Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: alternatywa dla 17-40 L

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roni
    Tamron NIE MOZE byc alternatywa dla 17-40/4L... przeciez zaczyna sie od 28, a to spora roznica.
    Ja też nie rozumiem. Dlaczego jaśniejszy obiektyw o podobnym przedziale ogniskowych nie może być alternatywą dla ciemniejszego, nawet jezeli tym ciemniejszym jest "L-ka"?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

moze.. ale nie jest

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Oops... ja chyba jestem slepy Widzialem co innego, a "czytalem" co innego Qrcze... ale mi glupio

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    moze.. ale nie jest
    Sorry, mam chyba za niskie IQ czy możesz jaśniej?
    To może być czy nie może? Jeżeli nie może to dlaczego? Pewnie jakościowo fotek nie będzie robił takich jak "zdrowa" L-ka ale może lepsze od walniętej "L-ki", o której pisał Szymański Adam?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

O to felieton niedzielnego fotografa o tym obiektywie i opis obiektywu przez fotopolis.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?go...mp;nrarch=2421
    http://www.fotopolis.pl/index.php?go...mp;nrarch=1578

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lackowa
    O to felieton niedzielnego fotografa o tym obiektywie i opis obiektywu przez fotopolis.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?go...mp;nrarch=2421
    http://www.fotopolis.pl/index.php?go...mp;nrarch=1578
    Po przeczytaniu chyba trzeba poważnie się zastanowić, czy aby na pewno ten Tamron nie jest skuteczną alternatywa dla 17-40 :P Wielu powie pewnie, że nie...czar literki "L" działa :wink:

Coś już napisał
    Miasto
    W-wa

Domyślnie Re: alternatywa dla 17-40 L

Cytat Zamieszczone przez muflon
    a ja gdzieś w 2005 planuję właśnie zamienić swoje 17-40 na 16-35
    W ciagu I polrocza 2005 16-35 powinien objechac w dol, jak stawiam, o jakies 300 USD. Jesli utrzyma sie porownywalny kurs USD, moze gra moze byc warta swieczki. Powinny tez zjechac ceny nowych obiektywow EF-S z IS, 699 USD za 17-85 to naprawde lekka przesada.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Po przeczytaniu chyba trzeba poważnie się zastanowić, czy aby na pewno ten Tamron nie jest skuteczną alternatywa dla 17-40 :P Wielu powie pewnie, że nie...czar literki "L" działa :wink:
    Bawilem sie nim chwile... a dokladniej jego Minoltowa wersja ale parametry wskazuja ze to ten Tamron ale uzyczony dla Minolty wlasnie. Podpiety byl do D7D .
    I... niezbyt pozytywne wrazenia - w porownaniu do Lki glosny i wolny tzn ogolnie nie jest wolny - jest znosny, ale odczuwalnie wolniejszy od 17-40 4L na 10D .
    Do wrazen uzytkowych teraz trzeba by dorzucic zdjecia testowe i ma sie ogolny obraz. 2.8 kusi ale czy wystarczajaco dobrze kusi? Ja jednak nadal sklaniam sie do Lki :P ale nie dla literki L - a dlatego ze widzialem z niej zdjecia i mialem okazje sie nia pobawic sam i wiem co ten obiektyw daje.

Domyślnie

absolut napisał:
    Sigma 17-35 (ale nie DG tylko zwykly EX HSM Aspherical) nie jest zbyt dobrym szklem.

To juz napisalem w poprzednim poscie (choc w trybie przypuszczajacym). Wiesz, jak jest z ta nowa wersja tego szkla Question

nie mialem nowej sigmy nigdy podpietej. tylko stara i canonowska Lke. Ta druga przebija sigme we wszystkim od kontrastu poprzez ostrosc, szybkosc i czerwony pasek z przodu [/quote]

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

vitez.. czyzbys cofal zarzuty wobec mnie? kiedy zjechalem tego tamrona byles oburzony.. a teraz nagle.. ? ;-)

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów