Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 27-05-2007 o 15:26 Powód: Automerged Doublepost
No tak masz racje, BULB jest dostępny bez wężyka w trybie M. W TV go nie ma, bez różnicy czy z wężykiem czy bez.
Sorki za zamieszanie coś mi się pomieszało ;-)
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Lepszy 400D z dobrym szkłem niż 30D z gorszym.Ale i tak wszystko będzie opierać się o ilość gotówki! o czym tu dyskutować!tak jak przy zakupie każdej rzeczy,więc teksty typu: 'lepiej 30D i dobre szkło' nie są żadną pomocą dla pytającego, gdyż to przewyższy koszt 400D z owym szkłem i to dużo.
Zaczyna się dyskusja typu "lepsze słabsze body i dobre szkła czy dobre body i słabe szkła?" :-| .
Tutaj każdy bedzie mógł powiedzieć co innego. Ja na twoim miejscu bym kupił 30D. Chociaż powiem szczerze że również miałbym dylemat. Ja swego czasu kupiłem 20D i latałem długi czas z KITem czego skutki odczuwałem, ale teraz sobie kompletuje szkła (i choć puszka się robi "stara") to pyka się bomba. Jak to już ktoś napisał wcześniej że to szkła decydują o jakości, ale nie zawsze ma się tyle kasy coby puszkę zmieniać...
![]()
Cześć Pi ;]
Co do tematu. Dzisiaj miałem styczność z 30D, co do komfortu użytkowania- na pewno jest wyższy od "plastikowych" zabaweczek, głównie za sprawą dwóch pokręteł, większej wagi(+ lepszego leżenia w łapskach). No i rzeczy użytkowych(typu 3200iso...)
I prawde mówiąc... Nie wiem co bym wybrał, bo jednak za różnicę w cenie można kupić eleganckie szkiełko o ekwiwalencie kita... W końcu body zawsze można sprzedać, a mając już zaplecze obiektywów- dołożyć poźniej i się delektować dobrym body i dobrymi szkłami![]()
Pozdrawiam
Jak mówie Body słabsze i wielka szklarnia najlepiej pod pełna klatke i w przyszłości 5D![]()