Strona 3 z 17 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 164

Wątek: [Alahari] - galeria na plfoto ;)

Początki nałogu Awatar alahari
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dodałam zdjecie do tutejszego albumu: http://canon.hazan.ys.pl/album_cat.php?cat_id=5
    Dla zainteresowanych mozliwościami aparatu Canon G3 z uzyciem telekonwertera x2 firmy Kenko (tutaj pragne podziekować Vitezowi za ten wspaniały sprzęcik ) - ksiezyc prawie w pełni. Zdjecie jedynie kadrowane, wielkość satelity taka, jak wyszła z aparatu 8) Czekam na komentarze, bo dzis, jutro lub niebawem zamierzam ponowic sesje- moze dzieki waszym wskazówkom wyjda lepsze zdjecia :wink:

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dodałam zdjecie do tutejszego albumu: http://canon.hazan.ys.pl/album_cat.php?cat_id=5
    Dla zainteresowanych mozliwościami aparatu Canon G3 z uzyciem telekonwertera x2 firmy Kenko (tutaj pragne podziekować Vitezowi za ten wspaniały sprzęcik ) - ksiezyc prawie w pełni. Zdjecie jedynie kadrowane, wielkość satelity taka, jak wyszła z aparatu Czekam na komentarze, bo dzis, jutro lub niebawem zamierzam ponowic sesje- moze dzieki waszym wskazówkom wyjda lepsze zdjecia
    Ładne, ale może by je troszkęrozjaśnić, bo takie trochę blade :wink:
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli next time użyc dłuższego czasu lub mniejszej przysłony? :wink:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja stosowalem takie ustawienia do swojego ksiezycka :
    http://vitez.ceron.pl/ksiezyc.jpg

Camera Model: Canon PowerShot G3
    Date/Time: 2003:04:15 22:35:25
    Shutter speed: 1/80 sec
    Aperture: 8,0
    Exposure mode: Manual
    Flash: Off
    Metering mode: Evaluative
    Drive mode: Single frame shooting
    Self-timer: 2 secs
    ISO: 100
    Lens: 7,0 to 28,0 mm
    Focal length: 28,0mm
    Digital zoom: 3,5x
    Subject distance: 66 m
    AF mode: Manual Focus
    Image quality: Superfine
    White balance: Auto
    Saturation: Normal
    Sharpness: High
    Contrast: Normal

Balans bieli skopany ale wtedy jeszcze nie bawilem sie RAW.
    Wydaje sie jasniejsze no nie?
    I druga sprawa jaka wtedy skopalem to uzycie zoomu cyfrowego. Jak bedzie cieplej to dozbieram moze na TC do obiektywu i zrobie repete - o rok madrzejszy 8)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dlugo naswietlałeś Musze jeszcze popróbować... Uzyje tez zoomu cyfrowego, ciekawe jak mi wyjdzie...
    Vitez, po co czekac az ciepło bedzie- teraz jest taki ladny ksiezyc na niebie :wink: No: cyk cyk! 8)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dlugo naswietlałeś Musze jeszcze popróbować... Uzyje tez zoomu cyfrowego, ciekawe jak mi wyjdzie...
    Vitez, po co czekac az ciepło bedzie- teraz jest taki ladny ksiezyc na niebie No: cyk cyk!
    Czekam na nową produkcję i mam nadzieję że się szybko doczekam, bo księżyc ucieka, TO CYK CYK 8)
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chmurki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alahari
    Vitez, po co czekac az ciepło bedzie- teraz jest taki ladny ksiezyc na niebie :wink: No: cyk cyk! 8)
    Dlugo? 1/80 sec to dlugo? Albo ionicznie piszesz albo pomylilas "self-timer" z "shutter" .
    Co do zoomu cyfrowego to ODRADZAM! - zobacz co on na moim zrobil z krawedziami ksiezyca (skwadraturowal kolo ).
    Co do czekania az cieplo bedzie - po prostu tak wole, jak bedzie cieplo to na pewno tez beda nadal pelnie ksiezyca, a przynajmniej lapki nie beda odpadac przy dlugim ustawianiu aparatu, ostrzeniu itp. A poza tym to jeszcze statywu nie mam do 10D .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dlugo? 1/80 sec to dlugo? Albo ionicznie piszesz albo pomylilas "self-timer" z "shutter" .
    Nie pisze ironicznie..Wydaje mi sie, ze księżyc jest tak jasny, ze nie trzeba go tak długo naswietleć (powiedzmy dłuzej niż 1/200) Ale je bede jeszcze próbować...
    A jak uruchomimy nasz balkonowy teleskop.. ...to moze dojde do takiego ideału (a moze lepszego):
    http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=101726

Co do zoomu cyfrowego to ODRADZAM! - zobacz co on na moim zrobil z krawedziami ksiezyca (skwadraturowal kolo ).
    Vitez, księżyc nie jest regularnym kołem, ma rózne wypustki, górki, krzywizny...
    A poza tym po to sie ma cyfrówke, aby móc bezbolesnie testować różne nastawy 8)

Co do czekania az cieplo bedzie - po prostu tak wole, jak bedzie cieplo to na pewno tez beda nadal pelnie ksiezyca, a przynajmniej lapki nie beda odpadac przy dlugim ustawianiu aparatu, ostrzeniu itp. A poza tym to jeszcze statywu nie mam do 10D .
    No właśnie, przy krótszym czasie niepotrzeba stytywu :wink: I odradzam pełną pełnie- księżyc wyglada mało plastycznie Jeżeli kawałeczek schowa sie w cieniu- światło załamuje sie na różnych kraterkach i la luna wyglada duzo fajniej :wink:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez- Twoj księzyc jest stanowczo zbyt jasny... Moze moj za ciemny, ale nastepnym razem dam jakąś 1/250 sek, poowinno byc lepiej...

Strona 3 z 17 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów