Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Problem z kompem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Takie walce na plycie w kolorze np zielonym Czasami pekaja powodujac problemy z dzialaniem kompa. Ale wbrew temu co twierdzi kolega powyzej nie powoduja najczesciej takich objawow jak opisane powyzej.
    McKane, ja doskonale wiem co to kondensatory... o pekaniu tez moglbym cos powiedziec, po tym jak wymienialem 6 najblizszych prockowki na starej plycie MSI.. przy wybuchy opluwaly mi boki obudowy 70cm dalej

Tylko strasznie jestem ciekaw tego 'wysychania'...:rolleyes:

@kami74 - sa jakies okreslone sytuacje, w ktorych problem sie powtarza? Np. jak grasz..
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    Tylko strasznie jestem ciekaw tego 'wysychania'...:rolleyes:
    A to akurat nic dziwnego. W kondenstorach wysycha elektrolit i przestaja sie nadawac do uzytku.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Problem z kondensatorami po paru aferach jakie mieli producenci jest juz nieco mniej dokuczliwy.

Odkrec blachy, postaw komputer tak aby byl dostep powietrza i bedziesz wiedzial czy sie przegrzewa.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ja nie gram ale moje dziecie jak gra to sie zdarza w miare regularnie. Ale bywa też tak, że właczam kompa poczytam CB z 15 minut i pyk ciemność.
    Generlnie tak jak pisalem staram sie monitorować temperature za pomocą Everesta. Kiedyś rzeczywiscie miałem temaperature na procku nawet 70-73 stopnie (P4 Prescott więc podobno niezły grzejnik) ale po dokładnym odkurzeniu kompa temperatura teraz oscyluje wokoło 45-55 stopni.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

a mi wlasnie kondensatory dawaly taki efekt...... moze tez byc zasilacz za slaby... a jestes pewny ze komp nie resetuje sie w tym momencie?
    S45 user

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Ja nie gram ale moje dziecie jak gra to sie zdarza w miare regularnie. Ale bywa też tak, że właczam kompa poczytam CB z 15 minut i pyk ciemność.
    Generlnie tak jak pisalem staram sie monitorować temperature za pomocą Everesta. Kiedyś rzeczywiscie miałem temaperature na procku nawet 70-73 stopnie (P4 Prescott więc podobno niezły grzejnik) ale po dokładnym odkurzeniu kompa temperatura teraz oscyluje wokoło 45-55 stopni.
    Mozliwe w takim wypadku ze karta jest juz uszkodzona. Tak moga sie objawiac uszkodzenia na pamieciach karty badz jakis innych podzespolach. W przypadku przegrzania rdzenia bardzo czesto zdarza sie zamrozenie ekranu ... ciemnosc rzadziej.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r Zobacz posta
    a jestes pewny ze komp nie resetuje sie w tym momencie?
    Prawie pewien. Bo cały czas słychac wiatraczki, wszystkie diodki pala sie i mrugaja wszystko niby działa a ekran czarny
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    A to akurat nic dziwnego. W kondenstorach wysycha elektrolit i przestaja sie nadawac do uzytku.
    taa... po 2-3 latach... no wez

kami - nie ma co gdybac - jak masz mozliwosc, pozycz od kogos grafike i przetestuj. Druga rzecz - jestes pewien, ze nie masz jakiegos syfu w kompie? Sprobuj korzystac chwile z win'a w awaryjnym i zobaczysz, czy tez sie tak dzieje.
    Ostatnio edytowane przez rysiaczek ; 19-09-2006 o 12:54
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie no w przypadku plyt glownych to ewidentna wada konstrukcyjna kondensatorow ktora nasilila sie pewnie w zwiazku ze stosunkowo wysokimi temperaturami w obudowie.

Myslalem ze pytasz w ogole o zjawisko.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Mi siadly kondzialki w czteroletniej plycie. Efekt byla taki, ze po prostu odmowila wspolpracy. Wizyta w sklepie - zakup kondensatorow, w sklepie obok browarow, lutownica ...i plyta smiga do dzis a bylo to dwa lata temu

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów