Obraz jest większy, chociaż nieznacznie tunelowaty, a wizjer jest lekko odsuniety od wyświetlacza (chociaż przy długim nosie to pewnie nie wystarczy...)
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS