kwarki istnieja :-) mam w lodowce, ze szczypiorkiem, z miodem :-)... NTG i EOTJeśli dobrze pamiętam, to tak jest nawet z istnieniem kwarków
Akurat terie dot. akku mozna zweryfikowac.. co niebawem uczynie...
kwarki istnieja :-) mam w lodowce, ze szczypiorkiem, z miodem :-)... NTG i EOTJeśli dobrze pamiętam, to tak jest nawet z istnieniem kwarków
Akurat terie dot. akku mozna zweryfikowac.. co niebawem uczynie...
Hmm.. byłem sobie dzisiaj w serwisie Canona (i było bardzo ciekawie, ale ten temat opiszę w osobnym wątku jak znajdę czas :-)) i obmacałem gripa do 300D. No, powiedzmy że gigant wrażenia solidności to to nie jest ;-) ale jest zupełnie używalny i spełnia swoje zadanie.
Wadą jest na pewno to, że nie ma takiego "chropowatego" pokrycia jak BG-ED3 - ale z tego co kojarzę zdjecia, to BG-E2 również je ma. Także jestem dobrej myśli![]()
dobrze widziałeś, E2 ma to pokrycie z przodu apartu i od dolu i jest ono identyczne jak na bodyWadą jest na pewno to, że nie ma takiego "chropowatego" pokrycia jak BG-ED3 - ale z tego co kojarzę zdjecia, to BG-E2 również je ma. Także jestem dobrej myśli
No to super. O ile nie będzie tego problemu z odczytem stanu baterii, to już mi się podoba![]()
u mnie w/w problem nie wystepuje :-), pozostaje _tylko_ robic zdjecia :-)O ile nie będzie tego problemu z odczytem stanu baterii, to już mi się podoba
Daniel - ile zaplaciles za gripa do 20D ? w przeliczeniu na zlotowy ?
$170 a przelicznika nie wiem bo poprostu mialem zielone pod reka a znajoma z usa na chwile wpadla do pl to jej dalem i juzile zaplaciles za gripa do 20D ? w przeliczeniu na zlotowy
Potwierdzam - $170 (Amazon, free shipping), a przelicznika też nie podam, bo przelewałem z konta w SzwajcariiZamieszczone przez Jac
![]()
wlasnie dostalem dzis BG-E2 i podlaczylem do 20D - tak jak pisaliscie patent na dokrecenie nie jest doskonaly. Chco z drugiej strony to nie ma co siac defektyzmu ;-) bo po pierwsze primo zeby zoabczyc ze cos sie minimalnie rusza (ale to sa na oko dziesiate czesci milimetra) to trzeba sie wpatrzyc w szczeline pomiedzy gripem a body od strony uchwytu a po drugie primo nie wystepuje , pomimo moich usilnych prob przerwanie styku zasilania pomiedzy gripem a body - wiec nie ma sie co martwic.
Ktos tu podal ze mozna wlozyc pomiedzy gripa i body kawalek tekturki i w ten sposob go usztywnic - ja probowalem ale mialem chyba za gruba tekturke bo jak ja podlozylem w okolicach gniazda na baterie to po dokreceniu gripa nia bylo zasilania. Zrobie test z ciensza tekturka.
nooooo ..... teraz to 20D z zapietym 17-40 to wyglada niczym 1Ds ... fullll profi
Chyba nie widziales 10D z gripemZamieszczone przez Chris
... a tak poza tym to zdjecia pogladowo/testowe wszelkich 1Dsow itp sa robione z 50 1.4
![]()