Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: 300D Black w Polsce!

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez dzi
    sklep to sklep, allegro to allegro
    Hehe... dobre

Duzo sklepow internetowych wystawie sie na Allegro. Wielu wystawcow z Allegro ma zalozone swoje "sklepy internetowe" .
    Nie roznia sie prawie niczym

Ostatnio szukałem ładowarki i kilku aku. znalazłem sobie na allegro sprzedawcę z siedziba w warszawie - pędzie po zakupy... po wejściu do sklepiku widzę ze asortyment podobny ale ceny jakieś dziwne (ładowarka kosztującą na allegro 170zł w sklepiku ~230zł). Zacząłem rozmawiać dopytywać, marudzi nagle padło z mych ust słowo allegro i w tym momencie ceny w sklepiku zrobiły się allegrowe. Bardzo mnie to ucieszyło. Po czym nieśmiało zapytałem o fakturę. Sądziłem ze w tym momencie ceny znów wrócą do poziomu tych z początku wizyty, ale nie, pozostały na poziomnie tych z allegro. Wiec jak widać nie jest zle.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzi
    ehh miałem na myśli sklep nieinternetowy (pomieszczenie + wystawa, sprzedawca itd..) a nie internetowy, wiec nastąpiło nieporozumienie
    No to co sie czepiasz, ja porownywalem sklep internetowy (pstryk.com.pl) a nie "naturalny" .
    Poza tym sporo jest sklepow internetowych z nizszymi cenami niz "na zywo" a z faktura, gwarancja PL itp (np agito.com.pl - niestety juz nie maja czarnego 300D a mieli go w naprawde dobrej cenie) . Dlaczego? Bo koszta prowadzenia takiego sklepu sa nizsze.
    Co do sklepow dualnych - tzn nizsze ceny na necie a wyzsze na zywo to kwestia dostosowania cen do srodowiska w jakim sa oglaszane.
    Jak ktos kupuje i sprawdza ceny w necie to ceny nizsze by sprostac konkurencji, a jednoczenie prowadzac sklep dla ludzi "z ulicy" np w Warszawie - ceny sa rowniez rowne z konkurencja... tylko z ta konkurencja rowniez prowadzaca sklepy "na zywo" a nie konkurencja internetowa. Ot taka mala schizofrenia na ktorej traca klienci nieinternetowi a wchodzacy do sklepow z ulicy . I to sie raczej nie wyrowna - koszta prowadzenia sklepu na zywo sa wyzsze, a prowadzenie sprzedazy prze itnernet to tylko uzupelnienie oferty by tylko zwiekszyc obszar docelowy.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I niedługo już niebędzie tych małych przyjemnych sklepików gdzie człowiek może pogadać ze sprzedawcą, tylko same Media Markty i duże sieci sklepów (internetowych też).
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mori
    I niedługo już niebędzie tych małych przyjemnych sklepików gdzie człowiek może pogadać ze sprzedawcą, tylko same Media Markty i duże sieci sklepów (internetowych też).
    Niestety masz rację ;-(

Ale póki co, ja wolę zapłacić nieco więcej właśnie w takim "małym przyjemnym sklepiku". Moje kupowanie 20D wyglądało tak:

- z założenia nie kupowałem w sieci (bez możliwości sprawdzenia przed zakupem)

- najpierw znalazłem "najtańszy sklep w mieście". Facet ściemniał, że "mam, ale są już zarezerwowane", "canon ma problemy z dostawą", "najlepiej wpłacić zaliczkę i poczekac tydzień" itp. Podziękowałem - rok temu wpłaciłem mu zaliczkę na 10D i co tydzień dowiadywałem się, że "jeszcze tydzień". I więcej tam nie wrócę.

- wkurzyłem się i poszedłem do pierwszego napotkanego sklepu (różnica +150CHF). Posiedziałem, pogadałem, dostałem od ręki body, z możliwością przetestowania na miejscu (z moimi lensami), dostęp do statywu, komputera etc. I zapewnienie że jeśli mimo wszystko po dokładnym sprawdzeniu coś będzie nie tak - mam przyjść, wymienią.

Vitez, może stali klienci (zwłaszcza tak "wpływowi" i "kształtujący opinię" jak Ty :-)) mają u TIP'ów specjalne warunki. Ale przeciętnie na Allegro nie wyobrażam sobie takiej możliwości/sytuacji... a przynajmniej nie bez odrobiny kombinacji.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    przeciętnie na Allegro nie wyobrażam sobie takiej możliwości/sytuacji... a przynajmniej nie bez odrobiny kombinacji.
    Internet to tez zycie - tu tez trzeba kombinowac jak w zyciu, wiec co sie dziwisz?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Niestety masz rację ;-(

Ale póki co, ja wolę zapłacić nieco więcej właśnie w takim "małym przyjemnym sklepiku". Moje kupowanie 20D wyglądało tak:

- najpierw znalazłem "najtańszy sklep w mieście". Facet ściemniał, że "mam, ale są już zarezerwowane", "canon ma problemy z dostawą", "najlepiej wpłacić zaliczkę i poczekac tydzień" itp. Podziękowałem - rok temu wpłaciłem mu zaliczkę na 10D i co tydzień dowiadywałem się, że "jeszcze tydzień". I więcej tam nie wrócę.

- wkurzyłem się i poszedłem do pierwszego napotkanego sklepu (różnica +150CHF). Posiedziałem, pogadałem, dostałem od ręki body, z możliwością przetestowania na miejscu (z moimi lensami), dostęp do statywu, komputera etc. I zapewnienie że jeśli mimo wszystko po dokładnym sprawdzeniu coś będzie nie tak - mam przyjść, wymienią.

Vitez, może stali klienci (zwłaszcza tak "wpływowi" i "kształtujący opinię" jak Ty :-)) mają u TIP'ów specjalne warunki. Ale przeciętnie na Allegro nie wyobrażam sobie takiej możliwości/sytuacji... a przynajmniej nie bez odrobiny kombinacji.
    już się 10D znudziło?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    już się 10D znudziło?
    Poniekąd ;-)

PS. cytuj oszczędniej - już któryś raz cytujesz cały post, po to żeby dodać kilka słów...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Niestety masz rację ;-(

już się 10D znudziło?
    http://usenet.gazeta.pl/usenet/1,47944,1709961.html

A dokladniej: "Pilnuj odpowiedniego cytowania listu, na który odpowiadasz. Cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj."
    oraz: "Tak samo jak w przypadku dobrych manier, przestrzeganie Netykiety nie jest obowiązkowe. Pamiętaj jednak, że konsekwencją jej lekceważenia może być to, że nikt nie będzie chciał z Tobą rozmawiać!"

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

A dokladniej: "Pilnuj odpowiedniego cytowania listu, na który odpowiadasz. Cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj."
    oraz: "Tak samo jak w przypadku dobrych manier, przestrzeganie Netykiety nie jest obowiązkowe. Pamiętaj jednak, że konsekwencją jej lekceważenia może być to, że nikt nie będzie chciał z Tobą rozmawiać!"
    TAK JEST PROSZĘ PANA

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a żółtego widzieliście

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów