Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 164

Wątek: [Alahari] - galeria na plfoto ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    Najwazniejsze sa szkolne bledy,ktorych jesli sie nie nauczy unikac(autorka Alahari)to bedzie je powtarzac we wszystkich zdjeciach tak jak Janko Muzykant.Robi on ladne zdjecia ale co z tego skoro ma braki i nie widzi wlasnie szkolnych bledow u siebie czym daje dowod prezentujac takie zdjecia jak powyzej...
    Scaramnaga co byś polecił jako szkołę nie popełniania 'szkolnych błędów'? Powiem szczerze, chętnie zgłębiłbym ten temat, ale nie wiem, na co patrzeć, co to są owe 'szkolne błędy'...

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Scaramnaga co byś polecił jako szkołę nie popełniania 'szkolnych błędów'? Powiem szczerze, chętnie zgłębiłbym ten temat, ale nie wiem, na co patrzeć, co to są owe 'szkolne błędy'...
    Jesli bedziesz tak czytal moje posty jak moj nick,to nauka pojdzie w las a nie do Twojej glowy...
    Jesli facet kombinuje z modelka jak kon pod gore i wykreca ja jak tylko mozna
    w pozach idealnych do "robienia loda",ale nie do pokazania jej urody to znaczy,ze nie zna zasad tylko chce sprawe przedobrzyc by byc oryginalnym.
    Udawadnia,ze poprzednie dobre zdjecia byly przypadkowym zbiegiem okolicznosci,a nie przemyslanym posunieciem.
    Jesli chcesz czegos dowiedziec sie o portrecie to polecam lekture paru dobrych ksiazek,ktore najtaniej mozna sobie sprowadzic z "amazon.com"
    i trening "w polu".Wszystko w tym temacie zostalo juz wymyslone...
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 25-09-2005 o 18:05
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Domyślnie

Jesli bedziesz tak czytal moje posty jak moj nick,to nauka pojdzie w las a nie do Twojej glowy...
    Taki urok klawiatury, sorry za literówkę

Jesli facet kombinuje z modelka jak kon pod gore i wykreca ja jak tylko mozna
    w pozach idealnych do "robienia loda",ale nie do pokazania jej urody to znaczy,ze nie zna zasad tylko chce sprawe przedobrzyc by byc oryginalnym.
    Zgadzam się.

Jesli chcesz czegos dowiedziec sie o portrecie to polecam lekture paru dobrych ksiazek,ktore najtaniej mozna sobie sprowadzic z "amazon.com"
    i trening "w polu".Wszystko w tym temacie zostalo juz wymyslone...
    No ok, toż ja właśnie o te książki pytam, co polecasz z własnego doświadczenia...

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    No ok, toż ja właśnie o te książki pytam, co polecasz z własnego doświadczenia...
    Jesli juz jestesmy przy pozowaniu to polecam ksiazke Billa Hurtera.
    Na stronie 20-tej (mozna zajrzec do srodka ksiazki!) jest panna mloda przy balustradzie (musi troche "pakowac"...)lub dziewczynka na stronie 23-ciej,podobnie jak na zdjeciu z poczatku tego watku (str 12).:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg...glance&s=books
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 25-09-2005 o 18:39
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Przy tym zdjęciu szczęka opadła mi z wielkim hukiem na biurko.SUPER.

http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=332712

Jestem bardzo ciekaw jak to zdjęcie wyglądałoby w kolorze ?
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 28-09-2005 o 15:16

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Czy mogłabyś zaprezentować to zdjęcie w kolorze ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OT: Ale sie napalil

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Poprostu, mi się bardzo spodobało.

Początki nałogu Awatar alahari
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Jak to mówią nasi najbliżsi sojusznicy, obrazek wart więcej niż tysiąc słow. Popatrz sobie u Janko Muzykanta jak powinna wyglądać głębia ostrości przy studyjnych portretach.
    Czy Janko jest foto-autorytetem?
    Canon G3 & Nikon D70

Początki nałogu Awatar alahari
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pierwsze bylo by najladniejsze gdyby nie bylo "tluszczyku" wylewajacego sie ze spodni modelki i reka nie wbijala by sie w policzek(kadrowanie i lekkie uniesienie glowy,ex post niemozliwe,naprawilo by zdjecie).Jest tu za to bardzo naturalny wyraz twarzy i ladnie "splywajace" wlosy.
    Dziękuje Reka faktycznie, tłuszczyk IMO nie powinien chyba przeszkadzac

Na drugim zdjeciu niewygodna pozycja powoduje sztucznosc miny i calosci kompozycji.Wystarczylo zmienic kat widzenia aparatu,podejsc blizej barierki,a modelke postawic i skadrowac od dolu...
    Niestety blizej nie dalo rady, stałka 85 mm Natomiast modelka stała wyżej i jakbym mogla jednak z bliska zrobic zdjecie to musiałabym zadrzec do gory obiektyw, i nie wiem czy to byłoby lepiej...

Trzecie podejscie jest najlepsze.Przepalenie jest do przyjecia i rownowazy ciemna,lewa strone zdjecia oraz czarna koszulke modelki.Jedyne zastrzezenie mozna miec do tego,ze modelka patrzy pod zbyt ostrym katem i zniknely jej bialka oczu po jej prawej stronie zrenic.Good job anyway...
    Dzięki jeszcze raz, rada z oczami mi sie przyda do portretow mniej spontanicznych
    Canon G3 & Nikon D70

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów