Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: 300D Black w Polsce!

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie 300D Black w Polsce!

http://www.pstryk.com.pl/opis/3286

W szoku jestem, ale jest.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

na allegro dostepny juz jest od pewnego czasu ...faktycznie szok ...i do tego z BG-E1 i kitowcem USM! ...echhh ...ale czy on bedzie robil lepsze zdjecia od mojej srebrnej mydelniczki? :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
    ]na allegro dostepny juz jest od pewnego czasu ...faktycznie szok ...i do tego z BG-E1 i kitowcem USM! ...echhh ...ale czy on bedzie robil lepsze zdjecia od mojej srebrnej mydelniczki? :wink:
    na pewno przyjemniejszy dla oka, ale nie łudźmy się, to samo szajseo co srebrniak

Coś już napisał
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Miałem okazję być wczoraj na szumnej imprezie medialnej pt. "Róże Gali", czyli sceny z życia klubu wzajemnej adoracji. Spośród fotografów, zawodowców jak domniamywam, dwóch posługiwało się 300D w jak najbardziej srebrnym opakowaniu. Oczywiście uzbrojonymi w L-ki. Nie jest więc chyba tak że srebrna obudowa trzysetki wywołuje jakiś ostracyzm czy, używając ulubionego sformułowania szacownej pani minister Jarugi-Nowackiej, "społeczne wykluczenie". Dla mnie czarny kolor nie byłby wart dopłaty rzędu 800 zł. Jeśli black 300 D w Pstryku.pl kosztuje 4800 zł, to już wolałbym dorzucić 1000 zł i dogadać się z kimś żeby przywiózł mi 20D z US. Dolar po 3,12 zł, to nie będzie trwało wiecznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarl Bjorn
    Miałem okazję być wczoraj na szumnej imprezie medialnej pt. "Róże Gali", czyli sceny z życia klubu wzajemnej adoracji. Spośród fotografów, zawodowców jak domniamywam, dwóch posługiwało się 300D w jak najbardziej srebrnym opakowaniu. Oczywiście uzbrojonymi w L-ki. Nie jest więc chyba tak że srebrna obudowa trzysetki wywołuje jakiś ostracyzm czy, używając ulubionego sformułowania szacownej pani minister Jarugi-Nowackiej, "społeczne wykluczenie". Dla mnie czarny kolor nie byłby wart dopłaty rzędu 800 zł. Jeśli black 300 D w Pstryku.pl kosztuje 4800 zł, to już wolałbym dorzucić 1000 zł i dogadać się z kimś żeby przywiózł mi 20D z US. Dolar po 3,12 zł, to nie będzie trwało wiecznie.
    zdecydowanie byli to domorośli fotograficy, żadna porządna firma nie wzięłaby tego do ręki

choć kolor kusi to wnętrze odpycha, olewa blacka w całej rozciągłości

Dolar powiadasz? stawiam 2,80 wiosną następnego roku, najpóźniej latem, zależy jeszcze jak u nas wybory sie potoczą, jak będzie dobra publika to na pewno, destabilizacja Iraku na pewno w tym pomoże...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Taaa ...

Ciekawe czy końcowy efekt black to dobra farba
    Czy czasami po paru dniach nie zacznie się pokazywać jej srebrny kolorek a czerń brudzić czyste łapki fotografa
    A może canon użył innego plastiku i 300D BLACK nie trzeszczy tak ...

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Dolar powiadasz? stawiam 2,80 wiosną następnego roku, najpóźniej latem, zależy jeszcze jak u nas wybory sie potoczą, jak będzie dobra publika to na pewno, destabilizacja Iraku na pewno w tym pomoże...
    Ja to widzę od strony franka szwajcarskiego - i to nie złotówka się wzmacnia, ale dolar leci na łeb. I myślę, że od sytuacji w Polsce to aż tak wiele nie zalezy.. bardziej od dalszego debilizmu GWB. 2.80 zgoda, ale nie na wiosnę. Powiedzmy gdzies w czerwcu

[ Dodano: 02-12-2004, 10:40 ]
    Hmm.. tak sie zastanawiam.. chyba własnie Tytus uświadomił mi jeden pozytywny efekt ostatnich wyborów w US

Coś już napisał
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

>>zdecydowanie byli to domorośli fotograficy, żadna porządna firma nie wzięłaby tego do ręki>>

Legitymacji im nie sprawdzałem ale na tego typu zamknięte imprezy nie są raczej wpuszczani hobbyści żeby sobie popstrykać. Wg mnie kryterium podziału zawodowiec (czy profesjonalista jak kto woli) – fotoamator polega na tym że ten pierwszy zarabia na swojej twórczości a drugi nie. Czyli jeśli dany fotograf zdoła "upchnąć" swoje zdjęcia w agencjach mimo że były robione "tylko" 300D, czyli krótko mówiąc pozytywnie zweryfikuje go rynek, to jest zawodowcem i nie ma o czym mówić. Jakość to inna kwestia, np. zdjęcia na wielu fotoamatorskich galeriach w necie są często o niebo lepsze niż np. to co za duże pieniądze sprzedaje "superzawodowiec" Zenon Żyburtowicz w sprzedawanym w Empikach albumie "Najpiękniejsze Dwory Polskie", gdzie spora część fotek jest po prostu skopana.

Co do USD, 2,8 PLN na wiosnę to odważna hipoteza. Będą zawirowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja to widzę od strony franka szwajcarskiego - i to nie złotówka się wzmacnia, ale dolar leci na łeb. I myślę, że od sytuacji w Polsce to aż tak wiele nie zalezy.. bardziej od dalszego debilizmu GWB. 2.80 zgoda, ale nie na wiosnę. Powiedzmy gdzies w czerwcu

[ Dodano: 02-12-2004, 10:40 ]
    Hmm.. tak sie zastanawiam.. chyba własnie Tytus uświadomił mi jeden pozytywny efekt ostatnich wyborów w US
    a czerwiec to co jak nie wiosna?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

a czerwiec to co jak nie wiosna?
    Chyba na Alasce ;-)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów