Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Co do slubu?

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    bo niektórzy wstydzą sie przyznac iż to oni idą robić (nie mówie że w tym wątku tak jest??)
    haha, fakt...widze to rowniez, ja na razie nawet nie mam swojego sprzetu

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Te allegrowe wynalazki auto tez? Chyba zartujesz
    Na slubach czesto wiecej mozna zdzialac majac dobra lampe z kitem jak dobrym szklem z kiepska lampa.
    :-? Pod pojęciem "lampa" rozumiałem wszystko od 430 w górę:-P Automaty z allegro to są dobre ale nie do focenia tylko do ....... kupowania na allegro

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na slubach czesto wiecej mozna zdzialac majac dobra lampe z kitem jak dobrym szklem z kiepska lampa.
    Jaaasssne. A potem rodzina i przyjaciele zmuszani sa do ogladania i na dodatek zachwycania sie tymi powyplaszczanymi koszmarkami.

W kosciele nie ma nic podnad DOBRE JASNE SZKLO.

Howgh.
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    No no ... np. 50 f/1.4 lub 85 f/1.8 na FF a do pomocy w skrajnej ostateczności 580EX.

aaa... i plus ksiądz, który będzie cierpliwie znosił zoomowanie nożne

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris Zobacz posta
    No no ... np. 50 f/1.4 lub 85 f/1.8 na FF a do pomocy w skrajnej ostateczności 580EX.

aaa... i plus ksiądz, który będzie cierpliwie znosił zoomowanie nożne
    Wystarczy troche wyczucia Zeby wiedziec kiedy mozna troche nachalniej sie pozblizac a kiedy nie. Ja na przyklad takie rozne dziwne kadry zblizeniowe uskuteczniam jak jest zamieszanie przy udzielaniu komunii i sie nie rzucam swoim zoomowaniem noznym za bardzo w oczy.

Choc kiedys po udzieleniu sakramentu zaslubin mlodym, w srodku mszy, ksiadz zwrocil sie do mnie, tak po przyjacielsku, z troska: "A co pani sie tak nic nie blyska, popsulo sie?"
    Wyjasnilam mu, ze nie jak tak specjalnie, bo mam jasny obiektyw, ale nie wiem, czy go przekonalam
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 18-09-2006 o 22:03
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Co racja to racja stałki są niezastąpione równie jak światło zastane ... i basta.

... i właśnie z tego powodu myślę, że już nie długo 50 f/1.4 dołączy do mojej skromnej kolekcji szkiełek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Jaaasssne. A potem rodzina i przyjaciele zmuszani sa do ogladania i na dodatek zachwycania sie tymi powyplaszczanymi koszmarkami.

Howgh.
    do czasu kiedy trafi ci sie naprawde ciemny kosciol. wtedy potrzebujesz dobrej lampy, choc jasne szklo rowniez nie zaszkodzi

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    do czasu kiedy trafi ci sie naprawde ciemny kosciol. wtedy potrzebujesz dobrej lampy, choc jasne szklo rowniez nie zaszkodzi
    Do tej pory raz uzywalam lampy w kosciele. W sensie, ze swiadomie i bylam w miare zadowolona. Nie byl bardzo ciemny, ale jakos tak dziwnie oswietlony, ze mlodzi mieli zacienione twarze. Na szczescie byl pomalowany na bialo wiec +3EV i odbicie od sufitu zadzialalo.

Fotografowalam w roznych naprawde ciemnych. I nigdy nie bylam zadowalona z efektow lampowych, jesli swiatlo nie bylo odbite. Zdjecia ladowaly w koszu. Jednak duzo lepiej dzialal ISO 1600 i f/1.6 (1.4 trzeba uzywac z umiarem )
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jak sie ma 5D i szklo 1.4 to mozna szalec. Jednak majac w porywach 2.8 na 30D to niestety, nie zawsze sie da w zastanym. Zwlaszcza jak do kompletu dostanie sie ciemny kosciol... Szkla nie za jasne, ognisowa 85'tki x1.6 nie wygodna. Tylko szumu i bandingu potem pod dostatkiem.
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak sie ma 5D i szklo 1.4 to mozna szalec. Jednak majac w porywach 2.8 na 30D to niestety, nie zawsze sie da w zastanym. Zwlaszcza jak do kompletu dostanie sie ciemny kosciol... Szkla nie za jasne, ognisowa 85'tki x1.6 nie wygodna. Tylko szumu i bandingu potem pod dostatkiem.
    W zeszlym sezonie "szalalam" na 350D. Nie mowie, ze bylo super, ale dalo sie. I jeszcze wtedy czesto zapominalam jka fjanym szklem jest 1.4, uzywajac glownie zooma 2.8
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów