Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Wątek: 30D vs. 400D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

No tak masz racje, BULB jest dostępny bez wężyka w trybie M. W TV go nie ma, bez różnicy czy z wężykiem czy bez.
    Sorki za zamieszanie coś mi się pomieszało ;-)
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Jotes25 dokładnie nasza puszka za 2-3 lata to smieć i wg mnie lepiej ja sprzedac niż wymieniac migawke A dobre szkła zostaja na lata
    Moja 350tka ma już 2 lata i w zasadzie żadnych problemów.. jak padnie np. migawka to raczej ją naprawię - a jak kupię nowe body (kasa już odłożona - tylko czeka na decyzję) co nastąpi nieprędko bo nie mam takiej potrzeby to 350 bedzie jako zapas a i do nauki dla dzieci jak znalazł..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Dla mnie puszka wystarcza na tak długo jak długo idzie nią robić zdjęcia. Dlatego uważam, że lepiej kupić droższą a solidniejszą - tu przewaga 30D - magnezowy korpus. Jasne, że jeżeli jest krucho z kasą to wybiera sie to na co starczy - i co tu dużo gadać.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jotes25 dokładnie nasza puszka za 2-3 lata to smieć i wg mnie lepiej ja sprzedac niż wymieniac migawke A dobre szkła zostaja na lata
    A co? Po 2-3 latach z tej puszki będą wychodzić zdjęcia gorszej jakości?

Sam mam 350d już prawie rok i jakoś nie narzekam. A 30d dokupię jako drugie body, ale to dopiero za jakiś czas, jak RebelXT na siebie zarobi
    Ślubna
    No i niestety N.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Jak zwykle nadinterpretacja moich słów Chodziło mi bardzije o zobrazowanie iz czesciej wymienisz body niz szkło Np Canon 300D nie wiem ile mają lat ale zakładając że używka kosztuje 900-1000zł a migawka 800 to wole dołozyc drugie 800-1000zł i kupić znów nówke "zabawke" nastepce 400D i cieszyć się 2 letnia gwarancją

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Jak zwykle nadinterpretacja moich słów Chodziło mi bardzije o zobrazowanie iz czesciej wymienisz body niz szkło Np Canon 300D nie wiem ile mają lat ale zakładając że używka kosztuje 900-1000zł a migawka 800 to wole dołozyc drugie 800-1000zł i kupić znów nówke "zabawke" nastepce 400D i cieszyć się 2 letnia gwarancją
    bardzo wątpię aby 2-3 lata po ukazaniu sie poprzedniego modelu następca dostępny był za 2000
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

TwardyStefan
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    A co? Po 2-3 latach z tej puszki będą wychodzić zdjęcia gorszej jakości?
    Tak, jeśli nie idziesz do przodu to się cofasz. Jeśli wszyscy będą robili coraz lepsze jakościowo zdjęcia, a Ty robił takie same, to będziesz robił coraz gorsze.

Ale to tylko taka techniko-teoria, tak na prawdę to wiemy, że w fotografii chodzi o coś więcej niż drogi sprzęt i nie da się tego niestety kupić...

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No ok. Zgoda, jeżeli mówimy o 300d, ale taki 350d cały czas jest w cenie. W weekend sprawdzaliśmy z kolegą w pracy i cena trzyma się na poziomie 2000-2500zł
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Krotko rzecz biorac wyszlo na to ze kto uzywa 400D to amator. przyznam ze mam znajomego ktorego zarazilem fotografia i wybral sie do szkoly fotograficznej a teraz ma 30D + Tamron 18-55, ale chyba nie o to chodzi. na co komu super sprzet jezeli nie bedzie w stanie z niego skorzystac (ja osobiscie nie wiem o co biega z tym spotem w 30D).

ja narazie jestem na etapie kwiatkow, nieba i kilku portretow, na wieksze wyprawy jeszcze sie nie nadaje (z powodu sprzetu i umiejetnosci), dopiero sie ucze.

a propos baterii w 400D to musze sprostowac cykalem z af przez 6 godzin wyszlo ok 850 zdjec (flash wylaczony, pliki jpeg)
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

saurian
    Guest

Domyślnie

ten spot to takie calkiem nieze cos co wszyscy chcieli by miec

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów