Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Wątek: Grip BG-E2 do 20D

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie Grip BG-E2 do 20D

Czy ktoś już się może dorobił gripa BG-E2 do 20D? Interesują mnie wrażenia na temat solidności wykonania, "feelingu" itp. Czytałem w sieci, że ponoć jest dużo bardziej "plastikowy", niż BG-ED3 i do tego ma kilka upierdliwych detali. No ale o 20D vs. 10D też takie opinie słyszałem :-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Re: Grip BG-E2 do 20D

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Czy ktoś już się może dorobił gripa BG-E2 do 20D? Interesują mnie wrażenia na temat solidności wykonania, "feelingu" itp. Czytałem w sieci, że ponoć jest dużo bardziej "plastikowy", niż BG-ED3 i do tego ma kilka upierdliwych detali. No ale o 20D vs. 10D też takie opinie słyszałem :-)
    Najgorzej wydane pieniądze z całego "zestawu-systemu".
    Jak wyjąłem toto z pudełka pomyślałem dokładnie tak jak napisałeś : kurna co to jest? Plastik, total badziew feeling". Na dodatek rusza się toto strasznie (choć nie wyłącza korpusu).
    No ale bez tego żyć się NIE DA mając 24-70 czy inne Lki
    Gdzieś na dpreview gość pokazywał gdzie należy umieścić dwie warstwy tektury z blistrów, tych od baterii. Ponoć to pomaga. Poza tym jeden gościu, też na dpreview, pisał, że jest po rozmowie z Canon Rep. i tamtem ponoć powiedział, że będą zapraszać z gripami do serwisu...

Miasto
    Zürich

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Najgorzej wydane pieniądze z całego "zestawu-systemu".
    O kurcze, czyli jednak prawda :-( Dobrze że chociaż zamówiłem za relatywnie nieduże pieniądze w US...

Niestety prawda.. dla mnie nawet body z 17-40 bez gripa jest jakieś takie mało przyjemne w trzymaniu...

Poza tym jeden gościu, też na dpreview, pisał, że jest po rozmowie z Canon Rep. i tamtem ponoć powiedział, że będą zapraszać z gripami do serwisu...
    Hmm.. a możesz rzucić linkiem? Ja tylko gdzieś czytałem, że mają wypuścić nową, bardziej "zawodową" wersję gripa.

[ Dodano: 02-12-2004, 15:21 ]
    Mam: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=10873513

Ale to niestety nie zlikwiduje "plastikowości"

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ocynkowac, Panie, ocynkowac...
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

o rany a ja miałem sobie na gwiazdkę się dopieścić - i teraz kolejny dylemat
    a z tym zapraszaniem do serwisu to co będą poprawiać gripa czy body ?

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Dla mnie to nawet jest gorzej wykonany niz grip do 300D.
    Z jednej strony (gdzie nie ma bagnetu wkładanego do baterii) to odchodzi od aparatu i trochę trzeszczy - generalnie za te pieniądze kicha.
    No, ale balsam dla ręki przy dużych szkiełkach.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Niestety prawda.. dla mnie nawet body z 17-40 bez gripa jest jakieś takie mało przyjemne w trzymaniu...
    No to mnie przekonaliscie. Ciagle mialem nadzieje ze moze grip poprawi nieco wrazenie ze 20D jest troszke za maly... a tu... jeszcze odrobinke myslalem o zmianie kiedys na 20D (szybszy zapis, AF i nizsze szumy kusza) ale tak sie nie da - skoro 10D z gripem dla mnie idealnie lezy w dloni to by mi niedobrze sie robilo trzymajac cos takiego.
    Klamka zapadla - czekam na nastepce i oby byl on mniej plastikowy ... albo zbieram na 1D MkII

Miasto
    Zürich

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    No to mnie przekonaliscie. Ciagle mialem nadzieje ze moze grip poprawi nieco wrazenie ze 20D jest troszke za maly... a tu...
    Nie, to nie tak - samo body jest OK (pisałem już o tym w pierwszych wrażeniach). Tylko niestety z gripem się chyba nie popisali.. czytałem już gdzies też że mają wypuścić nowy, "redesigned"...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    No to mnie przekonaliscie. Ciagle mialem nadzieje ze moze grip poprawi nieco wrazenie ze 20D jest troszke za maly... a tu...
    Nie, to nie tak - samo body jest OK (pisałem już o tym w pierwszych wrażeniach). Tylko niestety z gripem się chyba nie popisali.. czytałem już gdzies też że mają wypuścić nowy, "redesigned"...
    Chyba nie zrozumiales.
    DLA MNIE juz samo body nie jest OK - za male, wrazenie wiekszej delikatnosci niz 10D (mialem okazje juz dwa razy sie 20D bawic) i mialem nadzieje ze z gripem bedzie bardziej OK, tzn solidniejsze i wieksze. Nie pisalem o twoich wrazeniach a o swoich - ktore rowniez gdzies tu zamiescilem ale juz nie pomne w ktorym watku .

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Hmm.. a możesz rzucić linkiem? Ja tylko gdzieś czytałem, że mają wypuścić nową, bardziej "zawodową" wersję gripa.
    link jeden z wielu http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=11294927
    niestety tego o którym piszę powyżej nie zapisałem.

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów