Znacie moze jakies darmowe programy które pomogą zlikwidować rysy a wrecz wyrwy w zdjeciu lub macie moze jakies swoje osobiste doznania w tym temacie?
Znacie moze jakies darmowe programy które pomogą zlikwidować rysy a wrecz wyrwy w zdjeciu lub macie moze jakies swoje osobiste doznania w tym temacie?
Automaty najczesciej sie tu nie sprawdzaja. Gimp i narzedzie do klonowaniaChoc do photoshop'a to mu jeszcze sporo brakuje ;(
...
mam teraz zainstalowany PSP X i pobawilem sie troche klonem. Zdjecie wrzucilem do skanera , ajest to dosc stare zdjecie po przejsciach. Sa plamy różnych gatónków, rysy pękniecia wiec klon tu sie przydał. Ale zdjecie ma taka faktóre w łuski i po skanerze idealnie widać biale brysy po tych wlasnie luskach. czym mozna to zniwelować aby nabrało bardziej jednilitego koloru. (nie wiem ja to najlepiej opisać, poprostu zeby nie byo tych łusek).
sory za niefachowe formulki. :P
Moze wrzuc ten skan, albo jego fragmentRozumiem ze skanowales z odbitki i te "luski" to odbicia "chropowatej" faktury?
no dokladnie jest tak jak piszesz tylko jak mam wrzucic tu zdjecie. Jak widac dopiero zczynam![]()
Nacisnij "odpowiedz" zjedz w dol ekranu i kliknij "zarzadzaj zalacznikami", tam mozesz dolaczyc plik. Fotka nie mozesz byc wieksza niz 97.7 kB.
no tak mniej wiecej wyglada cale zdjęcie
Załącznik 1772
oto całość
prosto po skanowaniu
oczywiscie musalem pomniejszyć wage??:
Załącznik 1773
Łooo. Dosyć masakrycznie to wygląda. Sporo dłubaniny przed Tobą. Tymbardziej, że zanim zaczniesz trochę będziesz musiał poćwiczyć, aby fajnie to wyszło wspomnianymi narzędziami. Generalnie skąd pomysł o automacie? :grin:
Dżizzz, nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek w przyszłości dał temu radę.
Chociaż ponoć Japońcy pracują nad maszyną do oczytywania cudzych myśliWięc kto wie
Póki co sporo dłubaniny manualnie. Samemu od jakiegoś roku leży mi na dysku fotka rodzinna (~1960r) do takiego retuszu. Może trochę mniej pogięta itd, ale jakoś zabrać za to mi się nie chce
Wolałbym skrzyknąć wszystkich i pstryknąć ją na nowo :-D
Ja bym to tak zostawił. Mówi się trudno. Generalne ktoś Ci później zarzuci jeszcze, że za dużo PS'a, że to juz grafika, że plastik wyszedł
Ze wspomnianą moją fotką, mam o tyle problem, że to mydło jest![]()