Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Program do "remontu" starych zdjęć?

Mieszany widok

painn3
    Guest

Question Program do "remontu" starych zdjęć?

Znacie moze jakies darmowe programy które pomogą zlikwidować rysy a wrecz wyrwy w zdjeciu lub macie moze jakies swoje osobiste doznania w tym temacie?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Automaty najczesciej sie tu nie sprawdzaja. Gimp i narzedzie do klonowania Choc do photoshop'a to mu jeszcze sporo brakuje ;(
    ...

painn3
    Guest

Domyślnie

mam teraz zainstalowany PSP X i pobawilem sie troche klonem. Zdjecie wrzucilem do skanera , ajest to dosc stare zdjecie po przejsciach. Sa plamy różnych gatónków, rysy pękniecia wiec klon tu sie przydał. Ale zdjecie ma taka faktóre w łuski i po skanerze idealnie widać biale brysy po tych wlasnie luskach. czym mozna to zniwelować aby nabrało bardziej jednilitego koloru. (nie wiem ja to najlepiej opisać, poprostu zeby nie byo tych łusek).
    sory za niefachowe formulki. :P

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moze wrzuc ten skan, albo jego fragment Rozumiem ze skanowales z odbitki i te "luski" to odbicia "chropowatej" faktury?

painn3
    Guest

Domyślnie

no dokladnie jest tak jak piszesz tylko jak mam wrzucic tu zdjecie. Jak widac dopiero zczynam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nacisnij "odpowiedz" zjedz w dol ekranu i kliknij "zarzadzaj zalacznikami", tam mozesz dolaczyc plik. Fotka nie mozesz byc wieksza niz 97.7 kB.

painn3
    Guest

Domyślnie

no tak mniej wiecej wyglada cale zdjęcie

Załącznik 1772

oto całość
    prosto po skanowaniu
    oczywiscie musalem pomniejszyć wage??:

Załącznik 1773

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Łooo. Dosyć masakrycznie to wygląda. Sporo dłubaniny przed Tobą. Tymbardziej, że zanim zaczniesz trochę będziesz musiał poćwiczyć, aby fajnie to wyszło wspomnianymi narzędziami. Generalnie skąd pomysł o automacie? :grin:
    Dżizzz, nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek w przyszłości dał temu radę.
    Chociaż ponoć Japońcy pracują nad maszyną do oczytywania cudzych myśli Więc kto wie Póki co sporo dłubaniny manualnie. Samemu od jakiegoś roku leży mi na dysku fotka rodzinna (~1960r) do takiego retuszu. Może trochę mniej pogięta itd, ale jakoś zabrać za to mi się nie chce Wolałbym skrzyknąć wszystkich i pstryknąć ją na nowo :-D

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Łooo. Dosyć masakrycznie to wygląda. Sporo dłubaniny przed Tobą. Tymbardziej, że zanim zaczniesz trochę będziesz musiał poćwiczyć, aby fajnie to wyszło wspomnianymi narzędziami. Generalnie skąd pomysł o automacie? :grin:
    Dżizzz, nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek w przyszłości dał temu radę.
    Chociaż ponoć Japońcy pracują nad maszyną do oczytywania cudzych myśli Więc kto wie Póki co sporo dłubaniny manualnie. Samemu od jakiegoś roku leży mi na dysku fotka rodzinna (~1960r) do takiego retuszu. Może trochę mniej pogięta itd, ale jakoś zabrać za to mi się nie chce Wolałbym skrzyknąć wszystkich i pstryknąć ją na nowo :-D
    Racja Zielony, prościej wygładzić Cioci zmarszczki niż odnowic taką fotę. Chciałbym zobaczyć przyszły efekt prac painn3-a, na mnie czekają trzy walizki rodzinnych fotek do przejżenia i skanowania.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

"łuska" jest po papierze jedwabistym
    sprobuj w skanerze ustawic wyeliminowania rastra drukarskiego
    ja ustawiam na dosc duze wartosci pow 200
    co do rys to tylko klonowanie, duze powiekszenie i po kawalku zdjecia
    tyle ze ja osobiscie do klonowania preferuje photo-painta corela
    jakos dla mnie jest bardziej "ludzki" a moze za pozno zaczalem z ps
    pobaw sie i pokaz efekty
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów