Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Co do slubu?

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie Co do slubu?

Znajomy w pazdzierniku bedzie focil slub siostry i zastanawia sie co powinien dokupic... ma tylko Tamrona 28-75.
    Czy wedlug Was... starych wyjadaczy nada sie do tego Tamron 17-35 czy lepiej Tamron 17-50?

I czy wystarczy mu to, ze by pstryknac slub na dobrym poziomie? Prawdopodobnie pozyczy jeszcze Canona 85/1.8 i lampe, a body ma Canon 30d.

Wiem, jest tego na forum mnostwo o slubach, ale czytajac wszystkie posty, nielatwo sie na cos konkretnego zdecydowac, wiec prosze o wypowiedz na temat tego konkretnego zestawu

Coś już napisał

Domyślnie

Zdecydowanie Tamron 17-50mm f/2.8
    A, co do lamy błyskowej to polecam z Softbox-em.
    85mm f/1.8 to bardzo dobre szkło, ale to już w pleneże (portreciki itp.) bo w kościele może być za wąskie.
    Karty pamięci minimum 2GB, oczywiście japis plików w RAW-ie.
    Jedna setka czystej, aby nie miał większej tremy od nowożeńców.
    To na średnim poziomie.

Wyższy stopień wtajemniczenia:
    Jak stać kolegę, to jeszcze małe przenośne studio, czyli jakieś dekoracje i oczywiście oświetlenie fleszowe, itd.
    Widziałem wesela robione tym pierwszym sposobem i było ok.
    A także widziałem i tym grugim sposobem i było super ok.
    Oczywiście wszystko pod jednym warunkiem, że się ma doświadczenie, bo inaczej może być klapa a i korekta w kompie nic nie da.

Pozdrwiam.
    Ostatnio edytowane przez Bananas ; 18-09-2006 o 03:38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikee Zobacz posta
    Znajomy w pazdzierniku bedzie focil slub siostry i zastanawia sie co powinien dokupic... ma tylko Tamrona 28-75.
    Czy wedlug Was... starych wyjadaczy nada sie do tego Tamron 17-35 czy lepiej Tamron 17-50?

I czy wystarczy mu to, ze by pstryknac slub na dobrym poziomie? Prawdopodobnie pozyczy jeszcze Canona 85/1.8 i lampe, a body ma Canon 30d.

Wiem, jest tego na forum mnostwo o slubach, ale czytajac wszystkie posty, nielatwo sie na cos konkretnego zdecydowac, wiec prosze o wypowiedz na temat tego konkretnego zestawu
    Jak kościół duży, to 28-75 wystarczy, plener też bez problemu zrobi tym obiektywem, lampę z jakimś softboxem do doświeltania i powinno być OK.
    Problem może być w niewielkim kościele, bo wtedy często nie ma się gdzie odsunąć i wówczas pewnie lepszy byłby ten 17-50...
    Pozdrawiam
    Bourbon

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

minimum 2karty pamieci i cos na co można z nich zrzucać i niekoniecznie softboxa ale stofen by sie przydał

i garniturek by prezentował;-)

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mnie to zastanawia czemu zawsze te posty są typu "kolega foci ślub ale nie wie co kupić i wogóle nie wie jak".....
    i to zawsze od osób z malutkim "stażem" na forum

a tak odnośnie tematu - Tamron 17-50

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    mnie to zastanawia czemu zawsze te posty są typu "kolega foci ślub ale nie wie co kupić i wogóle nie wie jak".....
    i to zawsze od osób z malutkim "stażem" na forum

a tak odnośnie tematu - Tamron 17-50
    bo niektórzy wstydzą sie przyznac iż to oni idą robić (nie mówie że w tym wątku tak jest??)

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

IMO tamron 17-50 bo 28-75 moze sie okazac za waski, ale znowu ten na plener sie przyda. Co do lapmy to nie znam sie.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Coś już napisał Awatar jacech1
    Miasto
    Przemków

Domyślnie

ja osobiście mam 17-50 i jest w kościele ok - jednak w plener troszkę mało
    Dobrze mieć jakieś tele co by z boczku stojąc piękne kadry wyciągać.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Co do lapmy to nie znam sie.
    A ja w to już tak od razu uwierzę.

:-P Lampę bież jaką Ci się uda dorwać - przydaje się 17-40 dobre szkło ale w niektórych kościołach może być ciut ciemnawo
    Pamiętaj o stoffenie albo o jakimś kolwiek dyfuzorze - przyda się jak znalazł.

Aha... dodatkowe akumulatory/zasilacz do lampy tez się przyda

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    :-P Lampę bież jaką Ci się uda dorwać
    Te allegrowe wynalazki auto tez? Chyba zartujesz
    Na slubach czesto wiecej mozna zdzialac majac dobra lampe z kitem jak dobrym szklem z kiepska lampa.
    ...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów